Lukaszeczek Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 No i zagościł na moim rowerze ten amortyzator. Pierwsze wrażenie dość pozytywne - porównuję do poprzedniego SR XC-Pro D-Lo (wersja RL bez blokady z kierownicy). Przede wszystkim idealnie współgra kolorystycznie z GT Avalanche 1.0 '05 - amorek ma golenie dolne w kolorze czarnego matu, korona w kolorze czarnym błyszczącym (lekko zmatowiona) - dość potężna i robiąca wrażenie bardzo mocnej. Golenie górne chrom srebrny, ustawione na 100mm. Amorek przystosowany do hamulców zarówno Vek jak i tarczówek. Niestety nie miałem możliwości go zważyć. Ponad to, wyposaony jest w blokadé na kierownicy oraz pompkę. Długość rury nowego amora wynosi 260mm, także jest z czego docinać. Udało mi się też go dziś na kawałku przetestować - tak jak czytałem gdzieś wcześniej, liści nie wybierze, i tak na mocno chropowatym asfalcie przenoszone są lekkie drgania. Natomiast przejazd przez krawężnik, jaki spotykamy na podjazdach dla niepełnosprawnych, i wyższe, jest idealny - rower po prostu przepływa przez przeszkodę, idealnie odbierając wszystko. Trochę gorzej z przeszkodami poniżej poziomu, którego jedziemy, ale w ogóle bez porównania do SR'a. Cóż, teraz zaczniemy testować sprzęt bardziej, bo i pogoda się robi bardziej sprzyjajaca - o wszelkich przemyśleniach, będę informował na bieżąco http://members.lycos.co.uk/dlb/bic/0009.jpg http://members.lycos.co.uk/dlb/bic/0010.jpg http://members.lycos.co.uk/dlb/bic/0011.jpg http://members.lycos.co.uk/dlb/bic/0012.jpg http://members.lycos.co.uk/dlb/bic/0014.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kas Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Ja proszę o foto i jakiś test. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 No właśnie i ile zapłaciłeś bo też mysle nad tym amorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Długość rury nowego amora wynosi 160mm, także jest z czego docinać. Oczywiście chodziło o 260 mm... amorek ładny, sam go chciałem kupić :wink: ale kasy brak Z Niemiec można sprowadzić za około 800 zł już z wysyłką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszeczek Napisano 12 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 No właśnie i ile zapłaciłeś bo też mysle nad tym amorem Cena oficjalnego dystrybutora RS na Wielką Brytanię wynosi 200 funtów (1157pln po przeliczeniu). Nie ma większego problemu, by znaleźć ten amortyzator w cenie 170 funtów (983pln). ' post='169929' date='12.03.2006, 10:46']Oczywiście chodziło o 260 mm... już poprawione ' date='12.03.2006, 10:46' post='169929']Z Niemiec można sprowadzić za około 800 zł już z wysyłką rozumiem, że mówisz o ebayu, a nie o cenie sklepowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 To jeszcze czekam na test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 mówisz o ebayu, a nie o cenie sklepowej? Sorry, pomyliły mi się modele(U-turn zamiast Solo Air) Model Solo Air z pompką kosztuje 269E w opcji kup teraz co daje 1050 zł...ale gdyby poczekać do końca aukcji to można kupić za 200E czyli 780 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Bardzo ładny amorek ciekawe jak sie spisuje w terenie napisz coś o nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Wygląda świetnie.Ciekawe ile waży w katalogu pisze 1998 gr ale w tych ,kalogach to bzdury czasem piszą .Także jakbys miał szanse zważ go .No i tradycyjnie czekamy n test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszeczek Napisano 19 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Na test przyjdzie poczekać, aż się pogoda zrobi łaskawsza... BTW. Czy mi się wydaje, czy ktoś z M/A wysiudał zdjęcia z pierwszego postu i zamienił je na linki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Ja mam pytanie troche OT, ale co to jest za bidon z jakas rurka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Czy mi się wydaje, czy ktoś z M/A wysiudał zdjęcia z pierwszego postu i zamienił je na linki? "Nie umieszczaj w postach dużych obrazków, powodujących "rozjeżdżanie" się forum. Do większych obrazków należy podawać linki. ". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 co to jest za bidon z jakas rurka ? air zound horn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RZUŁF Napisano 10 Maja 2006 Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Dla mnie amortyzator OK - kupiłem go z nowym rowerem (Diamondback Vertec Pro) amortyzator w wersji standard (bez manetki - z pokretłem) jest to mój pierwszy amortyzator (20 lat na sztywnym mtb) więc nie mam porównania - dla mnie miękki choć mocno pompuje komorę soloair (na 10 kg więcej) może z przyzwyczajenia (gdzie te czasy gdy się bandażowało nadgarstki) na zjazdach naprawdę konfortowy i bezpieczny nie ma całkowitej blokady (motion control zostawia ok 2 cm) mam go dopiero niecały miesiąc - więc nie mogę nic powiedzieć o trwałości wykonanie super - uszczelki nie zostwiają nawet śladu smaru na goleniah pare razy sprawdzałem ciśnienie - i nie drgneło więc raczej jest szczelny (chociaż przy odkręcaniu osłony wentyla słychać lekki syk powietrza) o cenie trudno mi powiedzieć - za cały rower zapłaciłem 2 300... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszeczek Napisano 10 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 "Nie umieszczaj w postach dużych obrazków, powodujących "rozjeżdżanie" się forum. Do większych obrazków należy podawać linki. ". Kompletne OT - ktoś może mi podać co znaczy obrazek nie powodujący rozjeżdżania się forum? Bo trudno chyba powiedzieć, że 900x675 to za duży obrazek, gdy większość z nas używa przynajmniej 1024x768 rozdzielczości? Chyba, że ktoś ma 800x600, ale to wtedy obrazek powinien mieć 500x300, to może by było dobrze Sory Skrzynia, ale można było napisać, że obrazki za duże, a nie odsyłać mnie do zasad - widać przecież, że obrazki są zmniejszone, zarówno pod względem wagowym jak i wymiarowym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 10 Maja 2006 Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Po prawej stronie przeglądarki masz pasek do przewijania strony góra-dół, tak? Jeśli fota jest za duża (za szeroka) taki sam pasek (służący do przewijania strony na boki) pojawia się na dole przeglądarki - to jest własnie tajemnicze "rozjeżdżanie się forum"; po to w "Zasadach" pojawił się ten zapis, aby dla za dużych (za szerokich...) fotek podawać miniatury/linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszeczek Napisano 10 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Skrzynia, zdaje się, że nie zrozumiałeś mnie - ja wiem, i rozumiem, co to rozjeżdżanie się forum, ale z prostej przyczyny, że pracuję przy 1200x1024 i 1600x1200, mnie się nic nie rozjechało - po prostu wystarczyło napisać, cobym zmniejszył fotki, a nie odsyłać mnie do zasad - a z drugiej strony niewielu z nas już pracuje na 1024x768, więc po prostu nie pomyślałem, ale jak tu myśleć o wszystkich? Jeden używa 800x600, inny 1920x1440, i dla jednego ta sama fotka jest za duża, dla drugiego za mała . A tak w ogóle pozdrawiam i kończę OT - pozwoliłem sobie na nie, coby inny użyszkownicy mieli przestrogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 10 Maja 2006 Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 W moim otoczneiu większosc pracuje w 1024/768 .... zreszta mam laptopa i wieksza rozdzialka mi nie wejdzie [na deskopie tez uzywam 1024/768] to jest standardowa rozdzialka przyjeta za taka ktorej sie uzywa. Pozatym jak sie ma opere to nawet jak sie ma 800/600 to mozna zrobic tak zeby sie 4um nie zrozjezdzalo . Z tym ze najepiej wsadzac miniaturki naimageshacka albo poprostu wrzucac cos w rozdzialce 800/600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
specjalized Napisano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 takie pytanko do włascicieli...haj wy jeździcie na tych amorach to ile wazycie ? ja waże 90 czy to zadużo jak na Tore ? jak myślicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 To wersja Air, dopompujesz sobie go do własnej wagi i będzie ok. Jednak, jeśli jeździsz agresywnie, pomyśl raczej o sprężynie jako medium ściskanym, z taką wagą możesz szybko rozszczelnić powietrzny amortyzator w czasie agresywngo użytkowania. Pozdrower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszeczek Napisano 24 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Ważę około 95kg, ale jak dodasz plecaczek i kilka innych dupereli, to amorek ma co dźwigać. A swoją drogą to nie widzę powodu, by amortyzator gazowy miał się szybciej/wolniej rozszczelniać z powodu wagi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Opisywana tora ma taki sam system tłumienia jak reba. A na rebie jeździ jarus220 z naszego forum ze sporą wagą i nienarzeka a nawet chwali Wiec ja sie zastanawiam nad torą ale wydaje mi sie ze w gre wchodzi tylko wersja z MC. Bo 302 chyba jednak nie jest cacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 5 Września 2008 Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Update, proszę o coś więcej o wersji Solo Air Jak się sprawuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 5 Września 2008 Udostępnij Napisano 5 Września 2008 pracuje swietnie o ile jest regularnie psikana jakims smarowidlem co do tlumienia to swoja wyzszosc nad porownywalnymi modelami pokazuje dopiero w prawdziwym terenie typu korzenie garby uskoki itp zrobione ponad 5tys km i wszystko dziala jak nalezy jedyny minus to liniowa praca wynikajaca z 1 komory a co za tym idzie amor albo wybiera liscie i dobija w srednim terenie albo... - dlatego reba jest idealna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 6 Września 2008 Udostępnij Napisano 6 Września 2008 A to... motion control? jak się sprawuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi