Skocz do zawartości

[licznik] czy te najtańsze dają radę

scofield96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zdajesz sobie z tego sprawę że od takiego czegoś nie ma co oczekiwać solidności.

Wiem dlatego się pytam czy ktoś z was może używał tego i może mi definitywnie odradzić lub ewentualnie polecić

Napisano

Pewnie że jest. Połowa forumowiczów posiada liczniki przewodowe przy amortyzowanych widelcach i nie ma żadnego problemu.

Wcześniej miałem Sigmę 906 teraz 1609 - obydwa przewodowe i jeszcze nigdy nie udało mi się zerwać przewodu.

Napisano

Najlepiej jest puścić, oplątać kabel na pancerzu od hamulca, opaski zaciskowe też się bardzo dobrze sprawdzają. Co do samego licznika taki chinczyk może działać tydzień, miesiąc, albo no właśnie niewiadomo ile, jeśli mało jezdzisz i nie musisz mieć niewiadomo ile funkcji to lepiej kupić najniższy, ale markowy wyżej polecany Sigma 509 posłuży Ci na pewno kilka lat.

Napisano

1. Zależnie od tego ile masz pieniędzy na ryzyko możesz spróbować. To trzy duże butelki coca-coli :)

2. Wg mnie problemem może być wodoszczelność.

3. Ja przeciąłem kabel od licznika ściągając nr startowy maratonu :)

Napisano

Sigma Speedmaster 5000 - prosty, tani solidny i dokładny na tyle na ile trzeba. Przeżył jazdę w burze a kosztuje 30 zł. Są też Kellysy za 25 zł po sportowych sklepach. Makrokeszowe rzeczy to zuo nie kupujmy tego bo nas zasypią

Napisano

http://allegro.pl/licznik-sigma-speedmaster-5000-5360-sklep-tanio-i2295045575.html

Nie wiedziałem nawet że to słynna Sigma:) Mam już drugi taki licznik (poprzedni mi został po ukradzionym rowerze), łącznie więc z tymi SpeedMasterami przejechałem kilka tysięcy kilometrów. Problemów nie ma żadnych. A warunki bywały różne, ale deszczyk czy mróz mu nie straszny. A to tylko 30 zł

Napisano

ja mam właśnie tego kellysa i nie narzekam. Fajny desing, liczy to co powinien. Na moje, a myślę, że Twoje potrzeby również powinien wystarczyć:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...