Maki Napisano 11 Marca 2006 Napisano 11 Marca 2006 Mam taki problem. Mam luzy na sterach (luz ok. 1mm). Jak dokrętce mocno mostek to luzy znikają, ale wtedy kierownica nie chce się skręcać. Jak popluszcze mostek tak by mogło się sterować to znów pojawiają się luzy? Jak temu zaradzić? Czy takie luzy są dopuszczalne?
Maki Napisano 11 Marca 2006 Autor Napisano 11 Marca 2006 Tylko w tym problem iz stery sa nowe (mają 2 dni).
Wilku Napisano 11 Marca 2006 Napisano 11 Marca 2006 Ja myśle że 1 mm to nic odczuwalnego.JA radze tak.Odkręć mostek i gwiazdkę Dokręć na MAX gwiazdkę, potem mosetk.Luzy powinny zniknąć.A jak nie to sie nie przejmuj ja miale okolo 1 cm i sie jezdzilo.Aha mam pytanie.Sam wymieniałeś stery.Jeśli tak to upewnij się czy dobrze złożyłeś.
grzybek Napisano 11 Marca 2006 Napisano 11 Marca 2006 Właśnie, sprawdź czy są dobrze złożone. Kuzyn też miał taki sam problem i okazało się że założył na odwrót łożysko. Luzów na sterach oczywiście, że nie może być.
Karbon Napisano 20 Marca 2006 Napisano 20 Marca 2006 Skoro stery są nowe i kompletne, to może źle dobrane. Albo co najgorsze od zbyt długiego jeżdzenia z luzem zowalizowała się rura sterowa ramy. Jeśli tak to już luzu nie wyeliminujesz. Luzy są absolutnie niedopuszczalne. Nawet minimalne spowodują po niedługim czasie zniszczenie sterów, a po dłuższym czasie uszkodzenie główki ramy.
twardy Napisano 10 Kwietnia 2006 Napisano 10 Kwietnia 2006 sprawdz jeszcze raz jak je zamontowales,jezeli to nie pomoze udaj sie do serwisu. jezeli sa luzy na glowce ramy to mozna ja przefrezowac i po krzyku. pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.