artoor Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 (edytowane) Kolega Hogg wyraził osobistą "oczywistość", z którą też osobiście się nie zgadzam. Jak można było przeczytać powyżej, a podobnie myśli wielu, ludzie nie zawsze szukają bez końca. A jak jedno wozidło nie ogarnia całości pragnień, można mieć ich kilka... Edytowane 18 Września 2013 przez artoor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario3m Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Panowie, nie wiem skąd się bierze aż taka krytyka wobec sprzętów innych użytkowników, bo to nie XXO albo XTR? Nie każdego w tym kraju stać na super rower za 50 000 pln. Nawet taki za 2000 może dla niektórych być jak Ferrari albo Lambo. Odrobina taktu by się przydała. Doradzam kumplom też w kwestii rowerów i czasami dla takiego kto jeździ 200 km w miesiącu szkoda kupowania roweru za 5000pln. Świeżak wchodzi na forum i dostaje od razu burę, zluzujmy poślady. Chłopak zdjął odblaski na całym rowerze, byście to na przykład docenili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Mario - doczytaj o czym ta dyskusja Nie o pieniądzu, nie wartości "katalogowej" roweru. Nikt tu nie powiedział "mam rower prawie idealny" ale dwie śrubki jeszcze nie są tytanowe No i XTRa muszę podpolerować bo nie daje po gałach tym na alivio (jak mnie wyprzedzają hehe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Raczej chodzi o to że trek wsadza nędzny sprzęt jak za tą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 @@Mario3m, zgadzam się z tobą ale nie w przypadku tego Treka sprawdź cenę. Acera/alivio i sprężynowy uginacz to naprawdę mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario3m Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Przepraszam Was bardzo, ale czy to będzie TREK Mamba Specialized Rockhopper, Cube Analog, Kross B4 to nie będzie miał nic więcej niż Acera, Alivio cena około 2800-2900, więc nie bardzo wiem dlaczego TREK ma być piętnowany? Rower fabryczny/nowy z XT oraz powietrznym amorem za 3k to bardzo ciężka sprawa, chyba, że się mylę? wyznacznikiem jakości jest cena co było intencją mojego postu, ale nie każdego stać na części z górnej półki i czasami nie ma potrzeby ich kupowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Wyznacznikiem jakości dla mnie jest to czy rower jeździ czy stoi oparty o kaloryfer i cieszy oko brendzlarzaA prawdę powiedziawszy im słabszy sprzęt i lepszy rider tym większy szacunek (zależność wprost proporcjonalna?)Zresztą sam już kiedyś tu pisałem - za dużo meblościanek w tle a za mało terenu.amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 18 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Wiadomo ze to nie XTR-y napędzają rowery ale u TREKa płacisz więcej za wszywkę TREK i dlatego jest mniej pieniądzów na klamoty. Tak samo u Szpeca Canona i innych Wielkich Marków... ... a jak poszukasz czegoś od ludków sprzedajacych z mniejszym przytupem to nagle sie okazuje że i powietrznego Suntour'a mozna wyhaczyć i jakieś normalne heble i zmieniarki Deore... Może nie wszytsko, nie razem i nie w jednym rowerze ale niektóre graty są o klasę-dwie wyższe niż w TREK'u... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 (edytowane) Ok. Rozumiem, że wysyp tematów: "co zmienić/na co/co ulepszyć" to przypadek? Nie wydaje mi się. Słaby osprzęt w Treku Mambie za 3 tys zł? Z tym się zgadzam. Porównując jednak inne firmy o ugruntowanej pozycji na rynku rowerowym, w tej półce cenowej szału W 29er jednak nie ma. Osprzęt z czasem i tak wymienię, chociażby z powodu jego zużycia. I pewnie też założę odpowiedni wątek w tym temacie, licząc właśnie na pomoc osób bardziej "objeżdżonych" z tematem. Póki co ... będę po prostu jeździł jak na poprzednich dwóch rowerach: o zgrozo GF Wahoo właśnie i Kellysie. Pozdrawiam. Edytowane 18 Września 2013 przez Hogg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antioedipus Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Trek musi chyba kombinować na osprzęcie (XC 32 - super, jak na tę cenę, ale z Acerą na przodzie to już trochę przesadzili...), aby sfinansować swój program dożywotniej gwarancji. Tutaj co nieco o ich standardzie obsługi klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 I m.in dlatego kupiłem Treka. Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cybix Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 I już złożony Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Biało mi dawaj jeszcze białą oponę to w zimę będziesz wyglądał jak na monocyklu A tak poza tym fajna maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Super podobają mi się obręcze ZAGŁĘBIE RZĄDZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfish Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 @cybix Założyłeś trekkingową korbę 48z, czy tylko tak wygląda na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna111 Napisano 19 Września 2013 Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Jamis podczas dziewiczego rejsu https://plus.google.com/photos/107934468316429818259/albums/5925442060852246865?authkey=COfSn5eh0I3qywE Jeszcze tylko muszę się pozbyć odblasków z kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stigzak Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) Giant XTC1 powstały na bazie ramy po nie uznanej (a jakże) reklamacji pęknięcia węzła podsiodłowego. Co prawda na nową musiałem wydać 500zł (wykazali się tzw. gestem) no, ale chyba w tej cenie było warto... Fotki już trochę nieaktualne choćby z powodu wymiany hamulców na SLX BL-675 i tylnej przerzutki. W planach jedynie zmiana korby na 2x9 i kierownicy (czekam aż się Nabiałowi Answer znudzi ) Edytowane 20 Września 2013 przez stigzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 20 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Września 2013 No kiera mega wąska jak na 29era, poza tym fajne cacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stigzak Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 650mm. Chcę jednak szerzej i bardziej wygiętej niż te 5* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) Giant XTC1 powstały na bazie ramy po nie uznanej (a jakże) reklamacji pęknięcia węzła podsiodłowego. Rafał, ile masz wzrostu ? O ile dobrze widzę to rama 20" a sztyca wyciągnięta na prawie metr Pewnie dlatego był problem z węzłem podsiodłowym. Edytowane 20 Września 2013 przez Teodoryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stigzak Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Rama XL, 22". Sztyca Thomson 410mm siedzi w ramie 11,5cm i rura jest kilka cm poniżej węzłów. Minimum to 10cm dla tej ramy. Zdaję sobie jednak sprawę, że dźwignia jest duża i dupę trzeba unosić. Schudłem z 96kg na 91kg przy wzroście 197cm więc to też nie w kij dmuchał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitu Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Gotowy na dzisiejszą nockę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Oj tak, światła nigdy dość Pytanie tylko czy tyle to dość: czy też jednak lepiej pójść na całość: U mnie gdzie mały błąd i lecisz na skały parę metrów, jednak ta druga opcja zdecydowanie po testach wygrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Co to za lampki ,jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Mnie też to ciekawi. Model, cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi