Suhar Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 4ngus - świetny, piękny rowerek, nawet te złote dodatki nie wyglądają jarmarcznie. Aż mi się zachciało takiej ramki zamiast mojego Accenta. Cena pewnie atrakcyjna, jak na węgiel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 To jest Radon 6.0, więc to nie jest węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcupine Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ten Radon jaki rozmiar i waga w fabrycznej konfiguracji ? Przymierzam się do kupna 29era i to jest jeden z głównych kandytatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suhar Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 No fakt, jakoś mnie ekran laptopa omamił i się pomyliłem. Ale rower i tak świetnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4ngus Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Dziękuje - miło było mi to słyszeć A więc tak, rower w rozmiarze 18 waży katalogowo 12,1kg około (bez pedałów). W obecnej konfiguracji waży 11,4 razem z pedałami. Koła zmienione niedawno, piasty hope, obrecze wtb frequency i19, kierownica tak jak nabial napisal, zmienione obony TL, suport i tarcze. Rama to amelinum. Kupiłem za 4,5 tyś - jestem więcej niż zadowolony. Pozdr edit: sama ramka powinna ważyć około 1600G. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez 4ngus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Noga 87 i rama 52 , w moim przypadku (noga 87) czuł bym się jak na rowerze crossowym - w każdym bądź razie dziwnie, przy wzroście 187 rama 640 to już sporo ... ale skoro tak lubisz ... 640 to może i sporo, ale wymieniłem mostek na krótszy i jest optymalnie (ze 110 na 90). Nie czuje się na nim jak na crosie. Mam rower crosowy... Edytowane 24 Stycznia 2013 przez cr4zylucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek431 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Accent Peak 29 http://iv.pl/images/72935740636676786921.jpg http://iv.pl/images/81503826773361342045.jpg Edytowane 28 Stycznia 2013 przez Schwefel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karmi7 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 No i zakończyłem przebudowę speca. Wyleciały fabryczne koła, mostek, kierownica i sztyca. Reszta na razie zostaje. Nie miałem nigdy napędu sram a ni hamulców avid wiec jestem ciekawy jak się sprawdzą. Po wszystkim rower nie ma już takiej nadwagi i ma 11,7kg z pedałami. Teraz to już tylko czekam na wiosnę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanik Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 (edytowane) czy to tylko złudzenie czy przednia tarcza jest mniejsza do tylnej??? i jaki to model mostka? szukam czegoś podobnego... Edytowane 26 Stycznia 2013 przez lanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Świetny spec. Gratuluje roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lago Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 jak będę duży też będę miał takiego speca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 mostek to ritchey wcs, ale jaki dokladnie to niech wlasciciel zdradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karmi7 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 czy to tylko złudzenie czy przednia tarcza jest mniejsza do tylnej??? i jaki to model mostka? szukam czegoś podobnego... Tarcze są obie 160mm, wiec to tylko złudzenie. Mostek to Ritchey WCS 4AXIS 17° 90mm. Do tego kiera easton ec70 wide flat. Pasuje jak z kompletu Mostek z takim kątem jest dostępny w cyklomani. Mają nawet wersję 25° jakby ktoś potrzebował mocniej zglebić kierownicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pluszaq Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Mój GT Karakoram 3.0, jeszcze dziewiczy Na razie seryjny, ale w planach dużo zmian.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stigzak Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Zdjęcie swojego chyba też zrobię na tle Bedinge z Ikea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pluszaq Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Zdjęcie swojego chyba też zrobię na tle Bedinge z Ikea O tam, oj tam. taki szczegół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 2x AUTHOR Traction 29 Zdjęcie robione na szybko bo zimno było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolg Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Wersja 2012 zdecydowanie ładniejsza Ja swojego Authora wstawię wiosną jak skończę modyfikacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 mój się tak w oczy nie rzuca przynajmniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Tarcze są obie 160mm, wiec to tylko złudzenie. Mostek to Ritchey WCS 4AXIS 17° 90mm. Do tego kiera easton ec70 wide flat. Pasuje jak z kompletu Mostek z takim kątem jest dostępny w cyklomani. Mają nawet wersję 25° jakby ktoś potrzebował mocniej zglebić kierownicę. Co to za koła? Jakiej długości masz kiere? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karmi7 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Co to za koła? Jakiej długości masz kiere? Kierownica ma 685mm Koła to obręcze frm xmd 333, szprychy CN Spoke MAC aero 424, pasty Soul-Kozak.Trochę się łamałem przy pastach, bo Kozak zaliczył kiedyś kilka spektakularnych wtop, ale sprzedawca zapewnia, że poskładał sporo kól na nich i przez rok nic nikomu się nie posypało a internet milczał jak grób jeśli chodzi o problemy z ostatnimi kozackimi wyrobami. No i choć raz mam coś polskiego w rowerze. Na razie jestem bardzo zadowolony, ale trudno nie być zadowolonym jak się zrzuciło ponad 500g na kołach. Rower lepiej reaguje przy gwałtownych manewrach, praktycznie nie czuję różnicy w stosunku do 26". Taką prawdziwą recenzję kółek napiszę na jesień. W planach jest komplet maratonów u Grzesia Golonki + Trophy, więc jak to przejdą będę miał wyrobione zdanie czy było warto. Na razie mogę powiedzieć, że sa lekkie, sztywne, a tylna piasta ma zajefajny klang. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 no właśnie tak przypomina na długości standardową 680mm. Ja u siebie zmieniłem na 600mm. Tak wychodziło z pomiarów ciała. Jak dla mnie 680mm trochę taka chopperowa :-) Sam jestem przed zmianą kół i najważniejszy argument za tym, to rower ważący o 0,5kg mniej i to na masie rotującej. Mój już aktualnie w okolicach 11kg. Zostały tylko koła do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karmi7 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Jak dla mnie 680mm trochę taka chopperowa :-) ja w rowerze na małej kiszcze miałem najpierw 620 a potem 660mm, ale to bardzo indywidualna sprawa. mało jeżdzę w tłoku i na szybkich trasach, więc aerodynamika jak kiosk ruchu raczej mi nie przeszkadza Sam jestem przed zmianą kół i najważniejszy argument za tym, to rower ważący o 0,5kg mniej i to na masie rotującej. Więcej o tych kołach masz na Drerowery (link nie przechodzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LoveBeer Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 no właśnie tak przypomina na długości standardową 680mm. Ja u siebie zmieniłem na 600mm. ja bylem pierwszym i ostatnim zwolennikiem waskich kierownic, nawet kilka wyscigiow na 580 w 29-ce przelecialem. a teraz mam 660 i przyznaje sie - moj tok myslenia i argumentacja byly bledne (szczegolnie na trudnych kamienistych zjazdach szeroka kiera to oooolbrzymi plus, a waska to wrecz proszenie sie o wypadek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 No prześliczne te Wasze wylajtowane ściganty błyszcące jak kotu oczy...dlatego dla równowagi w przyrodzie prezentuję sprzęt ciężkiego kalibru - Ludwik Ogórek: Jest to efekt zakupienia samej ramy i ewolucji od singla z nieco wyższym widłem na balonach 2.35", poprzez trzybiegową bestię napędzaną piastą Sturmey Archer z dynamem w przedniej piaście aż po takowego Monster Crossa czy jak go tam zwał tak go zaszufladkował...zainspirowany sajklokrosem, podparty emtebem powstał taki oto cudak i przyznać muszę że do codziennych dojazdów do pracy tudzież wycieczek w niezbyt wymagający teren idelanie się nadaje! A w odwecie zawsze mam mostek/kierę/okablowanie pod zwykłego górala, koła z jedną zębatką też niecierpliwie czekają na swoją kolej...zmiana wyglądu/charakteru Ogórka to jakieś pół godziny zabawy! No, to teraz nieco fotek: W planie kierownica typu Dirt Drop i może apgrejd do ośmiobiegowej Alfine, głównie ze względu na potrzebę szybkich i prostych lecz niestety częstych regulacji naprężenia łańcuszka piasty SA. Dodatkowym atutem byłby wtedy większy zakres biegów, aczkolwiek te które mam wystarczają w zupełności(zawsze można mocniej depnąć lub zrelaksować się nie pędząc zbytnio). Wszelkie uwagi mile widziane, najlepiej w garażu żeby tutaj nie zaśmiecać wątku POZDRo-:ver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi