nabial Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 jezeli jest dalsza potrzeba rozwijania tematu, relacjonowania procesu reklamacyjnego itp, to zalozcie, prosze, osobny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Na pierwszy rzut oka identyczny z rowerem kolegi mitbola, ale w rzeczywistości to zupełnie inny model . Trzepackie koszyki i bidony - wymóg chwili, pójdą do wymiany przy najbliższej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Pewnie model AL 8.9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 fajny, ale mam nadzieje, ze myslisz juz o wymianie kol malo miejsca na te bidony, bedzie maly problem z wsadzaniem na maratonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RufusBiker Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 zmień koła i będzie fajna maszyna do ścigania...sam miałem na niego chrapkę ale udało się coś lepszego wyhaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Club46 Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 jaki to model anthema ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Tak, Canyon to AL 8.9. Nad kołami pracuję, ale muszę zebrać trochę kasy. Ze 400g da się na kołach uszczknąć. 100g na kasecie, bo 11-36 jest zbędna przy młynku 22t. 100g na siodełku już zdjąłem. Ogółem powinienem zejść poniżej 11kg, więcej mi nie potrzeba. Ale jest fajny, nie czuję żadnej mułowatości czy braku zwrotności w porównaniu do XtC 26 cali. No, może na najbardziej krętych, wąskich agrafkach jest pewna różnica, ale niewielka. A w nierównym terenie jedzie się znacznie wygodniej, myślę że na długich dystansach da to jakąś oszczędność energii. Miejsca na bidony jest dość - w XtC było jeszcze ciaśniej, tutaj są lepiej rozstawione otwory na koszyki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 czekaj no pierwszej gorskiej batalii, to zobaczysz, co sie dzieje na zjazdach w sumie teraz duzo bedzie juz 29, ale 1-2lata temu, to wrecz porazalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Właśnie ta przewaga na zjazdach mnie zachęciła do 29era. Kolega, z którym równo jechałem przez dwa sezony, nagle zaczął mnie robić o 20-30 minut na maratonie. Podjeżdżaliśmy w miarę równo - ale na prawie każdym zjeździe dokładał mi minutę albo i więcej. Wystarczyło że kupił 29era. Mam nadzieję że głowa mnie puści i też tak zacznę . Stabilność tego roweru na zjeździe jest rzeczywiście niezwykła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Club46 Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 jaki to model anthema ? Anthem X1 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herodot Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Tak, Canyon to AL 8.9. Ładny sprzęcik, sprawia solidne wrażenie. Nie jest przesadnie wylajtowany. I jak już przedmówcy mówili - każde 1 PLN zainwestowane w lekkie koła zwraca się po wielokroć - kolejny cel (sprawdziłem, rację mają) :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 malo miejsca na te bidony, bedzie maly problem z wsadzaniem na maratonach Ta, to co ja mam powiedzieć skoro parę razy zacząłem wyciągać damper zamiast bidonu Pierwsze tripy już za nami. Jestem pod olbrzymim wrażeniem jak to cuś jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herodot Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 @@Sol, czy dobrze widzę, że w przodu masz mniejsze kółko, a z tyłu większe? Jeśli tak, to jak Ci się jeździ w takiej kombinacji? Czy może to tylko dziwna perspektywa na fotce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 No Herodot, nie róbmy jajek w stylu Unibika 269!To "poważny" rower i niepoważny szeroki kąt aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herodot Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Tak mi się też wydawało, aczkolwiek wrażenia "naoczne" poddały mi to w poważną wątpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 każde 1 PLN zainwestowane w lekkie koła zwraca się po wielokroć Zainwestuj w dietę, trening, siłę mięśni. Noga musi podawać, 200g mniej nie zrobi z Ciebie Amstronga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herodot Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Zgoda, aczkolwiek po zmianie seryjnych kół o wadze 2,4 kg na set 1,6 kg poczułem bardzo dużą różnicę Obniżenie masy rotowanej rzeczywiście robi potężny efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 To prawda, trening treningiem a agrafki pomiędzy drzewami czy "nagłe zwroty akcji" to inna bajka i tu ciężar kół ma niebagatelne znaczenie.(ale schodzimy z tematu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Obniżenie masy rotowanej rzeczywiście robi potężny efekt... efekt plecebo, efekt potwierdzania, myślenie życzeniowe....... Niech każdy wymienia, co mu się podoba, ale niekoniecznie zawsze trzeba komentować swoje wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herodot Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 niekoniecznie zawsze trzeba komentować swoje wymiany A niby dlaczego nie można się dzielić swoimi doświadczeniami? Nie rozumiem takiej uwagi Nikt rozsądny nie kwestionuje tego, że najważniejsze jest, aby noga podawała, że trening i kondycja to priorytet. Nikt rozsądny nie będzie też kwestionował, że zdjęcie średnio po 0,4 kg na kole robi dużą różnicę. Nikt też chyba nie zakwestionuje, że najefektywniejsze jest zdjęcie wagi na kołach. O tym była ta rozmowa. Proponuję zakończyć ten off top na tym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez GhOsTwrc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestercup Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 SUPER fajny ten pomarańcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi