rmn1 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 O jak wracamy do zdjęć to mam jeszcze jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovaldesign Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 @rmn1, zgrabna maszyna i zdjecie profeska. Poprzednia fota rowniez bardzo mi sie podoba, ale znika na niej rower. Tutaj zdecydowanie lepiej A co to za amortyzator? Czy ten rower do hybryda czy jak ? Chodzi o rower Kovala ten zielony. Tak, to hybryda, amortyzator jest bialy, zero skoku, ale da sie jezdzic ...a na dowod zdjecie z dziewiczego smigania.Ave stal! koval Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uslugifoto Napisano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 W nawiązaniu do ruchu Radon ZR Race 6.0 SRAM 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalik85 Napisano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 to ja zmienie temat od kilku miesiecy obserwuje ten temat ( zdjęcia ) i chciałbym zrozumieć czym sie tak zachwycacie w tej stali, i sztywniakach... moze jeszcze nie dorosłem ( mimo moich skromnych 30 lat ) ... ale i tak każdemu sie należy szacunek za rower i ogólnie za 2 kółka, choć mnie sie to nie podoba ale szanuje Wasze zdanie i zachwyt ot tak dla zmiany tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 http://www.forumrowerowe.org/topic/103354-rower-romet-29er-czyli-pretekst-do-dyskusji-o-stali/ Tutaj powinieneś znaleźć odpowiedź...nie musisz czytać całego wątku ale jeśli Ci się uda to dostaniesz wiadro rdzy w ramach nagrody POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frobek Napisano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 (edytowane) ale jesli idzie o czysty wyglad to mi sie nie podoba Ten stalowiec Cr-Mo tez sie nie podoba? Edytowane 19 Czerwca 2015 przez frobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Pierdu-pierdu a roweru żadnego Genesis Longitude alias Longienek a.k.a. Zwycięski został splusowany. Knard na zadzie, legenda-opona-widmo Dirt Wizard na przedzie. Wagomir płacze z powodu dodatkowych 300g, ale trzyma sie to-to w zakrętach niczym polityk koryta. Opory toczenia podobne do Knarda, musze jeszcze pobawić się cisnieniem... Na pewno jednak nie jest to kapeć który pozostanie w Zwycięskim - widzę tam prędzej Czupaka lub Chronika. POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Taki sobie PEAK Niedługo więcej fotek. To z pierwszego spaceru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuman Napisano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Pierdu-pierdu a roweru żadnego Genesis Longitude alias Longienek a.k.a. Zwycięski został splusowany. Knard na zadzie, legenda-opona-widmo Dirt Wizard na przedzie. Wagomir płacze z powodu dodatkowych 300g, ale trzyma sie to-to w zakrętach niczym polityk koryta. Opory toczenia podobne do Knarda, musze jeszcze pobawić się cisnieniem... Na pewno jednak nie jest to kapeć który pozostanie w Zwycięskim - widzę tam prędzej Czupaka lub Chronika. POZDRo-:ver No i piknie, Czarodziej Brudas jest, a i torby pod kolor siadły Widzę, że i przełożenia są. Ja zadowolony jednak, że też nie singlowalem krampusa. Lubię prostotę singla, ale przełożenia maja swoje zastosowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bedsidelamp Napisano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Taki sobie PEAK Niedługo więcej fotek. To z pierwszego spaceru. Ładnie Ci wyszedł ten Pik Ten DT to 120mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Ten DT Swiss to malowany jakby był dedykowany do tej ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Czytam,czytam i zastanawiam się czy ludziom odejmuje rozumy do cna już tak jak Sobek82 ?? Proponuję wstrzymać się z głoszeniem takich opinii w takich miejscach i WSTAWIAJCIE ZDJĘCIA MASZYN w pięknych okolicznościach natury błagam admina o oczyszczenie tego miejsca z dyskusji o wyższości wody w rzece nad wodą w stawie Edytowane 20 Czerwca 2015 przez venom2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanekTheFizyk Napisano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 A propos stali... Udało mi się moją wyciągnąć na spacer. Zmiana mostka z ~100 mm na ~50 mm (na oko ) była jedną z lepszych rzeczy, jakie mi się przytrafiły! [sharedmedia=garage:vehicles:6572] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Mój Scott otrzymał prawie nowe koła OnOne Reet'ard w komplecie z oponami OnOne Smorgasbord Trail Extreme 29" x 2.25" Edytowane 21 Czerwca 2015 przez yakuza79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Mondraker Chrono Edytowane 21 Czerwca 2015 przez tor23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Świeżo złożony, budżetowy 29er na razie w wersji turystycznej na semi slickach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markowy Napisano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Edytowane 21 Czerwca 2015 przez markowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 mondraker ładny, w końcu garba stracił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 23 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Dziewczynki i Chłopczyki, zniknąłem kilka postów,które nie wpisywały się w założenia tematu ,czyli nie zawierały zdjęć rowerów wyposażonych w WielkieKołoKtórePodobnoJestLepsze . Jak chcecie pogadać o czymkolwiek,to trza było jechać konwencję PiSu,PeO lub innych takich zgrupowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uslugifoto Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Było tak: http://www.forumrowerowe.org/topic/110050-galeria-pokaz-twojego-29era/?p=1693727 potem tak: http://www.forumrowerowe.org/topic/110050-galeria-pokaz-twojego-29era/?p=1701854 a teraz kolejna faza. Reasumując zamiast: F1RST > FOX 32 Float 29" CTD 100mm Tektro Draco > Avid Elixir 7 Carbon > Shimano XT M785 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Nie wiem, czy z takim wynalazkiem tutaj mogę... Dzisiaj przyszły opony Panaracer SoarAll 29x2,0'' do mojego trekkinga (fabrycznie 28x1,5) i z takiego: Zrobił się taki: Opony weszły bez żadnego problemu, ale niewiele miejsca zostało na błotniki... Wiem, że nóżka, odblaski, bezużyteczne dynamo w piaście etc Jak założę błotniki to dojdzie jeszcze bagażnik i sakwy z tyłu, ale póki co wygląda prawie jak rodowity 29-er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Niestety 29er to nie tylko opony Chodzi mi po głowie przerobienie go kompleksowo, ale nie wiem, czy ma to sens... Rama jest typowo crossowa / trekkingowa i nie wiem, czy ta geometria się sprawdzi. Gdybym miał pewność, że będzie ok to nowy mostek i widelec byłyby już w drodze Pewnie lepiej wyszłoby w drugą stronę - kupić ramę dedykowaną do 29-era i przerzucić graty a z czasem zmienić wideł i szpej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfi39 Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 (edytowane) w trójmieście też się fajnie jeździ :-) mamy tutaj wiele fajnych trasek Edytowane 24 Czerwca 2015 przez morfi39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Nie po raz pierwszy potwierdza się, że 29-er dla kurdupla wyglada tak samo podle jak 26-er dla bardzo wysokiego Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 26 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 mi przeszkadza nie ważny jest wygląd a wyniki...a jesli ktoś uważa że "kurdupel" nie może mieć 29era to powinien pościgac się z moim kumplem który tez ma rozmiar S i wygrywa z wielkoludami heh... Niech żyje czytanie tego co napisałem... To, że ktoś niskiego wzrostu daje radę na 29-erze to i dobrze. Ale ciągle wygląda to suabo. Tak jak dryblas na 26-erze. Taki lajf i sejmowe obrady nie mają nic do tego... I żeby nie bło, że po próżnicy i bez zdjęć... Adios Pószencja... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi