grzesiek1986 Napisano 19 Kwietnia 2012 Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam Was wszystkich na forum. Jest to mój pierwszy post, który mam nadzieję pomoże mi w zakupie wymarzonego roweru. A więc do sedna. Po pierwsze do czego ma służyć mi rower? Głównie do odstresowania się po pracy do wyskoczenia do lasu w lekki teren ale również do jazdy po asfalcie. Budżet jaki mam na ten cel to 2000 zł. Największym problem jest mój wzrost 197 cm waga to 95 kg. Jako że jestem laikiem w tej kwestii rowerów pisze na forum w celu pomocy. Proszę o jakieś propozycję roweków w tej cenie i z odpowiednią ramą. Patrzyłem też kilka rowerów 29er np Kross b3 ale wyczytałem że osprzęt jest nieadekwatny do ceny? Z góry dzięki za odpowiedzi
Obes Napisano 19 Kwietnia 2012 Napisano 19 Kwietnia 2012 Problem w tym, że gdybyś trochę dołożył miał byś niezły 29er (wyposażenie jak najbardziej adekwatne do ceny) : UNIBIKE-NAJLEPSZE ROWERY BYDGOSZCZ Kross B3 zewzględu na swoją geometrię w największym rozmiarze L może być na Ciebie za mały ....
grzesiek1986 Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Napisano 19 Kwietnia 2012 Problem w tym, że gdybyś trochę dołożył miał byś niezły 29er (wyposażenie jak najbardziej adekwatne do ceny) : UNIBIKE-NAJLEPSZE ROWERY BYDGOSZCZ Kross B3 zewzględu na swoją geometrię w największym rozmiarze L może być na Ciebie za mały .... Fajny rowerek ale niestety cena 2.5 tys :/ Raczej staram się zmieścić w 2 tys ewentualnie później go rozbudować na lepsze podzespoły. A co myślicie o nowych hexagonach 2012 są w ramie XL. Jak cena/osprzęt?
Obes Napisano 19 Kwietnia 2012 Napisano 19 Kwietnia 2012 Hexagon ma krótką ramę, w rozmiarze XL jest taka jak Kross B3 w rozmiarze L, dla Ciebie może być za krótka, musisz się po prostu przymierzyć ... kierownica 600 mm może być dla Ciebie za wąska ...
grzesiek1986 Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Napisano 19 Kwietnia 2012 A jeszcze jakieś inne propozycje ?
Obes Napisano 19 Kwietnia 2012 Napisano 19 Kwietnia 2012 Ten w rozmiarze 21" : http://www.velo.com.pl/rowery/wyprzedaz/?id=590
Gruby120 Napisano 21 Kwietnia 2012 Napisano 21 Kwietnia 2012 Grzesiek, kilka dni temu kupiłem Kross Hexagon V2 - pierwszy rower po ponad 2 dekadach abstynencji. Nie chciałem przeinwestować i w sumie jestem zadowolony. Rama 21" jest w sam raz dla mnie (194 cm wzrostu), ponoć te większe nie radzą sobie z większym ciężarem ciała (w moim przypadku niemal 120 kg). Udaj się do sklepu i przymierz do takiego rozmiaru ramy. Koła 26" są okay.
grzesiek1986 Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Napisano 22 Kwietnia 2012 Panowie może jeszcze jakieś propozycję na taki wzrost ? Ten w rozmiarze 21" : Velo | Wyprzedaż | Rowery | AGang | GANGSTA 7.0 Ale czy rama 21 nie będzie dla mnie za mała? Szukam wymiarów tej ramy i nic nie mogę znaleźć
grzesiek1986 Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Napisano 24 Kwietnia 2012 Mam teraz totalny mętlik w głowie a chciałem coś zakupić na długi weekend. Jeszcze jakieś propozycje na taki wzrost i o dobrych parametrach?
GaX Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 Mam 194 cm i długie nogi Kupiłem ostatnio krossa levea a2 w L. I jest dobry. przed zakupem szukałem po sklepach rowerów i jeździłem na różnych. Gianty były drogie, unibike jakieś takie długie strasznie się tam leży, meridy brzydnie i słabszy osprzęt. 29 ery mi się z wyglądu nie podobały i nie widziałem różnicy pomiędzy 26 a 29 podczas jazdy testowej tym bardziej nie widziałem sensu dokładać 800 zł za koła 29". Na swoim krosie przejechałem dopiero 300km i powiem że jest naprawdę OK, odpowiednie serwis amorka i dbanie o napęd i 0 problemów. Może pomogę w wyborze.
grzesiek1986 Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Napisano 24 Kwietnia 2012 Mam 194 cm i długie nogi Kupiłem ostatnio krossa levea a2 w L. I jest dobry. przed zakupem szukałem po sklepach rowerów i jeździłem na różnych. Gianty były drogie, unibike jakieś takie długie strasznie się tam leży, meridy brzydnie i słabszy osprzęt. 29 ery mi się z wyglądu nie podobały i nie widziałem różnicy pomiędzy 26 a 29 podczas jazdy testowej tym bardziej nie widziałem sensu dokładać 800 zł za koła 29". Na swoim krosie przejechałem dopiero 300km i powiem że jest naprawdę OK, odpowiednie serwis amorka i dbanie o napęd i 0 problemów. Może pomogę w wyborze. Dzięki poszukam u siebie w mieście takiego Krossa, jak do tej pory nie brałem go pod uwagę bo widziałem że rama L jest największa w tym modelu
Stachmaister Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 A ja i tak polecę 29er-a Wysoka osoba na nim przynajmniej normalnie wygląda, a nie jak na rowerze z komuni A żeby odczuć różnice to trzeba potestować, ale w terenie i najlepiej kilkadziesiąt km, przejażdzka po chodniku nic nie daje(Gax to nie do Ciebie, bo nie wiem gdzie testowałeś ) Dużo osób wraca do sklepu zadowolonych i nie wszyscy nawet mają po 190cm za 2000zł już możemy się pokusić o http://www.specialized.com/pl/pl/bc/SBCProduct.jsp?spid=62174&scid=1100&scname=G%C3%B3rskie wiem, że ma trochę gorszy osprzęt od 26, ale za to mamy speca, dożywotnią gwarancje na ramę, 29er-a to tak ode mnie i od klientów z którymi "walcze" na codzień
grzesiek1986 Napisano 25 Kwietnia 2012 Autor Napisano 25 Kwietnia 2012 A ja i tak polecę 29er-a Wysoka osoba na nim przynajmniej normalnie wygląda, a nie jak na rowerze z komuni A żeby odczuć różnice to trzeba potestować, ale w terenie i najlepiej kilkadziesiąt km, przejażdzka po chodniku nic nie daje(Gax to nie do Ciebie, bo nie wiem gdzie testowałeś ) Dużo osób wraca do sklepu zadowolonych i nie wszyscy nawet mają po 190cm za 2000zł już możemy się pokusić o Specialized Bicycle Components : Hardrock Disc 29 wiem, że ma trochę gorszy osprzęt od 26, ale za to mamy speca, dożywotnią gwarancje na ramę, 29er-a to tak ode mnie i od klientów z którymi "walcze" na codzień Dzięki za propozycję ale osprzęt w tym Specu raczej taki sobie chyba że się mylę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.