Sobek82 Napisano 7 Maja 2019 Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Zębatkę po obręczy mogli by już wymyślić, ciekawe jaką pojemność musiałaby mieć zmieniarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rooted.manatee Napisano 7 Maja 2019 Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 4 godziny temu, Sobek82 napisał: Zębatkę po obręczy mogli by już wymyślić, ciekawe jaką pojemność musiałaby mieć zmieniarka Kolana mogłyby się brudzić od smaru z łańcucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 7 Maja 2019 Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 chodziło o zębatkę na kasecie, dupę a nie kolana byś sobie umorusał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjsz Napisano 8 Maja 2019 Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Ciekawe kiedy się opanują, patrz hydraulik Rotor 1x13... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuraMałopolska Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 No petrada pjsz, widać, ile dałeś? a przede wszystkim jakie wrażenia z jazdy i jak się to ma do poprzedniego roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjsz Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 W porównaniu do poprzednika - lepiej Za mało jeszcze nim przejechałem, żeby ocenić drobne szczegóły. Ogólnie jest szybciej, sztywno - wiadomo, lepsza pozycja jak dla mnie, napęd SRAM Eagle NX (przesiadka z SLX 1x11) w moim odczuciu lepiej działa. Waga 12kg z pedałami (konfiguracja jak na zdjęciu), dokładnie tyle co poprzednik, na zbijanie wagi przyjdzie czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejol Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Koła i jestes w domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjsz Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Koła chyba w pierwszej kolejności, potem może sztyca/kierownica i tyle. Siebie trzeba lajtować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejol Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuraMałopolska Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Fajnie że nie wybrałeś matu pjsz i uwaga! fajnie że waży te 12 kg bo pamiętaj że odchudzanie zawszę idzie w parze z mniejszą trwałością! Nie dałeś tak dużo jak myślałem, spoko cena...jeźdź, jeźdź bo masz niezłą kosę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 (edytowane) Eeeetam zawsze ... czasem zwiększa trwałość. Kwestia ceny i zdrowego rozsądku. Edytowane 11 Maja 2019 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejol Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 JURAMOLOPOLSKA Możesz mi wyjaśnić o co chodzi z tym matowym odcieniem czarnego? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuraMałopolska Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Ja osobiście nie lubię jakichkolwiek odcieni matowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Robi się OT ale ta mikruśna zębatka z przodu to jakiś żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desix Napisano 12 Maja 2019 Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 (edytowane) Witajcie, poznajcie mojego Talona 3, z którym coraz lepiej się dogadujemy Może nie poraża osprzętem, ale sprawia wiele, wiele radości, a to chyba najważniejsze! A osprzęt się ulepszy, plany już mam. Edytowane 12 Maja 2019 przez desix 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrMann Napisano 12 Maja 2019 Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Nie wiem, czy ktoś z Was pamięta mojego białego Talona 29. Po gwarancyjnej wymianie ramy wygląda jak na załączonym obrazku. Na chwilę przed wymianą na nowszy model... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjsz Napisano 13 Maja 2019 Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 W dniu 11.05.2019 o 21:46, Sobek82 napisał: Robi się OT ale ta mikruśna zębatka z przodu to jakiś żart 32T póki co zostanie, ale podejrzewam, że nie na długo. W moich okolicach gór nie uświadczysz, podjazdy krótsze/dłuższe jasna sprawa są. Przy 34T/36T bardziej wykorzystam kasetę 11-50. Nawet w normalnej jeździe. Taka zmiana jest w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuraMałopolska Napisano 13 Maja 2019 Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 desix twój talon bardziej mi się podoba od talona kolegi poniżej, bo ma ładniejsze malowanie i lepiej pod nią dopasowany osprzęt, przynajmniej wizualnie. Oddaje głos na ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrMann Napisano 13 Maja 2019 Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 3 godziny temu, JuraMałopolska napisał: lepiej pod nią dopasowany osprzęt, przynajmniej wizualnie Osprzęt dopasowany wizualnie do ramy? Ciekawe podejście. Z tego co widzę osprzęt w obu modelach jest czarny . Tak w ogóle... Potwierdzam fakt, że malowanie, w którym jest mój Talon jest koszmarne. Tyle, że nie ja je wybierałem... To rama, którą Giant mi dał w ramach gwarancji w zastępstwie pękniętej. Niestety takiej ramy jak wcześniej nie byli w stanie mi zorganizować. Dwa plusy: 1. na żywo wygląda to lepiej niż na zdjęciach 2. pojutrze wymiana roweru . Przed złamaniem ramy mój Talonik wyglądał tak: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desix Napisano 13 Maja 2019 Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Dzięki JuraMałopolska, z czasem wrzucę tam czarne Deore i będzie jeszcze ładniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrMann Napisano 13 Maja 2019 Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Teraz, desix napisał: Dzięki JuraMałopolska, z czasem wrzucę tam czarne Deore i będzie jeszcze ładniej Tylko dobierz odpowiedni odcień czerni . Tak, jak Ci wspominałem, ja idę jeszcze dalej - pod czerń osprzętu mam zamiar dobrać czerń reszty roweru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuraMałopolska Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Osobiście desix zrobił bym solidnego słabego wyścigowca na klasie deore więc korbę z blatami deore z otworem popieram! Dodał bym, czarnego marzzocchi ze złotymi goleniami i czarne erga bary od authora albo accenta... No tak osprzęt dopasowany wizualnie do ramy, albo na odwrót,tak się robi często nawet firmy rowerowe tak kombinują choć nie zawsze, czemu cie to dziwi HerrMann? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desix Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 (edytowane) Wiesz JuraMałopolska, do wyścigowca to trochę mi daleko jeszcze. Chcę mieć fajny, ładny rower do bardziej ambitnego, lecz dalej amatorskiego MTB. Planuję starty w okolicznych maratonach (Mazovia w Olsztynie) lecz głównie dla frajdy i poczucia sportowego ducha Jest plan na pełne Deore 2x10 11-42 i Raidona z przodu, taki zestaw powinien mi wystarczyć na długi czas. Praktycznie pewnie tego nie potrzebuję, ale po przejażdżkach na takim osprzęcie po prostu chce to mieć pozdrówki! Edytowane 14 Maja 2019 przez desix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuraMałopolska Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Nie zapominaj desix że osprzęty klasy deore są osprzętami najniższej pułki ale xc, do zawodów, są to naprawdę solidne podzespoły! Polecam! A co sądzisz o tym amortyzatorze co zaproponowałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Dodany przedni bagażnik co by na majowe wyprawy zabierać cały szpejt dzieciaków. Dwa duże Crosso to jednak często za mało. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi