Skocz do zawartości

[ klocki v-brake] Jakie polecacie klocki?

szczepan997

Rekomendowane odpowiedzi

Top jeśli chodzi o klocki to KoolStopy.

Ostatnio z braku laku (ktoś mi wykupił znienacka) założyłem sobie http://velo.pl/produkty/?m=0&pk=%&id=1937 i jestem miło zaskoczony, mocne i kosztują nic (zrobiłem sobie zapas w razie w).

Co do Accentów, próbowałem dwa modele (czarne, czarno-szare) i po pierwszych jazdach wyrzuciłem do kosza, moc taka że można by pomyśleć że ktoś mi zmienił ukradkiem v-ki na canti.

Ja mam zamontowane te http://allegro.pl/nowe-klocki-dualstop-kls-v-02-kellys-v-brake-rz-ow-i2270650407.html (to samo co merida green brake itp.) i nie zamierzam przerzucać się na nic innego, iż jestem w 100% usatysfakcjonowany. Plusy: w suchych warunkach hamują doskonale (jak na v-brake), posiadają profil samoczyszczący (który stara się jak może), zużywają się DOSYĆ wolno jak na tak miękką mieszankę gumy(tzn. nie tak szybko jak się spodziewałem po opiniach, ale dużo szybciej od standardowych czarnych kloców) Minusy: na mokro nie istnieje coś takiego jak siła hamowania, chociaż na tle konkurencji wypadają porównywalnie.

Polecam Klocki MTB Author ABS-3CC do V-Brake (2277350509) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jak dla mnie super.Używałem też Shimano polecam ,ale największą porażką jak dla mnie okazał się Accent,modelu nie pamiętam ,tak więc nie chcę nikogo do nich zrażać.

Mam owe klocki i przejechane na nich 3,5 tyś km i już tył jest do wymiany średnio sobie radzą na mokrej nawierzchni , potrafi czasem zarzucić.

Ale nie zamieniłbym bym ich na nic innego .

P.s nie jestem związany z firmą author , jest to tylko moja opinia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...