Skocz do zawartości

[Rower] Cube Attention 2011

alojz12311

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Czy rower Cube Attention z 2011r jest dobry w osprzęcie i amortyzatorze. Posiada Rock Shox Dart 3 i będzie miękko pracował ? Moja waga 55 kg.Rowerem chcę jeżdzić głownie po drodze.Rower oryginalnie chodzi po 2800 ja moge wziąć za 2050 zł. A czy ten Dart 3 jest powietrzny,sprężynowy? Mogę go ustawić pod moją wagę ? Rama 20" idealna

Cube Attention 2011r NOWY !!! (2282600372) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Napisano

Jesteś pewny że 20" jest idealne? Ile masz wzrostu?

Co do amora to jest to straszny syf, od razu trzeba myśleć o wymianie na coś innego.

Napisano

Bez przesady. Dla 90% procent użytkowników w zupełności wystarczy. Jeśli mam być szczery to nie widzę wielkiej różnicy w pracy między sprężynową Torą,a Dartem, a jest lżejszy.

Reszta osprzętu to solidny poziom. Jeśli jest w opisywanym stanienie, a twój wzrost predysponuje Cię do jazdy na 20"calowej ramie to za te pieniądze trudno będzie Ci znaleźć coś lepszego.

Napisano

No sprężynowa Tora to ta sama liga wbrew pozorom. Kowadła obciążające przód i tyle. Lepiej kupić od razu Epicona i cieszyć się amortyzacją.

Napisano

No ja tak zrobiłem, na początku kupiłem tego Attentiona. I po 2 miesiacach wrzuciłem do niego Epicona i teraz jest amortyzacja:)

Napisano

A będę czuł dużą ruźnice między XCM V3 a Rock Shox Dart 3 ??

Będzie strasznie źle z tym Dartem 3?

Opłaca się brać rower za te 2000 zł?

Pod moją wagą ile będzie uginał?, będzie te 50 mm

Rama 20" będzie dobra bo wcześniej miałem 19,5" i była prawie idealna

Napisano

XCM i Dart to dokładnie to samo kowadło. Nic nie warte atrapy.

Jesteś lekki jak piórko więc nawet pewnie i 50mm nie będzie. Tylko że tu nie chodzi o to ile a jak. W tych uginaczach jest megabylejak. Miałeś podać wzrost bo przy takiej wadze to albo jesteś anorektykiem albo miałeś za dużą ramę i nie wiesz jak jest dobrze na dobrej.

Napisano

Normalnie? 55kg i 184cm? Jasne. :)

Czyli te 20" mogłyby być, tylko że ja bym go nie brał albo od razu dokupił amor a tego z tego Darta zrobił stojak na papier w kiblu. ;) Sam kupiłem w tym celu XCM-a

Napisano

Kadargo ciekawe ile ty wazyles jak miales 15 lat .

A waga to nie wiem dokladnie bo mam zesptą wage

A dobra to nie biore go .

Temat do zamkniecia .

Napisano

Przecież kolega napisał że zamierza nim jeździć głównie po drodze. Więc nie wiem za bardzo o co ta afera z tym Dartem.

Wg mnie bierz i śmigaj. Za 2K to naprawdę dobra oferta.

Co do ramy to tez mam dokładnie 184cm i też Cube 20 cali.

Napisano

To tym bardziej kupowanie roweru z kowadłem które nie będzie działało jest błędem. Po jaką cholerę kupować coś co tylko nam obciąża rower. Można kupić ten rower sprzedać "to coś" i założyć sztywny, albo w ogóle nie kupować MTB tylko Cross-a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...