anza123 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Czy Amortyzator Rock Shox Dart 3 będzie miękko pracował po wagą 60 kg ? jeśli nie to można wymienić tą sprężyne ? Tam są dwie tak ? Dobry rower ? Za 2000 zł. Na oko ile będzie wchodził ? 40 mm, jak wymienie to będzie duża rużnica w skoku>? http://ww2.bikekatalog.pl/2011//rowery/308/Cube.Attention/ I jescze czy hamulce są dość dobre jak na hydrauliki bo nic o nich nei wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Do Darta standartowa dają sprężynę średniej twardości(czyli żółta)przy Twojej wadze za twarda,ja zmieniłem na "czarną" najmiększą jak ważyłem ponad 70 kg.I ta dopiero była dobra.Na temat hampli się nie wypowiem bo nie używałem ale zbierają dobre opinie.Aha,sprężyna jest jedna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel13 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 mysle że koniecznie nie musisz zmieniać sprężyny ale dla wygody, twój wybór a co do hamulców proste hydrauliki shimano raczej dobre nie powino być problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Jak to dart. Jedni twierdzą ze całkiem przyzwoity, inni że od biedy może być a jeszcze inni że to kowadło i po zakupie roweru od razu do wymiany na inny. Fakt faktem że jest on raczej dla cięższych bikerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Witam, może i powinienem zrobić nowy temat, ale nie chce zbyt forum zaśmiecać. Chodzi mi o jedną rzecz. Co byście mi polecili Rock Shox-a Dart 3 czy może Tore 302. Moja waga to 55 kg (niestety nie karmią mnie w domu ;p). Aaaa i czy w ogóle podpasóją do tego roweru http://www.katalogrowerowy.pl/kr/rowery/xcmaratonprzelaj/23728-element-x30-disc?pr_brand=Genesis&pr_year=2011 Z góry dzięki za odpowiedż. P.S A może w ogóle coś innego w podobnej cenie mi polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kysa275 Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Dart odpada bo za twardy dla ciebie, a jak tora 302 to tylko w wersji solo air. Mam jeszcze torę 302 ze sprężyną stalową i przy moich 77kg była trochę twarda, dlatego kupiłem teraz amorka powietrznego żebym mógł ustawić go pod swoją wagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baryla703 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ja bym szukał tory 318 -pompowana powietrzem wiec nie będzie problemu z dopasowaniem do wagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.