ziolek Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Witam! Pewien czas temu zdecydowałem się kupić buty Sh-M121. Zamówiłem ich czarną parę w sklepie. Po 3 tygodniach nadal ich nie ma. Okazało się ze Shimano Polska ich nie posiada, a nie posiadała (w rozmiarach 45, 46). Prawdopodobnie będą dostępne za około 3 tyg. Zacząłęm więc szukać alternatywy i znalazłem co takiego: Sidi Blaze. Wyglądają jak nowszy model Sidi Rampa, z tą różnicą że paski są wreszcie zapinane po zewnętrznej stronie (dużo ludzi na to narzekało). Buty wyglądają bardzo solidnie, no i Sidi to w końcu specjaliści od butów. Jedyny, ale za to dość poważny minus to tylko 2 rzepy Ale jak to mówią, liczy się jakość, a nie ilość I moje pytanie: Czy ktoś coś o tych butach słyszał? Może ktoś je ma i mógłby się podzielić doświadczeniami z jazdy? Dodam, że to mają być moje pierwsze buty, a na rowerze jeżdże XC, sporadycznie jakiś wyścig albo maraton. Pozdro. EDIT: sh*t, zapomniałem o formie tytulu, wybaczcie to z rozpędu, a w edycji nie mogę tego zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 zobacz to ostatnio pojawiły sie w dobrej cenie na allegro: http://www.allegro.pl/item91579771_buty_si...ga_okazja_.html bardzo dobre butki ma kilka rozmiarow ten sprzedajacy tylko nie wiadomo czy jest pewny bo nic na razie nie sprzedał jedynie kupował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziolek Napisano 11 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Dzięki za linka, ale nie kupie butów bez przymierzenia... No i rozmiar też by mi nie pasował, bo z naklejki na kartonie wynika, że rozmiar 46 odpowiada wkladce o dlugości 28 cm, a długość mojej stopy do 29cm.. :/ Nadal proszę o jakieś opinie o Sidi Blaze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaska Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Na temat Sidi Blaze nic Ci nie powiem, ale w zwiazku z tym ze sa one (tak przypuszczam) nastepcami Sidi Rampa, to sie wypowiem w tym temacie. Mam Sidi Rampa (model damski) od troche ponad pol roku i: - obydwa buty rozklejaja sie przy podeszwie - dwa paski slabo trzymaja stope; jesli teraz kupowalabym buty to na 100% zainwestowalabym w 3 paski - na zapinanie paskow po wewnetrznej stronie nie narzekam - ogolnie buty nie sa zle, ale mysle, ze 3 tygodnie to nie tak dlugo i warto poczekac na pasujacy Ci model Shimano z 3 paskami Aha, jeszcze jedno koniecznie przymierz buty przed kupieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziolek Napisano 11 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Dzięki za opinie Właśnie chciałem Ciebie zapytać, bo wydawało mi się, że masz buty Sidi, nie byłem pewny tylko jaki model Szybkiego powrotu do zdrowia życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 A na Northwave'y nie patrzyłeś?Mają bardzo fajen buciczki.Mój kumpel je kupił.Użytkowanik forum Karolyfer.Kupił buciki Northwave Hydrogen i całkiem solidnie wyglądają.Ciekawe jak z Jazdą bo jeszcze w nich nie jezdził.Najlepiej jak sam się o nich wypowie.Dam mu linka albo znajdzie posta. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deathmount Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 tez mialem rampy i tez mi sie szybko rozpadly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziolek Napisano 11 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 A już chciałem pędzić do sklepu i je zamówić (tzn Blaze) Szok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaska Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Dziekuje! Z tego co wiem, to na Rampy wszyscy narzekaja (glownie na to, ze sie rozklejaja). Nie wiem, co jest tego przyczyna, ale wydaje mi sie, ze Sidi po prostu nie stawia na jakos przy nizszych modelach butow. Moze nastepca Rampy tzn. Blaze bedzie lepszy (wytrzymalszy). Ja jednak mimo wszystko zdecydowalabym sie na inna firme niz Sidi... Moje Sidi kupilam tylko dlatego, ze byly to jedyne dostepne w Bydgoszczy buty, ktore mozna bylo przymierzyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Ziolek a uzwględniłeś kupno jakiś Northwave'ów.BArdzo fajne buciki.Pomyśl! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaska Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Northwave'y - fajne buciki. Caly problem polega jednak na tym, ze w Bydgoszczy rynek rowerowy jest tak wielce "rozwiniety i wyspecjalizowany", ze kupienie jakichkolwiek butow graniczy z cudem. Ogolnie to butow w ogole nie ma, ewentualnie mily sprzedawca moze je dla Ciebie zamowic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Ja mam SiDi Rampa (kupilem je w polowie poprzedniego sezonu, tylko, ze model 2004) i nie narzekam, jezdze takze w nich zima i nic sie nie dzieje. 2 rzepy trzymaja buciora wystarczajaco. Sa bardzo dobrze usztywnione, pod strome gorki da sie tez podejsc z rowerkiem (nawet na sniegu) dzieki temu, ze maja dosc duzy protektor i dodatkowo 2 korki. Butow wlasciwie nie oszczedzam. W sumie troche kosztowaly, ale nie zaluje ani jednej wydanej zlotowki na nie. Zreszta buta trzeba zalozyc i z regulyjuz sie wie, ze to jest wlasnie to albo nie (jakosc wykonania SiDi jak dla mnie bez zarzutu, zreszta firma w koncu sie specjalizuje w tej dziedzinie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziolek Napisano 12 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Buty Northwave jakoś mi się nie podobają Dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.