Mod Team IvanMTB Napisano 8 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Ale niektórym odpowiada. I co w związku z tym zrobisz Rulez? Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 No tak tobo, bo w Toruniu i okolicach góry prawie takie, jak norweskie fjordy. Tak samo w Borach Tucholskich - potrzeba pierdyliard biegów i przynajmniej 140mm skoku. Dajta spokój Panowie... Wiesz, może kolega ma pierwszą myśl związaną z pojęciem "w terenie" taką jak ja - bo ja myśląc teren myślę o górach... Przeginasz, nie każdemu musi odpowiadać jazda ze sztywnym widłem, a w Borach Tucholskich można sobie nadwyrężyć nadgarstki. ...dlatego kolega Pulse tak czy inaczej używa roweru z amortyzatorem, co nie zmienia faktu że pyta o użyteczność takiego projektu. Mnie się kiedyś wydawało że nie da się jeździć na czymś tak pokracznym jak szosa Ale jeżdżę mimo tego uważając że to namiastka roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Ale niektórym odpowiada. I co w związku z tym zrobisz Rulez? Szacunek... I. Napiszę to co poprzednio, da się jeździć w terenie, ale nie każdemu to odpowiada . I co Ty na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 A ja na to to samo co już napisałem A tak po prawdzie powtarzam już nie po raz pierwszy. Singiel, szczególnie pełno sztywny to sprzęt nie dla każdego i nie na każde warunki. Przyjmuje się go ze wszelkimi pożytkami i problemami jakie ze sobą niesie. Były już tutaj kozaczne wrzuty zawodnika z Italii lub Germanii który robił na sztywnym jednobiegowcu traski na którym wymiekaja grupy wertykalne. Można? Pewnie że można... Czy trzeba? Nie... Wolny wybór dla każdego Szacunek... I. Wolny wybór dla każdego. Nie staram sie wsadzić każdego na sztywnego singla bo zdaję sobie sprawę, w odróżnieniu do coponiektórych, jak taki sprzęt jeździ i jak się na nim trzeba zachowywać. Jednakowoż nie widzę sensu w sprowadzaniu sztywnych singli do rowerów dobrych tylko na płaskie i równe jak stół zakątki Świata, jakoże ludzie jeżdżą na takowych wszędzie i rozmaicie. I takich faktów sugeruję sie trzymać, a nie "sięwydawać", "domniemywać" i "jamiećopiniować" Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 8 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 nie każdemu musi odpowiadać jazda ze sztywnym widłem, a w Borach Tucholskich można sobie nadwyrężyć nadgarstki. A gdzie ja napisałem, że ktoś coś musi? Napisałem "spróbuj", a to jest zasadnicza różnica. A nóż-widelec się koledze spodoba. da się jeździć w terenie, ale nie każdemu to odpowiada . Jeszcze raz, gdyby kolega Pulse wiedział, to by pewnie o to nie pytał...To skąd ma wiedzieć czy mu odpowiada czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 ale co się nadaje poza 4-5 calowymi gumami grubolowymi? Jak gumy to spytam się uprzejmie szanownego forumowicza jaki to ma widelec? Poza tym bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 8 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Poza tym bardzo ładny. Podziękował. Jak gumy to spytam się uprzejmie szanownego forumowicza jaki to ma widelec? W Konie jest stokowy P2 (niedługo prawdopodobnie będzie widelec Salsy - CroMoto), a rowery na szerokich gumach można oglądać tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 . Singiel, szczególnie pełno sztywny to sprzęt nie dla każdego i nie na każde warunki. Przyjmuje się go ze wszelkimi pożytkami i problemami jakie ze sobą niesie. Szacunek... I. Ciężko się nie zgodzić Po kilkunastu latach na biegach testuje ss 29, ( jakieś 1300 km zrobiłem) z jednej strony głowa wolna od paranoi o urwanie, zabłocenie czegośtam z drugiej (mieszkam na mazowszu i pod górę mam tylko do fabryki) nogi pokazują że są mięśnie o których nie wiedziałem. ale czy ten sprzet w takiej konfiguracji w ogole nadaje sie do sensownej jazdy w terenie? W góry pewnie bym sie nie wybrał, ale lasoparki w okolicach Wawy oram z niesamowita radością, jest inaczej, czasem trzeba podejśc, na dojazdach mijaja mnie bez problemu niemniej tam gdzie wcześniej jechałem zmieniając biegi i bujając się na 100 mm docieram i teraz Maratonu na tym nie zrobisz, to wg mnie rower do z jednej strony zabawy z drugiej solidnego sprawdzenia swoich umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 (edytowane) Kolego adamos rower bardzo ładny i tyle . Ja zazdroszcze sam bym na takim jezdził z bananem na gębie . Edytowane 8 Lutego 2014 przez ernesto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Dla chcącego nic trudnego . Za dzieciaka na damce po lasach się pomykało i dawało radę. PS. Singielek fajny @adamos, gdybym miał miejsce na drugi rower też bym może sobie takiego sprawił. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 (edytowane) W Konie jest stokowy P2 (niedługo prawdopodobnie będzie widelec Salsy - CroMoto), a rowery na szerokich gumach można oglądać tutaj. Cały wątek przeczytałem. Właściwie to dziękuję Tobie i kolegom, bo to kawał dobrej roboty. O mały włos nie stałbym się właścicielem stalowej Kony, a nabyłem od forumowego kolegi tytan i stąd pytanie o wiedelec. Edytowane 8 Lutego 2014 przez realkrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Kolego Realny Krzysztofie - czy to Tobie będę wysyłał ramiaka Lorda K? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Lorda K Nie da się ukryć, iż uległem pokusie i czarowi. Czarowi, bo może to nie stal, nie jakiś tłuścioch, albo bajeczny singiel, ale jak dotykałem tytanowych przedmiotów to uczucie sprężystości i lekkości tego materiału zawsze mną poruszało. Ps. Małą nieścisłość w poprzednim poście proszę potraktować jak literówkę, z resztą poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 To ja tak odbiegnę od tematu i zrobię mały off Dziś jeszcze na kółkach Bontragera: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Mała aktualizacja z mojej strony. Aktualizacja nazywa się 2x10 i polega na prześjściu na ową magiczną kombinację. Przejście zapewniają przerzucajka Type2, korba RF Turbine, tudzież stosowne Gripshifty. Wszystko bangla z magiczną prędkością, plotki o wpływie Type2 na zawiechę wyglądają na plotki, łańcuch nie trzepie, słowem wszystko gra, tańczy i śpiewa. Tylko ból w piersiach i tony wycharkanej flegmy dowodzą, że cza przerwać rozważania w stylu "być czy nie być" i wziąć się za dupę. Howgh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 ehhbęde w tym sezonie borykał sie z problemem triggery czy gripshifty, zdecydowany byłem już na triggery X-9 a obecnie jeżdzę na gripshift'ach X-7. Chyba trzeba będzie dołożyc do gripshiftów X-0, tylko martwi mnie zużywalność "gumy na manetkach" - w moich X-7 po 9k km pasuje myśleć o alternatywie, ciekawe jak będzie u Ciebie.@Sol - co to za kółeczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Najtrwalszą gumę mają x-9tki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 wiem, lewą manetkę mam od X-9 (gripshift), w przypadku napędu 10-biegowego jedyna opcja to X-0, a tam zdaje się ten sam grilon co w x-7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 O zużywalności gripów dziesiątkowych nic na razie nie powiem, bo dopiero co je założyłem. Ale miałem wcześniej X.0 3x9 i wytrzymywały półtora sezonu. Do dziewiątkowych można też było kupić same gumy, nie wiem jak jest teraz. Zważywszy na cenę całości, lepiej żeby można było Kółka to Industry9 Torch wersja 32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklofan Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Przedstawiam mój nowy sprzęt. Cube LTD Pro 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbaranek Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 W porowananiu do wiekszosci projektow na tym forum - nic specjalnego Taki zwykly Lapierre Od serii roznia go tylko hamulce, chwyty, oswietlenie i rogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Ta skromnosc, nie ma co tam dewaluowac swojej masyzny To 29er? Z tego ujecia nie widac. Z ciekawosci ile masz wzrostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekP Napisano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Nowy projekt: Singular Peregrine XL SSp. gotowy do ścigania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbaranek Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Ta skromnosc, nie ma co tam dewaluowac swojej masyzny To 29er? Z tego ujecia nie widac. Z ciekawosci ile masz wzrostu? Tak, to 29er, rama XL a wzrostu mam 196cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 11 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Nowy projekt: Singular Peregrine XL SSp. gotowy do ścigania No toś Pan pozamiatał, Panie ZbyszekP. Wiosną ubiegłego roku byłem bliski zakupu Peregrinki, właśnie pod taki MX-owy projekt.Piękna maszyna, brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi