Skocz do zawartości
  • 0

[Rower] CUBE Reaction Team by GIZIU

GIZIU

Pytanie

Witam, korzystając z pogody postanowiłem zrobić małą sesję foto mojej maszynki. Zapraszam do oglądania i komentowania

CUBE Reaction Team 2011

• Rama HPA 7005 20"
  • Widelec Fox 32 F100 RL
  • Stery FSA Orbit Z
  • Kierownica Ritchey WCS
  • Gripy Ritchey WCS Locking
  • Mostek Ritchey WCS
  • Siodło Selle Italia SLR XC Flow
  • Sztyca Thomson Elite
  • Korba Shimano XT M770
  • Suport Shimano BB86
  • Pedały Shimano XT M780
  • Manetki Shimano XTR M980
  • Przerzutka przednia Shimano XTR M980
  • Przerzutka tylna Shimano XTR M980
  • Kaseta Shimano XTR M980
  • Łańcuch Shimano XTR M980
  • Hamulce Formula RX + Shimano SM-RT86 (180mm,160mm)
  • Koła Sunringlé Ryde XMB
  • Opony Schwalbe Rocket Ron & Racing Ralph
  • Dętki Schwalbe MTB light SV1
  • Linki/pancerze Shimano XTR
  • Zacisk sztycy KCNC
  • Top Cap KCNC

dsc05578e5kcv.jpg

dsc05558lmj9e.jpg

dsc05589y3qp0.jpg

dsc05564rtog1.jpg

dsc05565h4oq5.jpg

dsc05582mfupa.jpg

dsc05570b4ufs.jpg

dsc0561612ky4.jpg

Na ostatnim zdjęciu razem z Cube WLS PRO żony wink.gif

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie rowerek ładny, ale bardzo pospolity i nudny.

:) Reaction pospolity... Pospolity to Level A coś tam ... Reactiona trudno nazwać pospolitym ...

Zamiast nudny lepiej powiedzieć stonowany ;-) ... Przy tym Reactionie mój jest chyba nudny do potęgi sorry stonowany do potęgi :-D

Pozdro

TapaTalk'nięte z Andka

Wiesz pod względem osprzętu każdy rower MTB jest "pospolity" ... tutaj nie ma cudów jest kilka liczących się firm i koniec :) Nikt dla bycia "niepospolitym" osprzętu szosowego do tej klasy roweru nie założy :)

Ale czuje skruche w twojej wypowiedzi ;> wiec wybaczam :P

Pozdro

Manetki, klamki, przednia przerzutka, korba, zaciski hamulców i częściowo w mostku.

Mam w tych miejscach alu śruby taka kombinacja jest ładna i bezpieczna. Jedynie nie polecam aluminiowych śrub w miejscu łączenia kierownicy z mostkiem, ale już łączenie mostek - rura sterowa - jak najbardziej można.

Wiesz pod względem osprzętu każdy rower MTB jest "pospolity" ... tutaj nie ma cudów jest kilka liczących się firm i koniec Nikt dla bycia "niepospolitym" osprzętu szosowego do tej klasy roweru nie założy

Nie chodzi o zakładanie szosowego osprzętu, tylko zaskoczenie czymś.

Np.Zamiast oklepanego Wcsa kupić Syntance.

Zamiast Formuli kupić Magurę

Zamiast Foxa Dt

Zamiast korby Xt Race Face

Zamiast KCNC Tuna, Smudka

i tak można w nieskończoność :teehee:

A tak na poważnie to najbardziej gryzie mnie ten Wcs :/ połowa świata na tym jeździ.

Tak czy inaczej rowerek jest na wysokiej klasy oprzęcie i z pewnością będzie dobrze służył, a o to chodzi.

Jeśli chodzi o wagę to strzelam 9.7kg.

Nie chodzi o zakładanie szosowego osprzętu, tylko zaskoczenie czymś.

Np.Zamiast oklepanego Wcsa kupić Syntance.

Zamiast Formuli kupić Magurę

Zamiast Foxa Dt

Zamiast korby Xt Race Face

Zamiast KCNC Tuna, Smudka

i tak można w nieskończoność :teehee:

A tak na poważnie to najbardziej gryzie mnie ten Wcs :/ połowa świata na tym jeździ.

Tak czy inaczej rowerek jest na wysokiej klasy oprzęcie i z pewnością będzie dobrze służył, a o to chodzi.

Jeśli chodzi o wagę to strzelam 9.7kg.

Ty tak na serio ? :o Weź pod uwagę że rower kupiłem w całości. Parę rzeczy zostało mi z poprzedniego roweru. Teraz dokupiłem tylko siodło, pedały i parę pierdółek, m. in. dodatki KCNC. Szczerze mówiąc gucio mnie obchodzi na czym jeździ połowa świata, kupuję to co mi się podoba, na co mnie stać i co mi sprawi frajdę. Może Ty nie będziesz mógł spać w nocy jeśli zobaczysz że ktoś ma takiego samego amora ale mi to osobiście zwisa. Zresztą tam gdzie ja jeżdżę, widuję Krossy, jakieś stare Gianty. Wygląda więc na to że żyjemy w innym świecie. Największym wypasem jaki widziałem były CUBE Acid i LTD Race 2010 (identyczny jak mój poprzedni). Ritchey WCS to IMO dobre graty. Wysokiej jakości, dobrej wadze i ładnym designie. Kierę i mostek Syntace miałem seryjnie i od razu je opyliłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...