Skocz do zawartości

[suport] Zjechane ząbki

jo_jacek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam suport Kinexa z alu miskami. Jest na kwadrat mysle że wiadomo jakie ma wejście na klucz. No i kiedys włozyłem tam klucz za mocno go zakrecilem i jak wykrecalem pare razy mi zjechał klucz. No i te zabki sie troche zjechały. Wkreciłem z powrotem no i niedawno odkrecilem poszlo dośc lekko to wkrecilem znowu. Ale boje sie że sie może zapiec jak teraz jest błoto woda i wogóle i może nie dać się wykręcić (zabki sa zjechane a jak bedzie opor moge je juz kompletnie uszkodzić). I co mozna zrobić w takim przypadku kiedy suport sie nie wykręci bo nie ma jak ?

Zauwazyłem że miska wystaje jakies 2mm z ramy wpadłem na pomysł ze jakby coś mozna by kawałek odpiłować zeby były dwa wcięcia w tym wystającym cos tam wsadzic i tak to wykręcić.. ale nie wiem jak by sie to spisało.

mozna tez sprubowac tak zeby rower z zalozonym kluczem wsadzic w imadlo wtedy lucz nie bedize mial mozliwosci wyskoczenia z naciec i bedize latwiej (...)

Dobry sposób.

I jeszcze trochę wygodniejsza metoda, to zamiast imadła można jeszcze wykorzystać ścisk stolarski.

Sam już tak odkręcałem środek suportu.

Prosty sposób jest na to aby klucz nie ślizagał sie po misce.Co potrzebne do tego ;)

Klucz do suportu

Śruba którą wkręcisz do suportu (taka sama która trzyma ramiona korby tylko troche dłuższa)

Podkłaki

Zakładasz klucz do suportu od tyłu wkładasz tą śrube i wkreczasz ja

15cf1.th.jpg

Wiadomo jak będzie za długa śruba to nieściśnie tego klucza i będzie on latał .I tu się przydadza podkałdki włożyc tyle żeby sciśnąć klucz

21mp1.th.jpg

Ja to porzadnie skręcisz klucz nie ma szans objechać .Będzie mocno docisniety do suportu :) Miałem podobny problem i to mnie uratowało , a miske od razu do kosza :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...