kazafaza Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Hhmmm, całkiem ciekawy! Musze jednak zauważyć, że z estetycznej strony okablowanie Rohloff'a mi się wcale nie podoba! No i perełka: REALNA WAGA 11.2 KG ONLY !!! Haha, now na pewno someone mu to buy! POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 och... rzesz... 14 biegów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 23 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 (edytowane) nie patrzyłem wcześnie na skład ale masz rację Twoja Stara, schizofrenik urodzony: wagowo -na przedzie lekko (ale i "za sztywno" jak na stalówkę) z tyłu Kowadło niemieckie a sprzętowo? Rohloff w jednym rowerze z... novateciem... hehehe ps: co nie przeszkadza samego p-29 nadal mieć na prywatnej top liście gdzieś w pierwszej "20" Edytowane 23 Listopada 2012 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Jakie tam "ONLY"... Z mojej perspektywy (lekkie zwichrowanie na punkcie masy) to zwykła waga - zwłaszcza że na przedzie b. lekki sztywny wideł i bez pedałów. Zakładamy lekki amor (1.6kg), lekkie pedały (300g) i już się robi 12.5kg Rohloffowe kabelki też mi nie przypadają do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pantkowski Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Od około miesiąca jest w moim posiadaniu. Stumpjumper FSR Comp Carbon rozmiar XL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lago Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 czad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 przez ten przekrok rower wyglada mi jak...kogutek ale majac na uwadze, jak sie tym jezdzi - zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipcu22 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Radon 29er 7.0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) Ten Radon sprawia wrażenie crossa ... Co do Speca, jakoś nie trawię bezwładności wersji 29"... Edytowane 27 Listopada 2012 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Ten Radon sprawia wrażenie crossa ... Właśnie, wygląda to jakoś dziwnie, @@lipcu22, Jaki to rozmiar i ile masz wzrostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipcu22 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 22 cale, mam 196 wzrostu a mostek do wymiany bo chwilowo nie miałem innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Rulez - idzie zima, swieta...idealna okazja, aby zwiekszyc swoj potencjal masowy mysle, ze przynajmniej czesciowo z tego wynika negatywna bezwladnosc , choc rzeczywiscie - 26" skreca duzo bardziej ochoczo, ostatnio prawie sie zabilem na prostej drodze, gdy siadlem na mniejsze kolo po 2latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) ;Bynajmniej mam porównanie swojego Stumpjumpera w rozm L na kółkach 26" i kolegi Stumpjumpera w rozm L kółka 29", i nie zmusił bym się do przesiadki na 29" zapewne rozmiar M składa się w zakrętach lepiej, tyle, że jest dla mnie za krótki ... Edytowane 27 Listopada 2012 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pantkowski Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Myślę, że to bardziej kwestia przyzwyczajenia. Ja na dużych kołach jeżdżę od 2006 roku i od tamtego czasu nie miałem okazji jeździć na 26". To w jaki sposób 29er w rozmiarze XL reaguje i wchodzi w zakręty uważam za absolutnie normalne. Poza tym nie jestem zawodowcem i tego rodzaju finezje uchodzą mojej uwadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evildick Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Myślę, że to bardziej kwestia przyzwyczajenia. Ja na dużych kołach jeżdżę od 2006 roku i od tamtego czasu nie miałem okazji jeździć na 26". To w jaki sposób 29er w rozmiarze XL reaguje i wchodzi w zakręty uważam za absolutnie normalne. Poza tym nie jestem zawodowcem i tego rodzaju finezje uchodzą mojej uwadze Ja od niedawna stałem się posiadaczem Orbei Almy H50 i powiem szczerze, że jestem bardzo zaskoczony jej zwrotnością. Do tej pory jeździłem na kołach 26" i nie odczuwam większej różnicy. Co prawda większość oponentów twierdzi, że ma za krótką górną rurę ale póki co nie odczuwam, aby miało to negatywny wpływ na jazdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 troche tak na rozbudzenie z tej jesienno-zimowej aury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Zamień je kołami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shottas06 Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 troche tak na rozbudzenie z tej jesienno-zimowej aury... Ta barakuda to nowy nabytek czy do testów otrzymałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) testowka, nabytkowych chyba jeszcze nie mozna dostac czemu podmienic kolami? pierwsze wrazenie robia bardzo dobre, ale jednak lzejszy niz szosowka i tak nie bedzie hyh Edytowane 29 Listopada 2012 przez nabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekP Napisano 29 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) Gary Fisher RIG Edytowane 29 Listopada 2012 przez ZbyszekP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Dobry, dobry... Kiera jakaś od Bontragera czy inszy MTB Drop Bar? Avidy w wersji szosowej czy bawiłeś sie w ustawianie góralskich? Czy moze masz klamki jakieś chitre które wygladaja jak szosowe a ciagną jak zwykłe fałki? Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 29 Listopada 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Panie Zbiszku wow.... wow ... wooow! klamencje Tectrasa z CRC ściągałeś? Bo w Polsce jakoś nie mogłem ich znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pantkowski Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Ok, odpowiadam po kolei: Kierownica to On-One Migde. Bardzo wygodna i piekielnie wytrzymała. Super pasuje do jazdy w terenie. Kupiona w UK. Hamulce - BB7 road Klamki - Cane Creek SCR 5 Compact kupione w Niemczech. W innym rowerze mam te same klamki dedykowane do hamulców V. Cane Creek robi je w czterech wariantach i dwóch wersjach kolorystycznych. Świetnie wykonane i rewelacyjnie pasują do dłoni - nie są tak filigranowe jak Shimano i spółka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfish Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 O, doppelganger Ale rower przezacny wielce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zorteran Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/270138_511741222178070_2097679321_n.jpg Od niedawna w mojej stajni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi