Skocz do zawartości

[Galeria] Pokaż Twojego 29era

ZbyszekP

Rekomendowane odpowiedzi

twojastara bębenek stal

ciekawostka jesli komuś zachce się zmiany amora w giantah 29 z górnym łożyskiem tak jak u mnie 1,25 cala to nie ma problemu wystarczy zmienić górną część sterów a nawet same łożysko bo wymiar zewnętrzny taki sam jak starego poczciwego 1,125:) jutro części idą na wagę

• 2 tygodnie później...

Hej, druga odsłona foty w lepszej jakości, oraz parę zmian min.

-opony continental race king 2.2

-nyple sapim polyax red

-szprychy sapim laser

-piasty p/t novatec D711/d712

-siodełko WTB Wigo

-korba XT 2012

-pedały XT 2012

-koszyk na bidon elite dobrany do modelu ramy ;)

W przyszłości zmiana sztycy i kiery.

SCOTT SCALE ELITE 2012

IMG_5199.JPG

IMG_5219.JPG

IMG_5218.JPG

IMG_5209.JPG

IMG_5230.JPG

A co tam, dorzuce zdjecie mojego rocznika 2010 ...... bez torebki to bylo jakies 10.6 kg

857_78_20120503_092346ss.jpg

Mam pytanie dot. kierownicy, teraz mam aluminiowa 620 mm Amoeba, 190 gram. Mysle o karbonowej Ritchy SuperLogic 660 mm. Ktos ma z nimi doswiadczenie ? Teraz sa na allegro po 180 zl (ale zastanawiam sie czy to nie podrobki). Poza tym nie chcialbym zeby kiera mi pekla na jakims szybkim zjezdzie .....

oki, to dzieki za podzielenie sie doswiadczeniami. i tak jak napisal Netta - oczekiwanie 2-4 tygodnie.

Nabial: "fsa slk 660x18mm" ?

Albo znalazlem na allegro Salsa Pro moto flat, ale chyba zdjecie nie zgadza sie opisem. aluminium.

Lekki i szybki zestaw , ale ostatnio coś nie za bardzo te gumy chca sie ulozyc i jest bicie:(  ale to nie szkodzi jezdze razem z nim.

ja mialem tez problem z oponami generalnie, na crestach nie chcialo nic siadac jak trzeba, ale dostalem dzialajacy tip - pompujesz do 5 atm (lub. ew do momentu jak strzeli) i opona sama elegancko sie uklada, potem tylko spuscic do zadanej wartosci cisnienia na jakim lubisz jezdzic ;)

Wszystko brzytwa tylko to siodełko jakieś nie ostre :)

Siodełko zmieniłem na bardziej komfortowe. wygląda nieco ciężko ale daje rade przy długich wyjazdach.

carbon + tytanowe pręty waga 360g wiec tragedia niema, może trochę nie pasuje do całości ale coś za coś.

tak właśnie ;) ogólnie pytanie brzmi, jeśli to race sport, to ile realnie waży, może jeszcze jak ktoś ma, może podzielić się ze mną wiedzą ;) rozważam jako napędówkę do mojego chinola :)

Waga tak jak pisał GhOsTwrc w zależności od egzemplarza. Ja swoich nie ważyłem. co do opon bardzo niskie opory toczenia. Waga, są lżejsze oponki natomiast te mają wysoki profil, wiec komfortowo się podróżuje szczególnie na niższym ciśnieniu. Mają w ofercie jeszcze wersje opony z mieszanką black chili dużo lżejsza ale około 200zł szt.