GIZIU Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Witam, korzystając z pogody postanowiłem zrobić małą sesję foto mojej maszynki. Zapraszam do oglądania i komentowania CUBE Reaction Team 2011 Rama HPA 7005 20" Widelec Fox 32 F100 RL Stery FSA Orbit Z Kierownica Ritchey WCS Gripy Ritchey WCS Locking Mostek Ritchey WCS Siodło Selle Italia SLR XC Flow Sztyca Thomson Elite Korba Shimano XT M770 Suport Shimano BB86 Pedały Shimano XT M780 Manetki Shimano XTR M980 Przerzutka przednia Shimano XTR M980 Przerzutka tylna Shimano XTR M980 Kaseta Shimano XTR M980 Łańcuch Shimano XTR M980 Hamulce Formula RX + Shimano SM-RT86 (180mm,160mm) Koła Sunringlé Ryde XMB Opony Schwalbe Rocket Ron & Racing Ralph Dętki Schwalbe MTB light SV1 Linki/pancerze Shimano XTR Zacisk sztycy KCNC Top Cap KCNC Na ostatnim zdjęciu razem z Cube WLS PRO żony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Ładna maszynka. Wiesz może ile ważą te koła? Bo chyba tylko to jeszcze odstaje od reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIZIU Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Nie wiem ale pewnie z 500g za dużo Ze względu na to że zakup dwóch bike'ów mocno obciążył mój budżet, raczej upgrade'ów w tym roku nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 cos pieknego ps. musze zakupic takie kola... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Witam kolejnego reactiona ... a jest tu ich niewiele Cube jak to Cube... piekny... oni wiedzą jak to wszystko zgrać do kupy żeby wyglądało ślicznie . Łańcuch wyglada na jakiś taki niezapięty na tej spince Znasz jego wagę ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIZIU Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Waga powinna być w necie, ja go nie ważyłem. Co do spinki to wczoraj ją kupiłem i właśnie była świeżo po zamontowaniu. Po sesji foto "wdepnąłem w pedał" i wskoczyła. Jest to Sram Power Lock więc żeby go "lock" potrzeba mieć dużo "power" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Przy ropzpieciu chyba podobnie Niby wage mozna wygooglać ale ... specyfikacja tego twojego Team`a nie pasi mi do specyfikacji którą znajduje ( masz sporo XTR a to co znajduje jest na SLX`ach). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIZIU Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Nie zrozumieliśmy się. Myślałem że chodzi Ci o wagę łańcucha Roweru jeszcze nie ważyłem, niedługo podjadę na ważenie do najbliższego rowerowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Dziwi mnie, że szarpnąłeś się na kasetę xtra, zamiast dołożyć do korby.Ogólnie rowerek ładny, ale bardzo pospolity i nudny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewczykluk Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 chcialbym aby bylo mnie stac na taka pospolitosc i nude... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Ogólnie rowerek ładny, ale bardzo pospolity i nudny. Reaction pospolity... Pospolity to Level A coś tam ... Reactiona trudno nazwać pospolitym ... Zamiast nudny lepiej powiedzieć stonowany ;-) ... Przy tym Reactionie mój jest chyba nudny do potęgi sorry stonowany do potęgi :-D Pozdro TapaTalk'nięte z Andka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 A co ja mam powiedzieć z moim staruszkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 chodziło mi bardziej w kontekście osprzętu, a nie ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Wiesz pod względem osprzętu każdy rower MTB jest "pospolity" ... tutaj nie ma cudów jest kilka liczących się firm i koniec Nikt dla bycia "niepospolitym" osprzętu szosowego do tej klasy roweru nie założy Ale czuje skruche w twojej wypowiedzi ;> wiec wybaczam Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Ładny rower. Aż się prosi o komplet niebieskich śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIZIU Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Ładny rower. Aż się prosi o komplet niebieskich śrub. Gdzie ? Myślałem nad niebieskimi śrubami do bidonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Manetki, klamki, przednia przerzutka, korba, zaciski hamulców i częściowo w mostku. Mam w tych miejscach alu śruby taka kombinacja jest ładna i bezpieczna. Jedynie nie polecam aluminiowych śrub w miejscu łączenia kierownicy z mostkiem, ale już łączenie mostek - rura sterowa - jak najbardziej można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathiu Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Cacko. hehe jak będziesz go kiedyś chciał sprzedać to daj znać Bardzo mnie interesuje waga całego zestawu, ale będę cierpliwy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIZIU Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 @crashbash1, w sumie to już mam niebieski top cap i nie wiem czy dodanie niebieskich śrubek nie będzie już przesadą @Mathiu, w tym tygodniu go zważę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Wiesz pod względem osprzętu każdy rower MTB jest "pospolity" ... tutaj nie ma cudów jest kilka liczących się firm i koniec Nikt dla bycia "niepospolitym" osprzętu szosowego do tej klasy roweru nie założy Nie chodzi o zakładanie szosowego osprzętu, tylko zaskoczenie czymś. Np.Zamiast oklepanego Wcsa kupić Syntance. Zamiast Formuli kupić Magurę Zamiast Foxa Dt Zamiast korby Xt Race Face Zamiast KCNC Tuna, Smudka i tak można w nieskończoność A tak na poważnie to najbardziej gryzie mnie ten Wcs :/ połowa świata na tym jeździ. Tak czy inaczej rowerek jest na wysokiej klasy oprzęcie i z pewnością będzie dobrze służył, a o to chodzi. Jeśli chodzi o wagę to strzelam 9.7kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Wow! Piksel prawie ze swoim trafiłem. Szprychy to już w ogóle mam wystrzałowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIZIU Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Nie chodzi o zakładanie szosowego osprzętu, tylko zaskoczenie czymś. Np.Zamiast oklepanego Wcsa kupić Syntance. Zamiast Formuli kupić Magurę Zamiast Foxa Dt Zamiast korby Xt Race Face Zamiast KCNC Tuna, Smudka i tak można w nieskończoność A tak na poważnie to najbardziej gryzie mnie ten Wcs :/ połowa świata na tym jeździ. Tak czy inaczej rowerek jest na wysokiej klasy oprzęcie i z pewnością będzie dobrze służył, a o to chodzi. Jeśli chodzi o wagę to strzelam 9.7kg. Ty tak na serio ? Weź pod uwagę że rower kupiłem w całości. Parę rzeczy zostało mi z poprzedniego roweru. Teraz dokupiłem tylko siodło, pedały i parę pierdółek, m. in. dodatki KCNC. Szczerze mówiąc gucio mnie obchodzi na czym jeździ połowa świata, kupuję to co mi się podoba, na co mnie stać i co mi sprawi frajdę. Może Ty nie będziesz mógł spać w nocy jeśli zobaczysz że ktoś ma takiego samego amora ale mi to osobiście zwisa. Zresztą tam gdzie ja jeżdżę, widuję Krossy, jakieś stare Gianty. Wygląda więc na to że żyjemy w innym świecie. Największym wypasem jaki widziałem były CUBE Acid i LTD Race 2010 (identyczny jak mój poprzedni). Ritchey WCS to IMO dobre graty. Wysokiej jakości, dobrej wadze i ładnym designie. Kierę i mostek Syntace miałem seryjnie i od razu je opyliłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Syntace to jednak wyższa liga, więc szkoda. Chociaż Reaction w serii ma tego cięższego Syntace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 @crashbash1, w sumie to już mam niebieski top cap i nie wiem czy dodanie niebieskich śrubek nie będzie już przesadą To już musisz sam zadecydować. Mam tak u siebie i mi się podoba. Masz foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIZIU Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 No fajnie wygląda. Gdzie dostanę takie śruby ? I takie rurki na pancerze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Śruby kupisz na vincere.pl - bardzo dobry sklep, a rurki kupiłem w lokalnym sklepie, ale na allegro też powinieneś znaleźć - u siebie mam firmy BBB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
GIZIU
Witam, korzystając z pogody postanowiłem zrobić małą sesję foto mojej maszynki. Zapraszam do oglądania i komentowania
CUBE Reaction Team 2011
Na ostatnim zdjęciu razem z Cube WLS PRO żony
40 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.