r0w3r3k Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Witam ! mam problem mam korbe SHIMANO LX FC-M572 noweczke na tym pedaly SPD Shimano tyle samo przejechaly co korba gdy jade normalnie wszystko jest ok ale gd mocniej stane na pedał jakby przeskakiwala co moze byc tego przyczyna dzieki za odpowiedzi ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 hmm, nie chce być prorokiem, ale spotkałem się juz z takim "tyk tyk tyk " co pełen obrót, ty mowisz o przeskoku, moze byc nie dokręcona? sprawdz czy ma luzy, u mojego kolegi w rowerku, tykalo mu co pelen obrot, jak wlasnie stanal mocniej na pedala, lub jechal "na stojaco" z podwyzszona kadencja. i wtedy wymienialiśmy oś suportu. poczekajmy na odpowiedzi innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Tj łańcuch Ci przeskakuje...jak dpeniesz słychać takie porządne trzaśnięcie? Jeśli wszystrko jest nowe ,albo masz tylko korbę nową a łańcuch i kasetę używaną ,to jest naturalne że tak przeskoczy. Mi łańcuch po przesiadce na inną korbę i kasetę przeskakiwał [przez jakieś 150km i się ułożył dopiero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKARAMANGA Napisano 13 Marca 2006 Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 W nowym sprzęcie to rzeczywiście dziwne. Ja miałem identyczna sytację, ale w używanym rowerku. Otóż przy kręceniu pd górę, lub przy mocnym wdepnięciu w pedał przeskakiwał mi łańcuch i słuszałem stuki, trzaśnięcia. Problem rozwiązała wymiana korby. Jednak jak masz nowy sprzęt to radzę sprawdzić stan suportu, korb, ewentualnie pedałów. Może masz coś niedokręcone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 14 Marca 2006 Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 A ja polecam przeczytać TO . Ujety jest tam taki sam problem dotyczący trzaskania przy korbie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.