Skocz do zawartości

[Korba] Dziwne trzask przy mocniejszym stanięciu na pedał :(

r0w3r3k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

mam problem mam korbe SHIMANO LX FC-M572 noweczke na tym pedaly SPD Shimano tyle samo przejechaly co korba gdy jade normalnie wszystko jest ok ale gd mocniej stane na pedał jakby przeskakiwala co moze byc tego przyczyna dzieki za odpowiedzi !

hmm,

nie chce być prorokiem, ale spotkałem się juz z takim "tyk tyk tyk " co pełen obrót, ty mowisz o przeskoku,

moze byc nie dokręcona? sprawdz czy ma luzy, u mojego kolegi w rowerku, tykalo mu co pelen obrot, jak wlasnie stanal mocniej na pedala, lub jechal "na stojaco" z podwyzszona kadencja. i wtedy wymienialiśmy oś suportu.

poczekajmy na odpowiedzi innych.

Tj łańcuch Ci przeskakuje...jak dpeniesz słychać takie porządne trzaśnięcie? Jeśli wszystrko jest nowe ,albo masz tylko korbę nową a łańcuch i kasetę używaną ,to jest naturalne że tak przeskoczy. Mi łańcuch po przesiadce na inną korbę i kasetę przeskakiwał [przez jakieś 150km i się ułożył dopiero.

W nowym sprzęcie to rzeczywiście dziwne. Ja miałem identyczna sytację, ale w

używanym rowerku. Otóż przy kręceniu pd górę, lub przy mocnym wdepnięciu w pedał

przeskakiwał mi łańcuch i słuszałem stuki, trzaśnięcia. Problem rozwiązała

wymiana korby. Jednak jak masz nowy sprzęt to radzę sprawdzić stan

suportu, korb, ewentualnie pedałów. Może masz coś niedokręcone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...