Skocz do zawartości

[Grand Prix Wlkp w Maratonach] Dolsk

YgreK

Rekomendowane odpowiedzi

U Gogola wszystkie dystanse są krótkie. Ja mierzę czasem potrzebnym na przejechanie, a co to za długi dystans, który pewnie da się oblecieć w 2:30 ;).

xmaniek --> Dolsk u Golony to był najszybszy maraton w sezonie, ja tam miewałem średnie 29km/h ;). Większość to asfalty i szutry, bardzo łatwe. Teraz trasa jest inna, zapuszcza się w połowie na wschodnią stronę drogi, gdzie są większe górki, więc może będzie ciekawiej. Aczkolwiek Gogol nie słynie z trudnych i technicznych tras.

U Gogola wszystkie dystanse są krótkie. Ja mierzę czasem potrzebnym na przejechanie, a co to za długi dystans, który pewnie da się oblecieć w 2:30 ;).

xmaniek --> Dolsk u Golony to był najszybszy maraton w sezonie, ja tam miewałem średnie 29km/h ;). Większość to asfalty i szutry, bardzo łatwe. Teraz trasa jest inna, zapuszcza się w połowie na wschodnią stronę drogi, gdzie są większe górki, więc może będzie ciekawiej. Aczkolwiek Gogol nie słynie z trudnych i technicznych tras.

Najszybszy jaki jechałem na MEGA to było w ubiegłym roku w Suchym Lesie 30,6 km/h

tez sie wybieram i zastanawiam sie ile napompowac do moich fossow z mlekiem, w gory zwykle daje ok 2,6 (z maratonu na maraton zmniejszam troche sprawdzic kiedy pojawia sie snejki). Ale tu straszycie ze asfalty to moze dac 3.0 jednak? Oponki mam nowe Geax Saguaro, na asfalt tez dadza rade. Wiec chyba pozostaje zblokowac Rebe z przodu i ogien do przodu ;-)

nie moge edytowac wiec dopisuje co znalazlem:

http://www.czasnarower.pl/wyscig/1556

Nowa lokalizacja = mniej asfaltu i finałowy podjazd pod punkt widokowy

mi na mega 72km, 3:08h. mozna gdzies podejrzec wyniki?

musze przyznac ze troche gorek macie w okolicy, a mozna bylo wyciagnac jeszcze wiecej - duzo mijalismy wzgorz bez wjezdzania na nie ;-) szkoda ze az tyle asfaltow. ale organizacja super. dokonalem dobrego wyboru rezygnujac z blotnistego i zimnego BM we Wroclawiu stawiajac na poczatek sezonu na Dolsk ;-) Nie liczac XC tydzien temu.

Pierwszy raz byłem na maratonie Gogola i muszę powiedzieć, że organizacja była super! Dobre oznakowanie trasy, dużo pilnujących ludzi, dużo makaronu po wyścigu.

Niestety miałem trochę pecha, bo na 52 km złapałem laczka i trochę się z nim namęczyłem. Wyprzedziło mnie kilka osób z kategorii i potem zrobiłem sobie już tylko rozjazd. Trochę szkoda mi laczka, bo jechałem z grupą (i pewnie bym ich utrzymał) która dojechała na 30-35 miejscu open, czyli zaliczyłbym pudło w kategorii.. Ale nie narzekam bo jechało się dobrze, a to tylko start treningowy :)

YgreK --> no to jechaliśmy w tej samej grupie, widziałem jak zjeżdżałeś na bok po laczku. Jechałem w stroju Goggla. Faktycznie szkoda. Organizację Gogol faktycznie poprawił bardzo znacznie od zeszłego sezonu. Pomijając za małe biuro i ogromną kolejkę - nie było wpadek. A to już sukces w tym cyklu :). Ja dojechałem 41 open, niestety w M3 to oznaczało tylko 18 miejsce, silna była dziś obsada.

No to widzę że forumowicze jeżdża razem :) ja też jechałem w tej grupie (niebiska koszulka) niestety w okolicach 40 km mnie odcięło i zostałem. Przesiadka z mini na mega nie taka łatwa i brakuje mi troche wytrzymałości :(

YgreK czyżbym właśnie tobie pożyczał pompkę? Jeśli tak to chciaż na coś na tyłach się przydałem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...