wilqman Napisano 11 Marca 2006 Napisano 11 Marca 2006 czy nie mając klucza mozna jakoś odkręcić kasete???
Schwefel Napisano 12 Marca 2006 Napisano 12 Marca 2006 To źle myślałeś Właściwie to odkręca się lockring a kasetę się zdejmuje. Możesz spróbować płaskim śrubokrętem i młotkiem ale nie daje gwarancji, że nie zjedziesz ząbków.
deathmount Napisano 12 Marca 2006 Napisano 12 Marca 2006 kup klucz bo domowymi metodami to rozwalisz najpredzej nakretke albo i caly bebenek przy okazji
amoniak Napisano 12 Marca 2006 Napisano 12 Marca 2006 Racja Kluczyk kosztuje 10 złciszy Nowa piasta parę razy więcej BTW w serwisie może odkręcą ci za darmo
MIC Napisano 25 Marca 2006 Napisano 25 Marca 2006 Nie wiem moze juz gdzies byl podany taki albo podobny sposob na zdjecie kasety a moze i nie wiec napisze jak udalo mi sie wczoraj sciagnac kasete. Byly juz rady zeby zrobic sobie bacik z plaskownika i kawalka lancucha. Ja zrobilem tak Zacisnalem kawalek lancucha na bolcu pily tam gdzie sie zaciska ostrze i juz. Jeszcze kluczyk do kasety i poszlo bardzo lekko.
Cub_S Napisano 25 Marca 2006 Napisano 25 Marca 2006 Na innym forum jeden gość "chwalił się" że zdejmował kasete przy pomocy ..... lutownicy :034: tzn . stopił na kawałki nakrętke .... ale ten sposób raczej cię nie zainteresuje bo działą tylko w jedną stronę hehe
skrzynia Napisano 25 Marca 2006 Napisano 25 Marca 2006 Wątpie, aby dało się lutownicą stopić stalowy locring... :lol:
Mod Team Odi Napisano 25 Marca 2006 Mod Team Napisano 25 Marca 2006 MIC ale chodziło o sposób bez użycia klucza. Na innym forum jeden gość "chwalił się" że zdejmował kasete przy pomocy ..... lutownicy 034.gif Hahahahaha śmiech na sali, chyba sobie koleś lutownicą zrobił kuku w główkę.
Gość Gość Napisano 30 Marca 2006 Napisano 30 Marca 2006 Owszem da się ale powyższe rady by kupić kluczyk są najlepsze bo tylko 10zł. Generalnie w czasach jak kluczyk kupić to był cud (nie pamiętacie ale były takie czasy) to się wykręcało ośkę od drugiej strony, wychodziła i trzebabyłu płaskownik dopasować by wlazł w LockRinga i franzuzem i tyle. Ale to na zasadzie jak nie ma wyjścia to tak można. Natomiast z tą lutownicą to dobre, dobre. Może to był palnik ?
kos Napisano 30 Marca 2006 Napisano 30 Marca 2006 a lutownic gazowych nei widzieliscie ? taka jest calkiem konkretna. ale nie wydaje mi sie zeby mozna bylo nia stopic stalowy lockring, tak jak napisal skrzynia. sposobu na zdjecie kasety bez klucza nei znam. moze kupie klucz, albo dam zarobic staremu kolarzowi
Mentos Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 Wpawdzie jako gość ale napisałem przecie powyżej jaki jest sposób na zdjęcie kasety bez klucza. :034:
grzybek Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 Rzeczywiście, moża odkręcić tak jak napisał Mentos. Tyle że ten płaskownik musi być twardy. Ja do odkręcania używałem płaskich pilników.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.