Mod Team adamos Napisano 9 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 tez przychylam sie do stwierdzenia, ze takie okreslenie pasuje tylko do customowych ram na zamowienie A tak dokładniej, o jakie określenie Ci chodzi ? I jeszcze ciekawi mnie jakie określenie znajdziesz dla tej właściwej masówki, pojawiającej się w tym wątku: Kross'ów, Cube'ów, Giant'ów czy innych Spec'ów?Biorąc pod uwagę, że to pierwsza rama Surly w tym wątku i pewnie jedna z niewielu w Polsce, to trudno nazywać ją "masówką". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Rower sprzedawany "w tysiącach" jest masówką bez względu na to jaką ideologię się do tego dorabiać. W dodatku ta masówka zaczyna zaliczać wtopy : http://www.bicycleretailer.com/recalls/2013/05/08/qbp-recalls-some-surly-pugsley-forks#.UqYm9eK9aeA Edytowane 9 Grudnia 2013 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Panowie to już się robi nudne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 9 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Normalnie jak z dziećmi z podstawówki. Bez względu na to, że niektórzy chcieliby tutaj pisać własne definicje, słowo "masowy" nie definiuje dokładnej ilości sprzedanych sztuk.To trochę tak, jakby napisać o autach sprzedawanych w ilości kilkudziesięciu/kilkuset sztuk rocznie, że to masówka i jeździ nimi cała masa ludzi.Koniec OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Definicja Masowości: http://www.decathlon.pl/rockrider-51-big-id_8202060.html ROCKRIDER 5.1 BIG za 999zł z dożywotnią gwarancją na ramę. i w jakimś takim dziwnym osprzęcie i z ogonem o długości 475mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nhandu Napisano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 (edytowane) na razie sama rama Bros Adventure 29 er, ale chyba lepsze to niż OT https://picasaweb.google.com/116623210636244031934/BrosAdventure29erFrame Kompletny rower już się pojawił w tym temacie wcześniej. Przyszła pora na zmianę szat Kolor ciemno-bordowy, wraz z zwiększającą się ilością światła na wierzch wyłazi więcej czerwonego, więc czekamy na piękne słoneczko. Edytowane 10 Grudnia 2013 przez nhandu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Normalnie jak z dziećmi z podstawówki. Bingo. Wyżej stwierdzono, że Surly jest masowy, bo należy do wielkiej firmy. Chybiony argument. To tak, jakby powiedzieć, że Porsche jest masowy, bo należy do Volskwagena, czy Maseratti, bo należy do Fiata. Każda z tych firm, z Surlym włącznie, ma własny, wyrazisty profil i sytuacja właścicielska nie ma tu nic do rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Porsche to akurat dosyć masowy wyrób, gdybyś napisał o Bugatti Veyron ze stajni VW to co innego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietia79 Napisano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Jak czytam kolejną stronę sporu czy Surly jest masowy czy Surly nie jest masowy, to mi się nieodparcie przypomina mem "white people problems". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xonix29 Napisano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 My ride - scott aspect 920, przeglądając ten temat widziałem już ten rower, tylko ktoś go strasznie skrzywdził błotnikami (bez urazy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterro Napisano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Fajny...Jaki rozmiar ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Fajny Błotniki zawsze krzywdzą rower ale bez nich nie dałoby się jeździć przez cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Zgadzam się z tobą "fata". Błotniki w takim rowerze wyglądają szkaradnie, ale cóż bez nich począć np. w deszczowej Anglii? Sam skrzywdziłem mojego Scotta, ale pogadałem z nim i mi wybaczył, chyba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xonix29 Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Jaki rozmiar ramy? L'ka Błotniki zawsze krzywdzą To prawda i zapierałem się, że nigdy żadnych nie założę... w deszczowej Anglii? Jeździć w folii? A tak poważnie też jednak błotniki zakupiłem, zakładam je tylko na ekstremalną pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Bardzo interesujący model błotników. Można prosić o namiary, PLEASE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xonix29 Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Błotniki firmy Zefal, przedni to "no mud". A tylny dedykowany do 29er, wygooglujesz łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Rzeczywiście nie wyglądają źle. Czy dobrze myślę, że to Zefal: przód - No Mud, tył - Deflector RM29 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xonix29 Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Tak to te błotniki, chyba jedne, które się bardzo nie rzucają w oczy i jednocześnie dosyć dobrze chronią przed błotem, ale i tak wole je jak wiszą w garażu na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Dziękować, dziękować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 NO TO JESZCZE CO TO ZA LAMPKA Z DWOMA REFLEKTORAMI,PLEASE LINK.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrMann Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Jeśli można: do jakiego wzrostu dobrałeś tą eLkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 NO TO JESZCZE CO TO ZA LAMPKA Z DWOMA REFLEKTORAMI,PLEASE LINK....Mactronic Walle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 NO TO JESZCZE CO TO ZA LAMPKA Z DWOMA REFLEKTORAMI,PLEASE LINK.... To Niteye B20 , kosztuje ok 130-150$, bardzo zacna lampka, choć jak na chińszczyznę ciut za droga. Ale to chińska górna półka. Jednak teraz można za pól tej ceny skompletować bardzo przyzwoite oświetlenie. EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xonix29 Napisano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 do jakiego wzrostu dobrałeś tą eLkę? 180 cm Co do lamki - tak jest to Niteye B20 + moja mała modyfikacja z baterią. Bardzo udany zakup. Moc tej lampki przeraża . Przydał by się w niej dodatkowy tryb jeszcze mniejszej mocy niż ten co ma teraz na minimum, bo nie da się jej używać w mieście - oślepia. (problem rozwiązany dodatkowym migającym ledem). Ale na bezdrożach czy w lesie jest masakra, jakby wyjąć jedną ksenonową lampę z auta i zawiesić na rowerze . I największy bajer - sterowanie z kierownicy. Mignięcie "długimi" nie raz pomogło uniknąć wymuszenia przez samochody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaya Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi