erzurum Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 jeden z nielicznych rowerów w rozmiarze xl który źle nie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioromario Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 190 cm, L-ka - do ogranicznika sztycy jest może z 1.5 cm. Generalnie chciałem jak najmniejszą ramę i to L jest całkiem sensowne wg mnie rozwiązanie. Nie wyobrażam sobie szerszej kierownicy- już z tą chwilami ciężko się między drzewa zmieścić Poza kierownicą jakieś upgrady ze stocka? zmieniłem sztycę na dłuższą bo oryginalną wysuwałem na maksa a tak jeżdżąc na 26cala rama się pękła mi, więc jestem uczulony w tej kwestii. Reszta działa więc mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 No tak zrobiło sie ciepło i wilgotno, worek kurzego nawozu i mamy czerwone Chilli Bardzo Bravo Lordzie K!!! Hael ofkors też. Tymradziej że to SSJ Szpec jak to Szpec, wstrętny i szpecowy. Tuszę, iż most 100-105mm do ścieżkowca to taka kontrkultura... Nie rozumiem zupełnie ale skoro pasi to nic mi do tego... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinek1171 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Moja maszyna Nie wiem co napisac Oceniajcie, pytajcie. Waga okolo 9300, ale jeszcze duzy potencjał. W najbliższych planach zmiana korby na cos z 2 blatami. PS. zdjęcie robione kalkulatorem Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez Marcinek1171 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 6 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 ..szybki, lekki i "niski zawieszony... jest dynamika!za wideł masz plusa, za dążności przesadnie wagomirskie minusa a tarczę zostaw z przodu.... jedną, przy tej wadze roweru sam poleci do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 W orginale jest wideł 100 mm, jaką wysokość ma ten węgiel i jak to się ma do tłuczenia pedałami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 zmieniłem sztycę na dłuższą bo oryginalną wysuwałem na maksa a tak jeżdżąc na 26cala rama się pękła mi, więc jestem uczulony w tej kwestii. Na dolnym spawie górnej/podsiodłówki? Też tak miałem - ale w moim przypadku stało sie to pomimo 20 cm sztycy w rurze. Generalnie przed zakupem badałem fora itp. - póki co nikt nie wspominał o złamanym Camberze. Kto swoją drogą robi dłuższe niż 400 mm? Szpec jak to Szpec, wstrętny i szpecowy. Tuszę, iż most 100-105mm do ścieżkowca to taka kontrkultura... Nie rozumiem zupełnie ale skoro pasi to nic mi do tego... Kontrkultura to raczej te wszystkie SS i proponowany przez kogoś mostek z ujemnym wzniosem Biorąc pod uwagę że ja jestem akurat pomiędzy L-XL (rozmiarówka w 29 ma taką jakąś dziurę...dla mojego wzrostu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Kłaniam, SS to SS a ścieżkowiec z szosowym mostem to kontrkultura. Mostek na minus to krosiarstwo Prysz bardzo... Sztyca 600mm http://www.dhgate.com/product/ota-33-9-600mm-seatpost-folding-bike-seatposts/157348688.html Tylko nie wiem czy średnica przypasi Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinek1171 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 W orginale jest wideł 100 mm, jaką wysokość ma ten węgiel i jak to się ma do tłuczenia pedałami ? Mam również oryginalny amortyzator. Robiłem pomiary i wychodzi, że sztywniak jest o ok. 2cm niższy czyli wychodzi tak samo jak amortyzator - SAG. "Tłuczenia pedałami" nie stwierdzono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nhandu Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) Bros Adventure Design by Bike Brothers Waga jeszcze nieznana. http://pokazywarka.pl/eib1c4/#zdjecie7302126 Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez nhandu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 ....rower z kolekcji Harley-Dawidson? heheCzy ta kierownica tak wysoko co by na Marcinkę lepiej było zerkać podczas podjazdów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 krzywde sobie zrobisz kiedys tymi rogami postawionymi na sztorc, moze lepiej dac je pod katem <30*? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nhandu Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) krzywde sobie zrobisz kiedys tymi rogami postawionymi na sztorc, moze lepiej dac je pod katem <30*? Rower dopiero dzis przyszedl DHL. Rogi juz spuszczone, kierownica nizej, a podkladki poszly nad mostek. W planie odwrócenie mostka. Zdjecia pochodzą jeszcze od sprzedającego. Także wszystko będzie dobrze Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez nhandu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) I zacisk (szybkozamykacz) z tyłu powinien być odwrotnie Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez MartinH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paznok Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 można pominąć nawet to, że jest odwrotnie...wygląda jakby oś nie była do końca w haku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioromario Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Na dolnym spawie górnej/podsiodłówki? Też tak miałem - ale w moim przypadku stało sie to pomimo 20 cm sztycy w rurze. Generalnie przed zakupem badałem fora itp. - póki co nikt nie wspominał o złamanym Camberze. Kto swoją drogą robi dłuższe niż 400 mm? Jeśli dobrze pamiętam to moja BBB ma 450mm. Pękło dokładnie tam gdzie piszesz, to był Cube nie Camber 26. Bym zapomniał, tarcze wymieniłem bo oryginalne strasznie "bulgotały" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Jeśli dobrze pamiętam to moja BBB ma 450mm. Pękło dokładnie tam gdzie piszesz, to był Cube nie Camber 26. Bym zapomniał, tarcze wymieniłem bo oryginalne strasznie "bulgotały" A patrzyłem z ciekawości, ale BBB robi 31.6, nie 30.9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioromario Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 A patrzyłem z ciekawości, ale BBB robi 31.6, nie 30.9 I dobrze zobaczyłeś rzeczywiście 3B kupiłem do nowej ramy Cube. W Camberze wylądowało coś takiego http://www.charliethebikemonger.com/gusset-lofty-xxl-seatpost-450mm-long-272-and-309mm-1545-p.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterd3 Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Peak 2013 zastępca pękniętego Giant Talon http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/4047-accent-peak-29/?tab=images# już widać lepszej jakości w odnośniku do garażu Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez piterd3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 piterd3 Nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Mój poskładany w dniu dzisiejszym Cube Aim 21". Koszt : 2175 Cube Aim 29 21" Spinner Aeris 300-100 Shimano Alivio/Deore 2008 Shimano HG31 11-34 Shimano Altus 42-32-22 Alexrims XC49& Formula CL51/shimano rm66 Shimano RT53/54 180/160 Manetki alivio Wipperman Connex 800 Boplight Race Hayes Stroker Trail Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez jasinski21444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 I dobrze zobaczyłeś rzeczywiście 3B kupiłem do nowej ramy Cube. W Camberze wylądowało coś takiego http://www.charliethebikemonger.com/gusset-lofty-xxl-seatpost-450mm-long-272-and-309mm-1545-p.asp Hmm no może faktycznie wsadzę - choć nawet naklejka na ramie ostrzega tylko przed extreme body harm gdy nie widać rurki przez dziurkę - z 2 strony to nie wyobrażam sobie XL-ki, L-ka pasuje jak rękawiczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Mój poskładany w dniu dzisiejszym Cube Aim 21". Koszt : 2175 Piękny Cube za dobrą cenę Za tyle można kupić nowy rower, a do tego wiesz, ze wszystko masz git i pod siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Za tyle nie kupisz 29era z powietrznym widelcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPGN Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Za tyle nie kupisz 29era z powietrznym widelcem To jeszcze wyszło taniej i lepiej hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi