tor23 Napisano 19 Października 2013 Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Koła dalej trochę za ciężkie, ale przynajmniej szersze obręcze. Standardowe o szer 17mm to jakieś nieporozumienie. Rower jest za to jak dla mnie genialny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 20 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2013 A to mój sprzęt Czy to toruński poligon na Podgórzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Tak. Przy drodze na Służewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianello Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 (edytowane) @tor23 Skąd tak duże zmiany? Rozumiem, że napęd preferujesz oparty na Shimano, ale amortyzator? Czyli mój Mondraker nie jest jedynakiem;) Tyle, że u mnie zmiany kosmetyczne i zgadzam się, że w takim rowerze obręcze o szerokości 17mm to nie porozumienie;) Ale u mnie zmiana kół dopiero pewnie w przyszłym roku:) Edytowane 20 Października 2013 przez adrianello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Na początku sezonu miałem wymienioną ramę i dostałem wersję PRO, dlatego mam Rebę a nie Sida. Napęd trochę mieszany bo korba Sram S1000. Poza tym to jesteśmy już ostatnimi szczęśliwymi posiadaczami Podium w wersji aluminiowej W następnym sezonie w alu już tylko model Chrono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianello Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Widziałem, mi tam to nie przeszkadza:P Tym bardziej nasz model będzie wyjątkowy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo2 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 (edytowane) Budowę czas zacząć. Rama w końcu jest, wązy w rozmiarze XL leciutkie 3600g . Wygląda mega solidnie. Do tego dojdzie: Amortyzator Manitou Tower Pro 120. Koła DT Swiss 340 QR10 (z przodu 370 QR15)+ZTR Flow+Sapim Strong Napęd SRAMANO 2x9: Korba XT M770 180mm 36/32+jakiś rockring. Manetki SRAM x7 9rz Przerzutka przód X7 Przerzutka tył jeszcze nie kupiony jakieś Shimano ze sprzęgłem SLX lub XT Kaseta M770 11-34. Łańcuch Campa C9 Hamulce na razie stare Juicy 5. Docelowo Xt lub SLX. Sztyca Thomson Elite Mostek Truvativ AKA 70mm (biały) Kierownica Answer Pro Taper 780 (czerwona do przycięcia na jakieś normalne 680-700mm) Całość w kosztach powinna wyjść w okolicach ceny katalogowej ramy. Może jakieś sugestie techniczne lub estetyczne, zastanawiam sie m.in na kolorem pancerzy oraz chwytami, dotychczas jeździłem z rogami a były bardzo przydatne, nie wiem czy jakieś ze zinegroanym małymi bocznymi wypustkami będa ok. Edytowane 21 Października 2013 przez leo2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youcek Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Postanowiłem przesiąść się z crossa na coś bardziej konkretnego. W planach starty w maratonach w przyszłym roku. Wyrwałem go w dobrej cenie jak mniemam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Aaa mam prawie identycznego tylko starszego Ale widzę, że w ramie nie tylko malowanie się zmieniło. Nadal obręcze mają 17 mm szerokości wewnętrznej? Chyba jedna z pierwszych rzeczy do wymiany w tym rowerze, a potem amortyzator (chociaż puki co nie narzekam) i planuję korbę na 2-rzędową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Odpowiem za kolege bo mam takie same koła w moim 29erze . Tak obręcze mają 17mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Postanowiłem przesiąść się z crossa na coś bardziej konkretnego. W planach starty w maratonach w przyszłym roku. Wyrwałem go w dobrej cenie jak mniemam. U mnie by wytrzymal ze 2 maratony a pozniej trzeba bylo by wszystko wymienic:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 22 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Października 2013 ....chwalisz się mocą nogi czy delikatnością obycia?nie wiem czego dotyczył ten wpis i co znaczy "wszystko"? kaseta, łańcuch, klocki na pewno z 2 razy. Co jeszcze takiego byś wytyrał w dwa maratony? Siodełko? Sztycę? Opony? ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 bardzo drazliwy temat, wiec z gory prosze, zebyscie go zbytnio nie rozwijali - zawsze lepiej jezdzic na 'takim' rowerze po gorach i go zniszczyc, niz 'taaaakim' po alejkach w parku i chwalic sie, ze zbilo sie 30g na kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 22 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Października 2013 fakt,fakt Nabiał, szczególnie, że w Górach można KAŻDY rower zniszczyć.... nie tylko "taki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youcek Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 W planach maratony głównie w mazowieckim więc będzie płasko. Skoro na crossie kilka startów ukończyłem to myślę, że ten scale sprawi mi odrobinę radości bo o to tu głownie chodzi :-) Apropo obręczy. Wnioskuję, że warto zakręcić się za szerszą obręczą? Jaka korzyść z tego płynie? Można wrzucić szerszy kapeć? Ten ma 2.1 wiec chyba tragedii nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Jak na początek jest ok,na mazovie w kozienicach starczy,o ile bedzie za rok(na 100% wpadne z drużyną) A co do roweru duze kola,za mala rama.Ile masz wzrostu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Ta rama wcale mała nie jest, bo 19" to ma jak nic, czyli spokojnie można mieć i 185 cm wzrostu. A co do obręczy to kapeć na szerszej lepiej leży, nie przypomina w profilu "żarówki" i grzbiet opony jest bardziej płaski co pozytywnie wpływa na właściwości jezdne. 2,1" to sporo jak na 17 mm obręczy, więc opona już przypomina balon. Ale to nie temat na takie dywagacje, polecam się wczytać głębiej w innym dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youcek Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Jak na początek jest ok,na mazovie w kozienicach starczy,o ile bedzie za rok(na 100% wpadne z drużyną) A co do roweru duze kola,za mala rama.Ile masz wzrostu ? Mam nadzieje, że się zobaczymy na szlaku :-) Wzrost 198 cm, noga 96 cm, rama 21. Wiem, że mogłaby być wieksza, ale na przecenach jest niekiedy tak, że trzeba brać co jest. Niestety nie mieli w ofercie żaddnej większej ramy do przymiarki.Do Rockhoopera się przymierzałem ale też 21 cali. Biednie wypadał jeśli chodzi o osprzęt. seraph - dzieki za info, może w przyszłości pokuszę się o wymianę. na razie ciesze się tym co jest, bo w terenie w porównaniu do crossa idzie jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek1990 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Jestem nowy ale także pochwale sie swoim rowerkiem, jest to mój pierwszy 29er w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lago Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) to spec ? jaki model i jaki osprzęt ? PS. Na moje oko za dużą masz podsiodłówkę O odblaskach nie piszę Edytowane 24 Października 2013 przez lago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrlukz Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Po czym wnosisz że ma za długą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek1990 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Tak jest to Spec Rockhopper Comp jak na razie jestem zadowolony z niego , moze dlatego ze to moj pierwszy 29er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youcek Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Tak jest to Spec Rockhopper Comp jak na razie jestem zadowolony z niego , moze dlatego ze to moj pierwszy 29er Bardzo ładny sprzęt, własnie do takiego się przymierzałem. Wyrwałeś go na jakiejś przecenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) wysyp specy tak dla zaostrzenia apetytu Edytowane 24 Października 2013 przez netta1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Pikny <3 Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi