rambolbambol Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Lord Tomasz vel Kazafaza z hrabstwa West Midlands też takowe rozwiazanie mi polecił. Nawet nie wiedziałem, że takie coś istnieje. Idea jest kapitalna. Można nawinąć tyle mięsa na grip, ile tylko się nawinie. Można tez nawinąć taki rodzaj mięsa, jaki sie preferuje (koszerny / niekoszerny). Jestem dogłębnie poruszony tę ideą i mam nadzieję przetestować to własnoręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) poka jak to wygląda zoba: Najlepiej zdają się gripy z "blaszką", takie jak te poniżej, skalpelem czy inną opalarką pozbywamy się gumy i jazda z owijką. /OT POZDRo-:ver Edytowane 10 Marca 2015 przez kazafaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudizc Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 co to za owijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RISTO90 Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Ja mam chwyty skręcane z fabryczną owijką. Bop Travel. Dodaję fotkę bo widzę, że temat odpływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 A nie lepiej po prostu nawinąć owijkę na kierownicę? Więcej mięsa, wygodniej, lżej. Chyba, że ktoś często ściąga manetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unclednken Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Panowie ( i Panie?!) co do owijki, zapraszam do mojej galerii na forum (zdjęcia na torach). W moim przypadku musiałem użyć trytek czy jak kto woli opasek zaciskowych w celu zabezpieczenia końcówek. Użyłem też troszkę kropelki. Zdjęcia mogę podesłać po południu (zaglądajcie do galerii). A jaka to owijka? Mniej więcej taka: "Dzień dobry, chciałem kupić owijkę na kierownicę, najlepiej czarna" Miękka, lekko rozciągliwa, jakby piankowa. Pomysł naprawdę rewelacyjny i zdaje egzamin. Aha, ja owijałem już zamontowane gripy i z paczki po owijkach została mi 1 z 2 rolek. (36 zł / 2...) Edytowane 11 Marca 2015 przez unclednken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wednesday Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Hej! To może w końcu też się pochwalę i przywitam przy okazji. Forum czytuję regularnie, ale w końcu postanowiłem się zarejestrować. Do tej pory jeździłem na Krossie A6 z 2007 roku, ale parę tygodni temu dostałem strzała w tył od nieuważnego kierowcy więc korzystając z końcówki wyprzedaży zacząłem się rozglądać za czymś nowym. Wybór padł na wielokrotnie polecanego tutaj Silverback Sola 2. Kluczowa przy wyborze okazała się przede wszystkim klawa geometria: długa górna rura, krótki ogon, niska stożkowa główka, klasyczne kąty. Ogólnie pomimo mojego niskiego wzrostu (171cm/80cm) przesiadka z 26er na 29er odbyła się raczej bezboleśnie, nie miałem wrażenia wspominanej czasami tutaj "jazdy na byku". Jedyny zgrzyt jaki miałem to spory spadek kadencji w stosunku do poprzedniego roweru. Na początku myślałem, że to może wina innego ustawienia siodła, ale okazało się, że w Krossie miałem korby 170 mm, a tutaj 175mm. Po przekładce wszystko na szczęście wróciło do normy. Druga dłuższa wycieczka do Załęczańskiego Parku Krajobrazowego w tym roku, z dojazdami 82km wyszło. http://imgur.com/zernUWr http://imgur.com/m4d1sqE Edytowane 11 Marca 2015 przez Wednesday Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Powiem Ci, że trzeba by się solidnie przyłożyć, żeby zrobić gorsze zdjęcia do chwalenia się rowerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wednesday Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Te wyszły i tak najlepsze :f Poza tym neta mam tylko mobilnego na telefonie więc starałem trochę przyciąć wagę zdjęć, żeby transferu nie fatygować. Następnym razem lepiej zakombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Bynajmniej nie chodzi mi o jakość, tylko jak je zrobiłeś (kompozycja!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Macie fotę od tyłu, możecie analizować. Właśnie, ucz się od miszcza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Właśnie, ucz się od miszcza! "Mistrz" miał oparcie... http://ap1.pinkbike.org/p5pb8106640/p5pb8106640.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 11 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 No... no... Jak widze Policja Mostkowa rozszerza zakres policjowania i teraz ponownie bierze pod lupę zdjęcia Bez litości Panowie!!! Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 11 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Panowie, kwestie detektywistyczne, ogumieniowe oraz odwróconego mostka proponuję wyjaśniać sobie na PW.Zaglądając w temat pt. [Galeria], wolałbym oglądać rowery, a nie co i rusz czytać jakieś OT piardy. Edytowane 11 Marca 2015 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markowy Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Jeszcze zima......a już miło Edytowane 11 Marca 2015 przez markowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 (edytowane) Jeszcze zima......a już miło Tak jak mówisz Talon rulez! Edytowane 12 Marca 2015 przez cinek1987cinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Takie coś mi się zrobiło przez zimę całość 10,5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baz Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 (edytowane) Fajny ci wyszedł rowerek - Fred nie za szybko się wyciera? Edytowane 14 Marca 2015 przez baz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenzie Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 (edytowane) Tak więc i ja mam zaszczyt dołączyć do Waszego grona Zdjęcia z ostatniej chwili, rower odebrany dosłownie pół godziny temu. Udało mi się przesiąść z 26 na 29 kosztem wielu studenckich wyrzeczeń Accent Peak 2014 Edytowane 14 Marca 2015 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markowy Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 (edytowane) jeszcze więcej słońca..... Edytowane 14 Marca 2015 przez markowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Scott otrzymał nowy amorek (RS Recon Gold TK Solo Air) i nowe stery (Octane One Warp 1) Teraz czas na zbieranie funduszy na porządne koła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 No to w końcu i ja się pochwalę. Trek Superfly 9.8 XT, znany też pod nazwą "Ukraina", albo Trek Superfly by IKEA. Niestety zdjęcia trochę przekłamują kolory. W rzeczywistości niebieski jest sporo ciemniejszy, i rower na żywo wygląda o niebo lepiej niż na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Wybaczcie te drastyczne porządki, ale nie tylko ja lubię w galerii jak ilość rowerów przeważa nad komentarzami.Pytania do właścicieli czym robił, gdzie robił, jak obrabiał, skąd wziął i czy na komunię piszcie do się na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andys Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Ale mam dłuuuugie nogi i duuuuże koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 ładnie słupek ścięty, równo z horyzontem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi