Skocz do zawartości

[luzy] na kasecie

Adam96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wam kupiłem koła kross R z piastami joytech i kasetą alivio mam problem ponieważ na kasecie pojawił się luz lekko balansuje jak się kołem poruszy ..

chcę to jakoś naprawić ale dzisiaj zacząłem rozbierać i tylko kulki mi wyleciały.

Napisano

przede wszystkim daj foto, bo nie wiadomo co rozebrałeś, oś, czy bębenek, masz kaseteczy wolnobieg?

rozbierałem kasetę ale już chyba wiem muszę dokręcić kasetę bo luzuje i chyba tyle sprawy

mam taką nadzieję co myślisz o tym da się tak ???

i szukam do kupienia bębenka do piast Joy Tech 802DSE

czy można dać jakiś zamiennik do tej piasty ??

Napisano

zapewne można, shimano/joytech tańsze to to samo :) dokręć, a jak to nic nie poradzi to pozostanie Ci poszukać fajnego artykułu na temat serwisu piasty tylnej, gdzie będzie wyjaśnione jak dokręcić konu bębenka :)

Napisano

znalazłem coś może nie tylko mnie się przyda ale inni też skorzystają

http://mtbikes.pl/artykuly/warsztat/serwis-piasty-z-lozyskami-kulkowymi-i-bebenka-na-przykladzie-piasty-shimano-fh-m580/

Napisano

Miałem coś bardzo podobnego na swojej piaście z Gianta, to była jakaś "Formula" - serwisowanie, dokręcanie nie pomogło - od 1,5 roku mam inną piaste, jakieś tańsze Shimano (ok. 80 zł kosztowała) i problemu nie ma w ogóle! ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...