marioromario Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 @ GhOsTwrc Ja też 196cm i też miałem Cuba 26. Dokładnie się zgadzam z toim odczuciem, dużo lesze "czucie roweru" przy 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Zaciski kół z dźwignia byly tymczasowo teraz są pod kolor piasty zakrecane na imbus 5mm;) Przednia zmieniarka działa super.Wszystko za sprawa manetki Sram X0 ktora posiada mikro-indeks , oczywiscie przerzutka i manetka pod 3 tarcze . A co do sztycy to oryginalna byla krótka moim zdaniem bo 350mm teraz jest 410mm i do tego lzej:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oset Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Mój 29er: https://www.dropbox....ujai/0 copy.jpg Daleko mu wagą do "wylekconych" ścigantów, ale też nie to było priorytetem:) Szczegóły specyfikacji w garażu: [sharedmedia=garage:vehicles:3070] Dla chętnych więcej zdjęć tu: https://www.dropbox....s43r/xk63HWKa7U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 (edytowane) pierwsze, co pomyslalem o pomaranczowym pomykaczu - troche za gruba gorna rura czyzbys mial zacisk tylnego kola z trenazera? Edytowane 21 Lutego 2013 przez nabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oset Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 (edytowane) Zacisk ze starego MTB póki co. W zaprzyjaźnionym sklepie czeka już coś bardziej gustownego od Accenta, ale nie miałem okazji wpaść Rura w sumie rzeczywiście jak na stalową ramę dość gruba. Nie zwróciłem uwagi wcześniej, ale porównując z Latitude Genesis chyba jest różnica. Edytowane 21 Lutego 2013 przez oset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Kłaniam, Oj trzeba bedzie Bestyje opylić... Zbyt popularne On-One'y zaczynają się robić W sumie niedziwota, gdyż w tej kategorii materiałowo-cenowej to tylko Romet moze im podskoczyć... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oset Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 IvanMTB ja bym się tam cieszył, że ludzie doceniają te ramy. Więcej klientów, większa szansa, że On-One będzie robić coraz lepsze rzeczy. Bo jeśli chodzi o cenę, to już jest nie do pobicia. Korzystając z krótkiej promocji świątecznej kupiłem ramę za 130 Euro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 ... a ja pamiętam czasy jak Inbred na stronce On-One był za 99 funtów w cenie regularnej. No ale to było łaaadny pare lat temu, tak gdzieś koło 2007... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Ha! Częściowy fleszbak: 99 funi za onłana co prawda tylko w 18"... oset: gratulacje, fajny ten Inbred, ja bym tylko zmienił koła, amora i może manetkę POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 boj sie boga z takim rozmiarem kola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oset Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Ha! Częściowy fleszbak: 99 funi za onłana co prawda tylko w 18"... oset: gratulacje, fajny ten Inbred, ja bym tylko zmienił koła, amora i może manetkę POZDRo-:ver @Kazafaza: koła rzeczywiście jakby nieco za ciężkie Trochę oponami zaoszczędziłem na szczęście A poważnie, oficjalne podziękowania dla Ciebie za rady i zaoferowane części:) Podziękowania również dla użytkownika Olgierda, który wprawdzie nie wie o tym, ale budując swojego mandarynkowego Inbreda dał mi kilka inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drwal44 Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 (edytowane) Edytowane 21 Lutego 2013 przez drwal44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karmi7 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Kolega drwal44 podniósł nam poprzeczkę jeżeli chodzi o ładnośc zdjęć, świetna fota. A co do roweru, podobają mi się takie zestawy z cyklu jednolity kolor bez widocznego logo producenta. jak mi się spec poobija to może też go przemaluję na jeden kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterro Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 drwal44, przepiękne zdjęcie. Idealnie wyeksponowany rower. Jasne tło i czarny mat rower. Gratulacje. Czy mogę sobie Twoje zdjęcie wrzucić na tapetkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Co to za element między goleniami amortyzatora ? Tuż nad kołem – wygląda jak taki mały, malutki błotnik ;-) BTW jak Ci się jeździ na Fox'ie ? Który to model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 22 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Kłaniam, Mucky Nutz Bender Fender Jest jeszcze wersja XL wystajaca w obie strony. Stronka producenta: http://www.muckynutz.com/ Ale w sieci w ielu miejscach jest sam wzór który można ściągnąć, nanieść na kawałek plastiku i wyciąć własnoręcznie. Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 dzięki Działa ten wynalazek ? testował ktoś ? jak rozumiem głównie ma chronić przez zabrudzeniem trudno dostępne wnętrze rury sterowej ? ;-) /sorry za offtop ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Raczej golenie amortyzatora za podkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drwal44 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 (edytowane) Działa nawet bardzo dobrze. Są jeszcze zestawy na tył, do zamontowania na siodelku. Polecam. Przede wszystkim chroni golenie amora przed syfem.Fox działa dobrze, nawet bardzo dobrze. Pozwalam umieścić zdjęcie na tapetę:-) Sent from my Xperia T Edytowane 22 Lutego 2013 przez drwal44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 22 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Kłaniam, Jeśli angielski Ci nie robi to tu jest garść opinii od użyszkodników. http://singletrackwo...rd-mud-guard-mt Przeważnie pozytywne. I teścik z BR: http://www.bikeradar...der-20-10-39805 Wersja XL na pewno wypada jeszcze nieco lepiej... Szacunek... I. PS Rozumiem drwal44 że jako Liverpoolczyk masz The Peaks i północną Walię objeżdzone w lewo i w prawo... Zazdroszczę lokalizacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Kiedyś cóś takiego żem se zrobił. Problem był jeden - jak się jeździ po lesie (nie tylko po leśnych ścieżkach) to czasem jakaś gałązka się o to zahacza i klinuje się. Czasem skutkowało to zerwaniem błotniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drwal44 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Fotka była zrobiona właśnie w północnej Walii. Dokładnie Llandegla Forest. Super trasy. Cały las przystosowany pod MTB. Sent from my LT30p using Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 22 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 No Degla nie jest zła, ale trochu zbyt ucywilizowana jak dla mnie Kiedyś cóś takiego żem se zrobił. Problem był jeden - jak się jeździ po lesie (nie tylko po leśnych ścieżkach) to czasem jakaś gałązka się o to zahacza i klinuje się. Czasem skutkowało to zerwaniem błotniczka. Myślę że w przypadku kosztów zbliżonych do zerowych gdy decydujesz się na rękodzieło jest to akceptowalna niedogodność... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 czy ktos nabyl ten blotniczek z przesylka do polski? chodzi mi o czas o realnosc ze dojdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 no to muszę gdzieś wygrzebać wzór i potestować sobie samoróbkę ... jak mi spasuje to trzeba będzie nabyć oryginał ;-) drwal44> no proszę - to jednak niektórym Fox pasuje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi