blooo Napisano 20 Kwietnia 2012 Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam! Chciałabym zasięgnąć Waszej rady, gdyż stoję przed wyborem roweru crossowego w granicach 2000zł. Trasy, które bym pokonywała to w większości tereny asfaltowe, czasami jakiś las, droga polna, były by to trasy ok. 100-140km, zależałoby mi na raczej szybkim tempie jazdy. Rozważałam 3 rowery: 1. Kellys neos rocznik 2012, cena : 2200 zł http://kellysbike.com/index.php?id=pl_product&product_id=28092&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=318&subcat_id=323 2. Merida Crossway 100-D 2012, 2050 zl (słabsza tylna przerzutka- Alivio, kaseta 8 rzędowa) Merida Crossway TFS 100-D : Rowery : Katalog Rowerowy bikeKatalog.pl 3.Unibike Viper 2012, cena 1900 zł (jakoś nie przemawia za mną jego wygląd, chociaż wiem, że jest to najmniej istota sprawa, ale wydaje się być jakiś "ciężki", najbrzydszy) UNIBIKE-NAJLEPSZE ROWERY BYDGOSZCZ Najbardziej przemawia do mnie jednak Kellys, chociaż wiele opinii o marce jest nieprzechylnych, szczególnie jeśli chodzi o ramy. U Meridy zastanawia mnie kaseta 8 rzędowa, gdyż wydaje mi się, że nie osiągnę przy niej takich prędkości jak w Kellysie (do tej pory miałam jakiegoś makrokesza MTB z 8 rzędową kasetą i brakowało mi jeszcze jednego przełożenia, lecz sprzedawca w sklepie zapewniał, że nie ma różnicy w 8 i 9 rzędowej kasecie jeśli chodzi o twardość). Zaś viper jakoś tak dziwnie wygląda, wolałabym coś bardziej sportowego, jestem gotowa zaplacić te 300 zł więcej za Kellysa, ale co z jego awaryjnością? Co lepiej kupić? A może macie jeszcze jakieś inne typy w tym przedziale cenowym? Pozdrawiam!
softnet Napisano 21 Kwietnia 2012 Napisano 21 Kwietnia 2012 Mam Kellys'a Saphix'a i nie zauważyłem żadnych problemów z ramą a mam go 4 sezon:) Rower sporo przeszedł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.