Skocz do zawartości

[Galeria] Pokaż Twojego 29era

ZbyszekP

Rekomendowane odpowiedzi

@@HerrMann, No i coś w tym jest ... mocno się klei ... doprowadza do zaciągnięcia łańcucha ... 

Taka uroda gleb w mojej okolicy a już w szczególności tam czyli w okolicy byłej kopalni dolomitu.

No ale to nie szosa tylko MTB więc nikt nie mówił ze będzie łatwo ;)

@@MichalMMM, oby ta czarna anoda była wystarczająco trwała ( nie tak jak w starych Suntour`ach ) bo jak zacznie mi prześwitywać alu goleni to się chyba pochlastam :) 

Pozdro 

Jak by co mam dalej tego sida na sprzedaż

Dokładnie mam to samo, Sidy z białą koroną i czarnymi goleniami są świetne... zobacz sobie jeszcze Sida użytkownika Broda post 5864 w tym temacie, ale niestety już zmienił na Foxa.

Edytowane przez Broda

Singiel  :icon_mrgreen:  :devil:

Sing Yeah! 32:17 ale jednak kolanko domaga się osiemnastki... :icon_redface:

Pikny ciekawie jak wypada w porównaniu z hl-em.

A to już było mniej więcej wiadomo kwietnikiem tegorocznym, następnie Krampuśniak został podstępnie skitrany do pudła i zaposłany Q Paprykażó. Największym bólem jest główka niższa o 2 centy, reszta jest mega podobna do HaeLa. Najlepsze iż okazuje się że Gbury też się palnęły w tabelach geo, no chyba że i Yarr i ja nie wiemy jak mierzyć ETT.  :teehee:  Niebawem pomierzymy resztę rurek/kąty i będę mógł przeprosić lub bluzgać dalej...

HaeL_vs_Krampussy.gif

POZDRo-:ver

Czy to złudzenie, czy w szanownym Inbredzie sztyca nie jest w linii z podsiodłówką? 

Dobre masz oko - dzwon przy 40km/h na zjeździe w Bieszczadach (na szutrze, 100m od asfaltu) odcisną swoje piętno na mnie i na rowerze. Taki naturalnie zdobyty offset sztycy.

O, Manitou masz na przedzie? Bacząc zaś na mostek w ujemnym wysięgu sugerowałbym nieco krótszą ramę dla Ciebie następnym razem... ;)

...aby nie offtapiać zbytnio: powtórka foty z poprzedniej strony cyknięta dedykowanym ku temu sprzętem + kilka bonusiaków. Krampuśniak w lesie.

DSC04616.JPG

DSC04619.JPG

DSC04627.JPG

DSC04622.JPG

DSC04594.JPG

POZDRo-:ver

no to i ja pokaze Swiatu mojego 29er-ka....wielu stwierdzi "profanacja"....ale to ich problem a nie mój :thumbsup:

Ja tam jestem zadowolony ze swojej uturystycznionej wersji. Potrzebowalem solidnego sprzeta (waże 110kg) do jazdy zarówno po miescie, drogach gruntowych wszelakiej masci i szosach....i powiem Wam, że 29er sprawdza się w każdym tym srodowisku REWELACYJNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomimo grubych opon 2,25, nabity dobrze powietrzem, idzie po asfalcie bezoporowo - opony SMART SAM (polecam - mega uniwersalne jak ktoś planuje wyprawe).

Przedni amorek z blokada tez przydatny...i nie tylko podczas podjazdow ale i na szosie.... :icon_cool:

Wprawne oczy wylapia i inne modyfikacje pod dluzsza wyprawowa jazde, tj. siodełko, mostek, koszyk na bidon, stopka, bagażnik...

Ci którzy pomysla/powiedzą profanacja 29er'a to niech sprobuja mi wskazać inny rower który spelni wszystkie moje potrzebny odnośnie typow nawierzchni i podola moim 110kg plus ekstra sakwy :icon_exclaim:

Miałem crossa to sie okazywal za wiotki i delikatny...

post-193200-0-17953100-1451238203_thumb.jpg

post-193200-0-52645900-1451238215_thumb.jpg

mam bagaznik firmy Kross:

http://www.kross.pl/pl/akcesoria/akcesoria-rowerowe/bagazniki/travelrack

Dolne fabryczne mocowanie do ramy zamienilem dluzsza blaszka i podkladkami.

Bagaznik dawal rade.

To czego nie ma na rynku jeszcze to dobra boczna stopka do 29er'ow...!!!...trenowalem juz kilka...po prostu jeszcze nie ma sensownej i tyle.