Mod Team adamos Napisano 20 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 przy 21" to dramat ...dramatyczne to Ty masz pojęcie o rozmiarach koła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vladee Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 ...dramatyczne to Ty masz pojęcie o rozmiarach koła... Ale tu chodziło o rozmiar ramy jak mniemam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 20 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Ale tu chodziło o rozmiar ramy Oczywiście, że o rozmiar ramy, ale przecież to zupełnie inny rower, inna geometria i nie ten rozmiar koła, a co za tym idzie - nie ten dział na forum...Sorry za OT, ale czasami nie wiem czy niektórzy piszą tutaj na poważnie, czy zwyczajne "jaja" sobie robią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 ...dramatyczne to Ty masz pojęcie o rozmiarach koła... Ale żeś czepialski Dobre ujecie z boku - popatrz na geo http://www.jamisbikes.com/usa/thebikes/hardtails/dragon/12_dragon29race_geo.html Górna rura styka się z górą rury podsiodłowwej I jakby patrzeć nie wygląda to dobrze Ale jak chcesz proszę w 29 tylko tu zdjęcia robione pod "bardzo dobrym kątem" dla jamisa http://forums.mtbr.com/29er-bikes/jamis-dragon-one-ss-photo-thread-685014.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 (edytowane) A to mój sprzęt. Niestety była wymiana ramy i teraz będzie biała z tegorocznej wersji pro. Właśnie jedzie z 7anny. Edytowane 20 Maja 2013 przez tor23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 20 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 (edytowane) Niestety była wymiana ramy i teraz będzie biała z tegorocznej wersji pro. Kolejny "Garbusek", hehe czyżby jakieś pęknięcie na górnej rurze, w okolicach, tego, no, ekhm...grzbietu? Edytowane 20 Maja 2013 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 (edytowane) W sumie to okazało się, że na tym pięknym węźle przy rurze podsiodłowej lekko pękł szpachel. Mondraker chyba chciał, żeby w katalogach były ładne zdjęcia i trochę przesadzili z wygładzeniem spawów. Rama była cała, ale mieć nową nie zaszkodzi Żal mi tylko kolorystyki rurek, siedzenia i kół dopasowanych z poprzedniego modelu. Tych części nie dostałem pomimo próśb pisanych do fabryki Mondrakera. Widać szkoda było im te kilka dolarów czy euro. Edytowane 20 Maja 2013 przez tor23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 To co czekamy na drugą sztukę, ktora pęknie od Mondrakera i marka dołączy do Krossa jako firma robiąca pękające ramy wg gremium forumowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 pekniecie przegrzanej rurki, a pekniecie szpachli to jednak lekka roznica z mondrakerem o tyle dobrze, ze wieczysta gwarancja, ktora po czesci zwiazana jest z tym, ze ksztalty ram wykluczaja gotowce z katalogow, a co za tym idzie, wszystko jest nieco lepiej przemyslane i wykonane z mniej masowym nastawieniem...tak sobie tlumacze jako posiadacz mondrakera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 21 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 ..czekajcie, chcecie powiedzieć, że oni......szpachlują spawy? :)szacun!"wieczysta gwarancja" to taki fajny chwyt marketingowy (mam na mysli ogóły-mój spec tez ma "dożywotnią"), równie dobrze można by dać 5 lat ale "do końca świata" brzmi lepiej. Mało kto ściga się/jeździ więcej niż 4-5 lat na jednej ramie, często są obostrzenia co do gwarancji dla pierwszego właściciela, a w karcie gwarancyjnej zapis o jeździe rekreacyjnej po parku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 (edytowane) Bardziej od tego pęknięcia wkurzyło mnie podejście firmy Mondraker do klienta, która nie raczyła nawet odpisać na maila z prośbą o wymianę rurek i siedzonka. Jakby nie patrzeć kupowałem również pewien design, który przez tą wymianę został zburzony. Nie mam tu wielkich pretensji do 7anna, bo obsługa u nich przebiegła profesionalnie, ale do producenta na pewno nie wrócę przy następnym zakupie- za chamstwo i lekceważenie. Chamstwu i rurkowym skrytożercom mówię nie Edytowane 21 Maja 2013 przez tor23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Sorry, ale żeby szpachlować ramy to już przegięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 21 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 ..nawet Mielec szlifuje spaw, że trudno się do czegoś przyczepić, a legendarne szlify canondale czy np Juchem które pokazywały model w wersji polerowane/szczotkowane alu. Ja rozumiem, że Garbaci już tak nie mogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 (edytowane) Rama z tego roku jest już niby inna, sprawy są bardziej w tym miejscu widoczne. Coś widać było na rzeczy. Jak dojdzie rower dam wam znać. Edytowane 21 Maja 2013 przez tor23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 ale to uwazacie, ze bez problemu daloby rade tak wyrzezbic w alu? http://www.team29er.pl/images/stories/Sprzet/Testy/mondraker%20podium29/IMGP8150.JPG http://www.team29er.pl/images/stories/Sprzet/Testy/mondraker%20podium29/IMGP8139.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Trzeba mierzyć możliwości na zamiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 21 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 (edytowane) bardzo to ładne, faktcoś jak w moim juchemie .. 10 lat temu (jaka szkoda, że wtedy nie miałem cyfrówki)dwie sprawy - raz, że najprawdopodobniej (piszę "najprawdopodobniej" bo nie widzę na żywca) to styk 5 całkiem prostych elementów - jedna odkuwka/odlew i 4 rury z czego dwie o przekroju okręgu.sprawa druga po tym co tu wspomniano - jak to wygląda po ściągnięciu lakieru Sztuka dla sztuki? Patrząc na wersję carbonową jestem o tym święcie przekonany.Ktoś powie że to jednak estetyka - jedni wstawiają końcówki linek pod kolor , zamalowywują nawet napisy na oponach bo ich to drażni, a inni kładą laskę i nawet sprzętu nie myją. I dobrze, bo było by śmiertelnie nudno ps: w temacie możliwości alu, na Wielkiej Raczy starszy koleś (na treku 9,8) przysiadając się zapytał -a to też carbonik? fajny fajny....Tylko, że to był stump fsr alu:)Ach, no i jakieś 5 lat temu Juchem robił takie ramy lat temu 10, cannon odkąd pamiętam Edytowane 21 Maja 2013 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 (edytowane) wszyscy chwala sie maszynami, az zal dupe sciska, ze od jesieni w zasadzie tylko szosowka...ale juz niedlugo zmiana na razie przedni rabek 'tajemnicy': ZTR Crest Nabiał wymiękł, ale ja usilnie dążyłem do celu. W związku z tym powstały 2 czarne Alexy, lekkie niczym aureole (1534g) :-) Edytowane 22 Maja 2013 przez COOLoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb2k6 Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 (edytowane) Tak patrzę na te nowe rowerki i na pocieszenie przypomnę się jeszcze raz ze swoim Edytowane 22 Maja 2013 przez seb2k6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 @up Ile masz wzrostu i na ile masz wyciągniętą sztycę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb2k6 Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Wzrost 187, sztyca od ramy do prętów 28cm. Perspektywa zdjęcia powoduje, że sztyca może się wydawać dłuższa niż rura podsiodłowa a tak oczywiście nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Szczerze, to jak popatrzyłem, to się przeraziłem. "Czy ten ktoś ma 2.2m wzrostu i za małą ramę, czy jak?". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb2k6 Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Bez zniekształceń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 I tak jakoś wygląda na ekstremalnie długą Xd bardzo fajny rowerem i ten pojedynczy napęd Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 czy mi się wydaje czy ta sztyca już jest odgięta do tyłu? uważaj żeby się nie złamała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi