ZbyszekP Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam, niniejszym zakładam nowy temat, który będzie galerią zdjęć rowerów forumowiczów. Zaznaczam od razu, że chodzi tylko i wyłącznie o zdjęcia właścicieli, a nie ściągane z internetu. Może być też krótki opis najważniejszych elementów, ale moją intencją nie jest prowadzenie wylewnej dyskusji na temat co się komu podoba, a co nie. Galeria ma być inspiracją, ma pokazywać co można kupić / złożyć i jak wygląda dany rower w danym rozmiarze i z danymi komponentami. Szczegółowe pytania do właściciela roweru proponuję zadawać na adres prywatny. Dodam, że taka galeria doskonale funkcjonuje na niemieckojęzycznym forum 29erów (IBC) i ma już 5957 wpisów na 238 stronach. Zachęcam do umieszczania zdjęć. 2012 Specialized Epic Comp w rozmiarze XL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 No mam nadzieje ze ten temat zostanie, na dłużej niż mój;) proponuje nawet podwieszenie. Wieczorem dopisze się już z jakimś wiosennym zdjęciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Tak na rozkręcenie tematu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) swiezo po reanimacji... Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez nabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Ja mam obecnie 2 29er, w tym jeden na sprzedaż (ten niżej Felt) - 9,8 kg A ten na sprzedaż około 11,5 kg na XTR w dobre nogi oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 No to dodam mojego Składak na ramie Peak29 - rozmiar M Więcej zdjęć w większej rozdzielczości w Galerii. Specyfikacja w Garażu P.S Po długości wątku o tej ramie sądziłem że będzie wysyp tych rowerków w Garażu.... a tu bida no cóż.. może jeszcze ludziska składają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Wersja pierwotna zaraz po złożeniu dwa lata temu. Najbardziej aktualne Największe zmiany: -pedały -tylna przerzutka z Sory na X7 -kaseta z 8rz 11-28 na 9rz 11-32 -do kompletu manetka X7 -opony Smart Samy 1,75 na MK 2,2 -ostatnio sztyca 450mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) KTM Race 3.29 Uploaded with ImageShack.us Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez Zyziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xtcuser Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 To i ja się swoim pochwalę. Na chwilę obecną 8.290g, a ostatecznie będzie 7.xxx g Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 xtcuser Waga miazga zresztą, nie tylko waga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 20 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 xtcuser-waga wagą ale designem wzniosłeś się na wyżyny! Prosto, potężnie i ... lekko w rzeczywistości. Ach, aż miło popatrzec! Brawo! (hydrauliczny tylko warto było by skrócic-ale pewnie o tym dobrze wiesz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekP Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 # 2: Niner EMD 9 w rozmiarze XL oczywiście. Napęd 1 x 10. Opony RaRa 2.4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xtcuser Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 xtcuser-waga wagą ale designem wzniosłeś się na wyżyny! Prosto, potężnie i ... lekko w rzeczywistości. Ach, aż miło popatrzec! Brawo! (hydrauliczny tylko warto było by skrócic-ale pewnie o tym dobrze wiesz ) Dzięki za uwagi, przewód będzie poprowadzony jak trzeba - czyli w środku ramy. Na pewno wrzucę zdjęcie z finalną wersją. Pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 zekker - dlaczego masz tak ustawione siodlo? pytam zarowno o kat, jak i przod-tyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloom Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) Projekt oparty na ramie specialized stumpjumper 29 2011 Waga całości: 10695 Do wymiany pójdzie korba jak znajdę xteka w dobrej cenie. Reszta zostanie bo jest po prostu niezawodna. Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez bloom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 zekker - dlaczego masz tak ustawione siodlo? pytam zarowno o kat, jak i przod-tyl Żeby nie gniotło gdzie nie trzeba. A do przodu przesunąłem, bo kombinuję ze stabilnością na podjazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) jak cie gniecie, to zmien siodelko, dziob delikatnie mozesz dac w dol, ale nie tak, a przesuniecie do przodu zmienia rozklad udzialu miesni na mniej korzystny, udo jest odlaczane i na owych podjazdach generujesz mniejsza sile, przy okazji dostaja w kosc kolana dalbym tez wyzej kokpit - na wysokosc siodla lub troche ponizej, tak by delikatnie pochylony dziob siodla celowal idealnie w kierownice po takich zmianach powinno wszystko sie poprawic, wbrew logice nawet podjazdy Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez nabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Jest i mój, obecnie czekam na peaka( z gwarancji ) i będzie przekładka. j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) Wrrr, jak Wy dodajecie te zdjęcia? Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez wszoltysik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LoveBeer Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 a na przyszly rok juz raczej wymienie elita na karbon jakis, pewno tez scotta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Kross level B6 Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 LoveBeer - swietnie wyeksponowany rower, jeszcze jakby kola nie ucielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterd3 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) piękne a jak mogę dodać zdjęcie ? Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez piterd3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 wrzucic przez jakiegos uploadera fotek i przekleic wygenerowany link/kod...w edytorze postow masz taka ikonke obrazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 21 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Piękna galeria nam się tu robi.... Pytanie do Zbyszka-nie widzę u Ciebie żadnego napinacza ani prowadnicy-nie zdarza Ci się by spadał łańcuch? Pytam bo sam ma zamiar usunąc z przodu jedną tarczę a kumpel który już to zrobił musiał założyc napinacz-łańcuch spadał co 500m w ostrym terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi