YgreK Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Siema. Ktoś z forumowiczów wybiera się do Dolska na pierwszą edycję Grand Prix Wlkp w Maratonach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Ja. Takie łatwe sprinterskie maratony zawsze mi pasowały . Z mapy wynika, że trasa może być ciekawsza od Dolska z edycji Powerade. Po wschodniej stronie miasteczka są chyba trochę większe górki i zawsze się dziwiłem, dlaczego Golonko tam nie prowadzi trasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 A jaki dystans lecisz? Ja wybieram się na Mega. Ale jadę bardziej treningowo. Skupiam się na BM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 20 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Kłosiu zawsze dyma na maksa więc pewnie i teraz nie pojedzie mini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmaniek Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Ja również jadę. Pierwszy raz się tam wybieram-czego spodziewać się na trasie MEGA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 U Gogola wszystkie dystanse są krótkie. Ja mierzę czasem potrzebnym na przejechanie, a co to za długi dystans, który pewnie da się oblecieć w 2:30 . xmaniek --> Dolsk u Golony to był najszybszy maraton w sezonie, ja tam miewałem średnie 29km/h . Większość to asfalty i szutry, bardzo łatwe. Teraz trasa jest inna, zapuszcza się w połowie na wschodnią stronę drogi, gdzie są większe górki, więc może będzie ciekawiej. Aczkolwiek Gogol nie słynie z trudnych i technicznych tras. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmaniek Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 U Gogola wszystkie dystanse są krótkie. Ja mierzę czasem potrzebnym na przejechanie, a co to za długi dystans, który pewnie da się oblecieć w 2:30 . xmaniek --> Dolsk u Golony to był najszybszy maraton w sezonie, ja tam miewałem średnie 29km/h . Większość to asfalty i szutry, bardzo łatwe. Teraz trasa jest inna, zapuszcza się w połowie na wschodnią stronę drogi, gdzie są większe górki, więc może będzie ciekawiej. Aczkolwiek Gogol nie słynie z trudnych i technicznych tras. Najszybszy jaki jechałem na MEGA to było w ubiegłym roku w Suchym Lesie 30,6 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 ja rowniez sie wybieram mam nadzieje ze bedzie mniej asfaltu niz u golonko... super ze start z tego samego miejsca co na poweradzie, villa natura calkiem ladna i urokliwa ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 tez sie wybieram i zastanawiam sie ile napompowac do moich fossow z mlekiem, w gory zwykle daje ok 2,6 (z maratonu na maraton zmniejszam troche sprawdzic kiedy pojawia sie snejki). Ale tu straszycie ze asfalty to moze dac 3.0 jednak? Oponki mam nowe Geax Saguaro, na asfalt tez dadza rade. Wiec chyba pozostaje zblokowac Rebe z przodu i ogien do przodu ;-) nie moge edytowac wiec dopisuje co znalazlem: http://www.czasnarower.pl/wyscig/1556 Nowa lokalizacja = mniej asfaltu i finałowy podjazd pod punkt widokowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farmer Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Ja też się wybieram tyle że jeszcze nie wiem jaki dystans. Pewnie decyzja zapadnie w dzień zgłoszeń (zależnie od pogody i tego czy pojadę z rodzinka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Czyli trochę osób z forum się wybiera... Fajnie Z tego co patrzę na new.meteo to pogoda będzie dobra. Bez deszczu... Oby tak zostało, bo już nie mam ochoty ładować kolejnej kasy w klocki (tak jak po Wrocławiu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 nawet jak popada to bedzie sucho wszedzie jest pustynia w wlkp przeciez nawet lepiej jakby w sobote troche popadalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Dzisiaj w nocy ma popadać i jutro delikatnie, przelotnie w ciągu dnia. Później sucho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farmer Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Eee no wymiana klocków to chyba nie grozi bo w wlkp się hamulców praktycznie nie używa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Poza tym: "kto hamuje ten przegrywa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 We Wrocku nie hamowałem a klocki do wymiany Tyle błota bylo, że samo wszystko się starło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Ja tam jednak wolę jak piach jest suchy, po mokrym się gorzej jedzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farmer Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Czy ktoś z was jechał trasę MINI bo jestem ciekaw jaki wam wyszedł dystans? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcoyotto Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 42,24 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 mi na mega 72km, 3:08h. mozna gdzies podejrzec wyniki? musze przyznac ze troche gorek macie w okolicy, a mozna bylo wyciagnac jeszcze wiecej - duzo mijalismy wzgorz bez wjezdzania na nie ;-) szkoda ze az tyle asfaltow. ale organizacja super. dokonalem dobrego wyboru rezygnujac z blotnistego i zimnego BM we Wroclawiu stawiajac na poczatek sezonu na Dolsk ;-) Nie liczac XC tydzien temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcoyotto Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 wyniki: http://www.domtel-sport.pl/index.php?sub=wyniki&id=902 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Pierwszy raz byłem na maratonie Gogola i muszę powiedzieć, że organizacja była super! Dobre oznakowanie trasy, dużo pilnujących ludzi, dużo makaronu po wyścigu. Niestety miałem trochę pecha, bo na 52 km złapałem laczka i trochę się z nim namęczyłem. Wyprzedziło mnie kilka osób z kategorii i potem zrobiłem sobie już tylko rozjazd. Trochę szkoda mi laczka, bo jechałem z grupą (i pewnie bym ich utrzymał) która dojechała na 30-35 miejscu open, czyli zaliczyłbym pudło w kategorii.. Ale nie narzekam bo jechało się dobrze, a to tylko start treningowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 YgreK --> no to jechaliśmy w tej samej grupie, widziałem jak zjeżdżałeś na bok po laczku. Jechałem w stroju Goggla. Faktycznie szkoda. Organizację Gogol faktycznie poprawił bardzo znacznie od zeszłego sezonu. Pomijając za małe biuro i ogromną kolejkę - nie było wpadek. A to już sukces w tym cyklu . Ja dojechałem 41 open, niestety w M3 to oznaczało tylko 18 miejsce, silna była dziś obsada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farmer Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 No to widzę że forumowicze jeżdża razem ja też jechałem w tej grupie (niebiska koszulka) niestety w okolicach 40 km mnie odcięło i zostałem. Przesiadka z mini na mega nie taka łatwa i brakuje mi troche wytrzymałości YgreK czyżbym właśnie tobie pożyczał pompkę? Jeśli tak to chciaż na coś na tyłach się przydałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Hm... jeżeli pożyczałeś kolesiowi w stroju BGŻ Eska Team to byłem to ja Jeszcze raz wielkie dzięki Przynajmniej do mety dojechałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.