rafal0582 Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Siemano. Chciałbym zalać olejem amortyzator SR Suntour XCM V1. Posiada on regulację twardości oraz mechaniczną blokadę skoku. Moje pytanie jest takie: o ile wiem, jak się dobrać do regulacji, o tyle nie mam zielonego pojęcia jak taka mechaniczna blokada działa i jak jest zbudowana. Po prostu chciałbym się dowiedzieć na co zwrócić uwagę i jak ją zdjąć, aby nic nie rozwalić. Mam też drugie pytanie, wie ktoś czy istnieje zamiennik uszczelek do tego modelu? Szukam najlepiej jakiś olejowych (żeby amortyzator nie chlapał) i nie wiem czy przy wyborze mam patrzeć tylko na średnicę czy też na mocowanie takiej uszczelki w goleniach. Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam. PS: Znam się trochę na rowerach i doskonale zdaję sobie sprawę że jest to przysłowiowa "rzeźba w gównie", więc naprawdę nie trzeba doradzać mi kupna lepszego amortyzatora (wiadomo, budżet nie pozwala...). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Według mnie jest to zabawa w gównie, uszczelek nie znajdziesz i zamiast kupować uszczelki odłóż na poczet zakupu lepszego amortyzatora. http://www.forumrowerowe.org/topic/109625-amortyzator-sr-suntour-xcm-v2-uszczelki/ Olejem nie zalewaj bo i tak wszystko się wyleje jak nie dołem to górą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.