leo2 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 (edytowane) Może tym razem się uda: Pierwsze spostrzeżenie na gorąco, w tym rozmiarze nie sposób dosięgnąć dźwigienki na damperze w czasie jazdy. Edytowane 5 Listopada 2013 przez leo2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Jeden z niewielu RIPów w naszym cudownym kraju i za to propsy. Ale będę szczery - wizualnie mi nie leży, mimo że w jedynym słusznym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 5 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Sol..byc może to też kwestia zdjęcia...( i może rozmiaru). Dobry profil, fajne światło, tlo i nawet Romet 2014 wygląda dobrze a co dopiero RIP. To miałem na myśli pisząc "zdjęcie powala". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micen Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Kierownica taka szeroka czy tak wyszło na zdjęciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Kierownica 740mm, a mostek 80mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Mostek 70, kierownica 780- chyba do przyciecia ale kolega ktory go skladal mówi że nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzaku Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Pierwsze spostrzeżenie na gorąco, w tym rozmiarze nie sposób dosięgnąć dźwigienki na damperze w czasie jazdy. A brakuje Ci tego sięgania, przy takim fajnym zawieszeniu, jakie na RIP? Przewód od tylnego hamulca już docelowo umieszczony? Bo jakoś tak wydaje się "dyndać".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Dynda bo był za krótki i jest podwieszpny na przedostatnim zaczpie. Niedługo wymienię więc nie przeszkadza. Co do regulacji dampera to jeżeli zapłaciłem i już mam to dlaczego by nie skorzystac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 bez jaj i sztucznego pudrowania noska... ..że niby który? i co prezentuje? Bo tak na moje oko ani jeden ani drugi nie piszę się na listę: "rower marzeń", a już na pewno nie na: "ze złomu wyrwany" (ZTRY? hehe). tak mi sorry... Giant Rower złozony z używanych części , poza ramą ,i na tle prezentowanych tu Specrowerów wypada blado. przynajmniej wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Dynda bo był za krótki i jest podwieszpny na przedostatnim zaczpie. Niedługo wymienię więc nie przeszkadza. Co do regulacji dampera to jeżeli zapłaciłem i już mam to dlaczego by nie skorzystac. Aktualnie trudniej jest dostać damper bez regulacji niż z regulacją. A jeżeli zawiecha pozwala na sprawną jazdę bez dłubania przy damperze, to po co dłubać? Ale to moja filozofia, nie sugeruj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lago Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Nowy nabytek będzie motywacja do solidnego przepracowania zimy Mostek pójdzie na minus wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 6 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Giant Rower złozony z używanych części , poza ramą ,i na tle prezentowanych tu Specrowerów wypada blado. przynajmniej wg mnie. thomsona sztyca? ZTR-a obręcze? Flite siodło? to jest "blado"? To ja bym chciał zobaczyć co wg Ciebie i Twojego portfela wygląda "spoko" lub "nieźle". Może napęd acrosa? Pocieszę Cię - masz niezły rower, mieszczący się w średniej półeczce i nie ma się co pudrować jak Panna przed pełną szafą "co nie ma się w co ubrać".Aaaa a jeżeli zmieściłeś się w 1500 zł to zwrócę honor i nadam tytuł Złomiarza Roku za Czyn nad czyny amenLago - czyli jednak trek....Rama polerowana? Wygląda zawadiacko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 komin podsiodlowki przeraza, oby sie z tym nic nie dzialo...fajnie, ze trek idzie w strone eleganckich malowan bez szpecacych udziwnien, srebro wyglada super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lago Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Coś tam naspawali i gwarancje dali Ten rower lata jak samolot, jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 dobrze jak byście podali markę, model, rocznik i rozmiar. oglądam piękny rower Lago, podoba mi się bardzo, ale nie znam kolekcji treka, nie wiem co to za koło. a tak w ogóle to gratulację, wygląda świetnie, rama rewelacyjna. Teraz lago sprzedaj tego speca kup kolarzówkę i będziesz miał frajdę z 2 różnych rowerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Galeria 29er - koło może tylko jedno "słuszne" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lago Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 (edytowane) Spec nie jest na sprzedaż za dużo serca w niego włożyłem a i mam cichą nadzieję, że córka a może i żona czasem go dosiądzie w sumie sam chętnie też to zrobię (taka wersja na dzisiaj)A co do srebrnego to jest Trek fuel Ex 9 29 er - specyfikacja fabryczna dostępna w garażu Edytowane 6 Listopada 2013 przez lago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Romet 29er A można gdzieś kupić samą taką ramę? Fajne jeździdło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 gdyby można było, to takich romecików byłaby cała masa. Niestety nie ma już od dawna tych ram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 7 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 erzumjak były to większość prychała na stal, a ramy stały po 500-600 zł jak nie ma a stal "znów" się zrobiła modna to ludzie łapią się za głowy.... he heHogg - jest cały długi, bardzo stary temat "rometowy" w dziale 29er - zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 swoją drogą co to za firma, która sprzedaje ramy kiedy nie ma zainteresowania, a kiedy się pojawia to już ich nie produkują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 7 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 (edytowane) erzumsmutne jest, że to Romet (ten nieszczęsny romet) wyprzedził zapyziałe i zacofane społeczeństwo polskich rowerzystów...na tym zas..nym Zachodzie stal była, była, jest i pewnie nadal będzie.. Tam producenci nie mają problemów z zainteresowaniem...ps: a że teraz już nie ma? A gdybyśmy tak jeden po drugim jakimś postulatem itd dali znać Rometowi, że może warto wrócić z tym modelem? plus wersja 650b ech... Edytowane 7 Listopada 2013 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Dobry pomysł. Ino co to za model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 7 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 "29er" po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) Wczoraj dotarł moj Canyon CF SL 6.9 2014. Termin byl na 47 tydzien czyli za dwa tygodnie. Zaplacilem w poniedzialek, we wtorek wysylka, godzina 9. rano czwartek rower u mnie. Swietnie zapakowany, instrukcja narzedzia, pasta montazowa, pompka do amora. Postarali się. Od razu zmiany: Kaseta slx - zmieniona na xt kola cross ride - zmienione na ZTR Arch EX 29 przod Novatec 711, tyl DT240s, szprychy CN 424 Aero, Nyple Sapim Opony z X-King 2.2 Racesport na moje ulubione Race King Race Sport 2.2 do zmiany bedzie jeszcze gripy Ergon na ESI siodelko X1 na SLR xc flow Załączam zdjęcie na szybko bo jeszcze nie skonczony a bylo juz kolo polnocy: Edytowane 8 Listopada 2013 przez Pulse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi