jo_jacek Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Mam suport Kinexa z alu miskami. Jest na kwadrat mysle że wiadomo jakie ma wejście na klucz. No i kiedys włozyłem tam klucz za mocno go zakrecilem i jak wykrecalem pare razy mi zjechał klucz. No i te zabki sie troche zjechały. Wkreciłem z powrotem no i niedawno odkrecilem poszlo dośc lekko to wkrecilem znowu. Ale boje sie że sie może zapiec jak teraz jest błoto woda i wogóle i może nie dać się wykręcić (zabki sa zjechane a jak bedzie opor moge je juz kompletnie uszkodzić). I co mozna zrobić w takim przypadku kiedy suport sie nie wykręci bo nie ma jak ? Zauwazyłem że miska wystaje jakies 2mm z ramy wpadłem na pomysł ze jakby coś mozna by kawałek odpiłować zeby były dwa wcięcia w tym wystającym cos tam wsadzic i tak to wykręcić.. ale nie wiem jak by sie to spisało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobster Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 I co mozna zrobić w takim przypadku kiedy suport sie nie wykręci bo nie ma jak ? Np. kawałek odpiłować zeby były dwa wcięcia w tym wystającym cos tam wsadzic i tak to wykręcić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 mozna tez sprubowac tak zeby rower z zalozonym kluczem wsadzic w imadlo wtedy lucz nie bedize mial mozliwosci wyskoczenia z naciec i bedize latwiej jak to ni pomoze to tylko to co powyzej raczej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 A co myslicie o podgrzaniu jakims palniczkiem w takim wypadku? Moze taki zabieg cos pomóc, czy raczej niebardzo? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 podgrzanie pogorszy sprawe, bo miski się rozszerzą i jeszcze ciężej będzie je wykręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Dokładnie i jeszcze z ramą się coś stać może! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybek Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 mozna tez sprubowac tak zeby rower z zalozonym kluczem wsadzic w imadlo wtedy lucz nie bedize mial mozliwosci wyskoczenia z naciec i bedize latwiej (...) Dobry sposób. I jeszcze trochę wygodniejsza metoda, to zamiast imadła można jeszcze wykorzystać ścisk stolarski. Sam już tak odkręcałem środek suportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 12 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Mam i ścisk stolarski i imadło tylko niezabardzo rozumiem w jaki sposób to złapać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Prosty sposób jest na to aby klucz nie ślizagał sie po misce.Co potrzebne do tego Klucz do suportu Śruba którą wkręcisz do suportu (taka sama która trzyma ramiona korby tylko troche dłuższa) Podkłaki Zakładasz klucz do suportu od tyłu wkładasz tą śrube i wkreczasz ja Wiadomo jak będzie za długa śruba to nieściśnie tego klucza i będzie on latał .I tu się przydadza podkałdki włożyc tyle żeby sciśnąć klucz Ja to porzadnie skręcisz klucz nie ma szans objechać .Będzie mocno docisniety do suportu Miałem podobny problem i to mnie uratowało , a miske od razu do kosza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 12 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Wielkie dzieki :] Dobry patent I ktoś mi powie, że polacy nie mają najlepszych patentów :razz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 14 Marca 2006 Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 zalezy jeszce jaki masz klucz ja akurat w serwisie odkrecalem takim gdzie taka srbuda by nie weszla niestety ale patent niezly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 14 Marca 2006 Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Tak tak klucz musi miec z tyłu otwór .Jeśli nie ma ,można zawsze wywiercić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 14 Marca 2006 Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 w tym wypadku raz ze nei byl moj dwa ze dokldanie problem byl nie w smaej koncowce co w kluczu ktory mial w tym miejscu grzechotke akurat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.