kapec07 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Witam wszystkich. To chyba moj pierwszy post wiec wypada sie przywitac Pytanko do uzytkownikow mbike. Wiem, ze to chyba hit sprzedazy - producent sprzedal wszystkie 19", obecnie trwa dodatkowa produkcja, ktora bedzie dostepna w czerwcu, na ktora trzeba sie zapisac i wplacic zaliczke Napiszcie jak tam sie wam te renegady sprawuja? Jak z ergonomia ramy? Z geometrii na stronie producenta wychodzi mi, ze pozycja jest bardziej rekreacyjna, mam racje? Czy kola sa w miare mocne? Waze ze 102kg wiec rower musi byc solidny. Zastanawialem sie nad tez nad superbow race superbow Ma ktos takie cudo? Podobne pytanie o pozycje na rowerze i ogolne wrazenia z uzytkowania. Niestety zeby usiasc na takowym musialbym jechac do Poznania (raptem 250km w jedna strone) wiec srednio mi sie chce. Jest tanszy niz renegade, co prawda na stronie jest blad, bo superbow race ma manetki deore a nie xt, ale za roznice w cenie mozna je zmienic. Generalnie mam do wydania 5 tysi (moze z niewielka gorka), szukam roweru na juz, niekoniecznie model 2012 ale koniecznie z przyzwoitym amorem i reszta gratow. Moze ktos ma jakis pomysl, co ewentualnie w zamian za embajka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 cfaniaki nie podaja dlugosci ogona corrateca, jesli ma dalej 455mm, to nawet na niego nie patrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Zauważyłeś że Corratec kosztuje prawie 6 x tyle co "Twoje" 5 000 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvin Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Ja tam zauważyłem, że warto czasami używać rolki w myszce do przewijania stron... A długość ogona to 452 mm : http://www.eurobike.pl/images/2012/BK14015.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapec07 Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Zauważyłeś że Corratec kosztuje prawie 6 x tyle co "Twoje" 5 000 ? Corratec Super Bow Race kosztuje 4499 PLN, nie wiem gdzie tam widzisz 6x tyle Prawdopodobnie patrzysz na pierwszego od gory X-bow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapec07 Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 cfaniaki nie podaja dlugosci ogona corrateca, jesli ma dalej 455mm, to nawet na niego nie patrz No dobra. Lajkonik ze mnie straszny wiec podpowiedz - czy 455 to malo czy duzo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) Za duzo. W 29er norma to 435-445. W 26er to 415-430. Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez evo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapec07 Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) Szkoda Taka oferta jak Bulls Copperhead 29 tez wydaje sie byc nieglupia patrzac na osprzet, ale z tylu jest 455. No wlasnie... A czym bedzie sie charakteryzowal rower z takim widelcem tylnim, ze jest to niedobre? Tak jak pisalem wczesniej, rower sluzy mi do raczej rekreacyjnego poruszania sie po lesie, bez wielkiego hardkoru, bez ganiania xc. Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez kapec07 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Pewnie w rekreacyjnym poruszaniu w niczym, a w normalnym użytkowaniu trudno by go było utrzymać w zakręcie, na podjazdach tylne koło będzie miało słabą przyczepność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 do tego utrudnione podciaganie frontu przy skokach i na zjazdach przy uskokach/korzeniach...ogolnie zalet chyba brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario3m Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Mnie to zastanawia skąd Bulls wygrał ten test http://www.bulls.de/...head___29er.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 a nie zastanawia cie czemu niemieckie firmy/instytucje twierdza, ze najmniej awaryjne samochody to vw, audi i fordy, a nie hondy i lexusy? merida tez wygrywa inne 'internacjonalistyczne' testy, a uwierz mi na slowo - nie miala prawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Taa, sam na jeden test rowerów z niemieckiej gazety się naciąłem, nic tam nie było napisane, że linka przerzutki biegnie za blisko tylnego koła przy pełnym ugięciu wahacza, że przy pełnym ugięciu łańcuch ociera o prowadnik przerzutki oraz o tym, że rama jest mało sztywna bocznie, a rower był oceniony całkiem dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario3m Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Jak sama nazwa mówi - "samochód dla ludu" - pewnie dla tego też i Cannondale, BH i temu podobne w testach nie występują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi