Adam96 Napisano 21 Kwietnia 2012 Napisano 21 Kwietnia 2012 Cześć wam kupiłem koła kross R z piastami joytech i kasetą alivio mam problem ponieważ na kasecie pojawił się luz lekko balansuje jak się kołem poruszy .. chcę to jakoś naprawić ale dzisiaj zacząłem rozbierać i tylko kulki mi wyleciały.
MMMAAACCC7 Napisano 21 Kwietnia 2012 Napisano 21 Kwietnia 2012 przede wszystkim daj foto, bo nie wiadomo co rozebrałeś, oś, czy bębenek, masz kaseteczy wolnobieg?
Adam96 Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Napisano 21 Kwietnia 2012 przede wszystkim daj foto, bo nie wiadomo co rozebrałeś, oś, czy bębenek, masz kaseteczy wolnobieg? rozbierałem kasetę ale już chyba wiem muszę dokręcić kasetę bo luzuje i chyba tyle sprawy mam taką nadzieję co myślisz o tym da się tak ??? i szukam do kupienia bębenka do piast Joy Tech 802DSE czy można dać jakiś zamiennik do tej piasty ??
MMMAAACCC7 Napisano 21 Kwietnia 2012 Napisano 21 Kwietnia 2012 zapewne można, shimano/joytech tańsze to to samo dokręć, a jak to nic nie poradzi to pozostanie Ci poszukać fajnego artykułu na temat serwisu piasty tylnej, gdzie będzie wyjaśnione jak dokręcić konu bębenka
Adam96 Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Napisano 22 Kwietnia 2012 znalazłem coś może nie tylko mnie się przyda ale inni też skorzystają http://mtbikes.pl/artykuly/warsztat/serwis-piasty-z-lozyskami-kulkowymi-i-bebenka-na-przykladzie-piasty-shimano-fh-m580/
MMMAAACCC7 Napisano 22 Kwietnia 2012 Napisano 22 Kwietnia 2012 tak, to włąśnie ten poradnik, ja na nim serwisowałem swojego xt z 94 bardzo przydatnie tłumaczone
Eryk87 Napisano 22 Kwietnia 2012 Napisano 22 Kwietnia 2012 Miałem coś bardzo podobnego na swojej piaście z Gianta, to była jakaś "Formula" - serwisowanie, dokręcanie nie pomogło - od 1,5 roku mam inną piaste, jakieś tańsze Shimano (ok. 80 zł kosztowała) i problemu nie ma w ogóle!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.