Hogg Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Peak kozacki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Co to za amor w tym peaku jesli mozna spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestercup Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 PEAK29 Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 @@Yaya, do tej ramy wrecz obowiazkowa jest sztyca z offsetem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestercup Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 A to czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 bo taki jest kat podsiodlowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 nabial, nie ma czegoś takiego jak obowiązkowe cokolwiek. W Canyonie Grand Al też według ciebie jest offset obowiązkowy, mimo że producent montuje sztycę bez offsetu, na której jeździ się bardzo dobrze z wysoką kadencją, więc jest to przemyślane. Rower z taką sztycą świetnie się też zachowuje na zjazdach i podjazdach. To że tobie coś pasuje, to nie znaczy że komuś nie będzie pasować coś zupełnie innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 okej, mozna wszystko i wg uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaya Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Amor Reba RL,co do offsetu to nie zamierzam wymieniać sztycy,jest ok i dobrze się czuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 d nabial, nie ma czegoś takiego jak obowiązkowe cokolwiek. To że tobie coś pasuje, to nie znaczy że komuś nie będzie pasować coś zupełnie innego. Tak sie zastanawiam to po co w takim razie te tabelki co producenci podają , po cholerę te wypracowane latami doświadczeń i potem testerów kąty podsiodłówki, po cholerę ludziska płacą po pare stówek za profesjonalny bike fittilng jak se można co się chce. A w ogóle to te bajeczki z prawidłową pozycją na rowerze, te sznureczki z kolana itd to o kant d.. rozbić. Ojj człek się całe życie uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Teodoryk, gdyby Fisher, Ritchey, Otis Guy i reszt ferajny tak myśleli to byśmy dziś po lesie tylko konno jeździli. Dla jednych geo i wysokości widelca to świętość a dla innych to pole do popisu i kreatywność bierze górę. Ja tam chcę czerpać przyjemność z jazdy i jeśli ma mi ją dać wideł 120mm w ramie do xc to to zrobię i będę się cieszył do póki mi się nie znudzi. Żeby nie być gołosłownym to mój pierwszy 29. http://pokazywarka.pl/286r66/ . Nie mam pojęcia czy obręcze są wystarczająca szeroki a kierownica jest na odpowiedniej wysokości względem siodła. Uwielbiam go i głaszczę jak nie mogę sobie na nim pośmigać. Proszę nie odnosić się do początku mojej wypowiedzi w dalszych postach bo to chyba nie miejsce na takie spekulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Ładny ten twuj Twój One One . Masz co głaskac nie dziwie sie Edytowane 17 Grudnia 2013 przez durnykot Orotgrafia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietia79 Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Tak sie zastanawiam to po co w takim razie te tabelki co producenci podają , po cholerę te wypracowane latami doświadczeń i potem testerów kąty podsiodłówki, po cholerę ludziska płacą po pare stówek za profesjonalny bike fittilng jak se można co się chce. Czasami faktycznie o kant dupy. Jak kupowałem kilkanaście dni temu swojego 29era znalazłem takiego samego, tylko używkę, prawie nowa, w bardzo dobrej cenie. Jedyna wątpliwość to rama L, a ja zawsze na M jeździłem. Pojechałem obejrzeć, przymierzyć się i nic nie wyszło , jajami dotykałem górnej rury w przekroku. Ale że sprzedawał mechanik ze sklepu gianta, to dla pewności wziął mnie od razu na bike fitting, mieli maszynę. Pomierzyli nogę, wzrost. wpisali model i rocznik i komputer pokazał też L. Czyli powinienem w awaryjnej sytuacji walić klejnotami o ramę Dzięki, jak powiedział mój kumpel, nie komputer będzie jeździł tylko Ty. No i kupiłem M. I jest tak jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 jaki mechanik, taki wynik, albo twoje odczucia sa nieobiektywne - ktos musi sie mylic tj temat galeria... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietia79 Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Jaki mechanik taki wynik? znasz gościa, czy tak sobie paplesz? Każdego odczucia są nieobiektywne. Za to obiektywne jest dotykanie kroczem do ramy. Nikt się nie musi mylić. Może poza fanatykami kątów, milimetrów i teorii, które nie zawsze się sprawdzają w realnym jeźdżeniu na rowerze. Ps. Oftopa Ty zacząłeś, ale faktycznie to temat galeria więc z mojej strony EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 czytajmy ze zrozumieniem i do konca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Ładny ten twuj One One . Masz co głaskac niedziwie sie Dziękuję bardzo rower już objeżdżony i wyregulowany pod siebie ale ciągle brak czasu i zdjęć porządnej jakości na prezentacje w stalowym wątku. Z ciekawostek: w zimę (haha... w okresie w którym powinna być) ma powstać koło z piastą fix/disc żeby raz na jakiś czas zwiększyć liczbę ostrych kółek w garażu i nieprzerwanie pedałować na okołowiarszawskich duktach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuziol Napisano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Witam To mój ścigacz Edytowane 17 Grudnia 2013 przez Kuziol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Ciekawy, zdecydowanie zaluguje na lepsza sesje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nhandu Napisano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Aktualizacja , na razie więcej zmian nie będzie. Bros Adventure 29er design by Bikebrothers. https://plus.google.com/photos/116623210636244031934/albums/5955814176036597041?banner=pwa Edytowane 17 Grudnia 2013 przez nhandu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuziol Napisano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Poprawiam się http://kuziol33.wrzuta.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 @ Kuziol Fajny rowerek,ja bym zmienił tylko siodło i chwyty bo kolor jakos mi tam nie pasuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuziol Napisano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Siodło jedzie czarne z karbonowego , a chwyty grają z napisem może światło Edytowane 17 Grudnia 2013 przez Kuziol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 To i ja pokaże swojego 29er po kilku zmianach : Amortyzator Spinner Aeris 300-100 na Manitou Tower Pro 100mm , na przód Gato 2.3 , korba kellys integrated na Shimano XT M760 SLX M665 na SLX 675 Tarcze Ashima Airotor wymieniona na Shimano XT RT76 180/160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xonix29 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Sporo tych torebek Rower i osprzęt fajny. Poucinaj końce opasek zaciskowych - zawsze to parę gramów odejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi