no1 Napisano 4 Maja 2018 Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 Panowie, widzę coraz więcej rowerów bez amortyzacji 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Maja 2018 Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 ..to dla odmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Maja 2018 Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 3 godziny temu, no1 napisał: Panowie, widzę coraz więcej rowerów bez amortyzacji Jak wjeżdżam w las coraz głębiej przełajzą gdzie problemy miałby nawet MTB i wracam do domu cały, nieobolały i radosny to żałuję że w ogóle kiedyś kupiłem powietrzny do swojego pika, teraz kurzy się od 1,5 roku na półce. PS mam ten sam wideł co Ty ale napis zakleiłem paskiem taśmy izolacyjnej Pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmarco83 Napisano 9 Maja 2018 Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Kilka zmian. Kufer tymczasowo do puki nie znajdę jakiegoś fajnego. Najważniejsze, siodełko. Pozbyłem się sztycy amortyzowanej bo nie mieścił mi się uchwyt na kufer no i na sztywnej nie wygodnie mi było. Kupiłem siodło brooksa i powiem wam, że jest bajka. Może nie wygląda to jakoś wspaniałe ale moja doopa ma komfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Maja 2018 Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Ja tu w ogóle roweru nie widzę Brzydkie to jak noc listopadowa, nie wiem, sam nie wiem co o tym myśleć, skrzywdzony rower mi na myśl przyszło Pozdrower 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmarco83 Napisano 9 Maja 2018 Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Siodło wizualnie nie pasuje ale to nie o to chodzi a jak piszesz o kufrze to jest on tymczasowo zanim czegoś lepszego nie znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Maja 2018 Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Ogólnie chodzi mi o elektryczne, dali wam młynek, 50T z tyłu, 30T z przodu, lżej się chyba nie da, a nie, są jeszcze elektryczne, można na K2 bez kropli potu wjechać Pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmarco83 Napisano 9 Maja 2018 Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Widzisz, jak bym nie miał problemów z biodrem i kręgosłupem oraz lewą nogą to dalej jeździł bym zwykłym rowerem. A że lubię jeździć na rowerze to kupiłem elektryka. A waga... 26kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Maja 2018 Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Rozgrzeszam Cię PozdrowerameN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Maja 2018 Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 38T na stałe do grawela, a Pik dostał 36T w kolorze czewronym Pozdrower 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. rambolbambol Napisano 9 Maja 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Genowefa HLorendżTM w konfiguracji wiosna-lato (29/29+ i 1/10 z jajem). Na jesień-zima wraca niezawodny napęd 1x1. Niestraszne jej codzienne dojazdy do pracy i dłuższe wypady za miasto. Dzięki przedniej, trzycalowej oponie na obręczy 35mm wewnętrznie z przyjemnością pożera wszelkie nierówności terenu. Proszę zwrócić uwagę na pięknie poprowadzoną linkę przerzutki, stonowane akcenty retro i wbudowaną centrownicę do koła, które sam zaplotłem. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 10 Maja 2018 Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 a to że koło nie jest w osi z główką to celowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 10 Maja 2018 Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Zapewniam, że koło jest idealnie wycentrowane i w osi. Zdjęcie nie wyszło mi "en face". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 10 Maja 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 12 godzin temu, rambolbambol napisał: wbudowaną centrownicę do koła Masz na myśli trytki na widelcu? Mam nieodparte skojarzenia z zamierzchłych czasów kiedy to mocowało się patyk od loda w taki sposób żeby szprychy kręcącego się koła naśladowały dźwięk bębenka w "wyścigówkach". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 10 Maja 2018 Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 13 godzin temu, rambolbambol napisał: stonowane akcenty retro no no narzędziówka z Ukrainy no no 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbc Napisano 10 Maja 2018 Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 4 minuty temu, michuuu napisał: Mam nieodparte skojarzenia z zamierzchłych czasów kiedy to mocowało się patyk od loda w taki sposób żeby szprychy kręcącego się koła naśladowały dźwięk bębenka w "wyścigówkach". Najlepsza do tego była plastikowa karta do gry (mocowana na klamerkę do tylnego trójkąta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 10 Maja 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 37 minut temu, bbc napisał: Najlepsza do tego była plastikowa karta do gry Ale plastikowe to tylko w Pewexie były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 10 Maja 2018 Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 W oczekiwaniu na 1x12... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 10 Maja 2018 Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Tak, talerz 50 albo 46 T z tyłu doda Ci pińćset punktów do animuszu, czekam z niecierpliwością na 60 T z tyłu i 26 T z przodu, zacnie będzie mielić do przodu Pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 11 Maja 2018 Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 6 godzin temu, Sobek82 napisał: Tak, talerz 50 albo 46 T z tyłu doda Ci pińćset punktów do animuszu, czekam z niecierpliwością na 60 T z tyłu i 26 T z przodu, zacnie będzie mielić do przodu Pozdrower Jeden jeździ rowerem na piwo i wystarczy mu 3x7 jak 25 lat temu. Inny startuje w zawodach i potrzebuje 1x12. Pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 11 Maja 2018 Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 7 godzin temu, Sobek82 napisał: Tak, talerz 50 albo 46 T z tyłu doda Ci pińćset punktów do animuszu, czekam z niecierpliwością na 60 T z tyłu i 26 T z przodu, zacnie będzie mielić do przodu Kolega Bosman to rzuca sarkazmem i pogardą na prawo i lewo, zupełnie jakby nigdy w górach na rowerze nie był Czas na gwóźdź programu, gwiazda wieczoru, zawodnik wagi ciężkiej! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. porcelanowy Napisano 11 Maja 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Powitoł Syto Panowie Aż się chce na Stallovo pojechać Cza by jaki wątek na ten rok rozpocząć, jak myślicie? @rambolbambol - cycu, można gdzieś twoją aktualną specyfikację przeczytać? Zastanawiam się, czy coś nie zamieszać w napędzie (przejście na 1x), ale jak kalkulatorki zaprzągłem do pracy, to mi wyszło, że musiałbym mieć kasetę 46-50z z tyłu żeby zrównoważyć ewentualny brak młynka. Kasetę 10rz bym znalazł, ale nie wiem, która 10rz przerzutka by ją obrobiła. Co by offtopa nie było - ciepło się robi, więc na zimowo: Roman 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 11 Maja 2018 Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 @porcelanowy S-pejsy-fiksacja zaktualizowana w garażu: https://www.forumrowerowe.org/garage/ve/garage/vehicle/8101-genesis-high-latitude-hlorendż/?show=tab_1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jaro0011 Napisano 11 Maja 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 (edytowane) Mój nowy szutrowiec. Budowany od zera przez kilka miesięcy. W końcu złożony do kupy i przetestowany Osprzęt: rama Cube Reaction HPA SL 2017, wideł Workswell Rigid Full carbon boost, napęd 1x11 SLX M7000, hamulce BR M506, koła składane na gratach DT Swiss, rurki Pro Koryak. Edytowane 11 Maja 2018 przez jaro0011 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 11 Maja 2018 Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 7 godzin temu, Dezent napisał: Jeden jeździ rowerem na piwo i wystarczy mu 3x7 jak 25 lat temu. Inny startuje w zawodach i potrzebuje 1x12. Akurat mam dwa rowery z róznymi napędami Stary 2x10 -> 11-36 + 26/26T Nowy 1x12 10-50 + 32 T Szczerze nie widze różnicy w działaniu. Jedynie to że nieraz trzeba skorygowac bieg tył po zmianie na przodzie. Ale aby wymieniac specjalnie ?? Lepiej kupić sobie jakiś porzadny ciuch albo wycieczkę w gory. Powodzenia w zmianie napędu :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi