Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Teraz, zaq49 napisał:

To może zmień na takie ładowane od boku. 

Dzieki. Mialem dwa rozne rodzaje takich ale bidony nie siedzialy w nich idealnie prosto.  Obecne sprawdzaja sie bardzo dobrze.

Napisano
9 minut temu, MartinGIR napisał:

Dzieki. Mialem dwa rozne rodzaje takich ale bidony nie siedzialy w nich idealnie prosto.  Obecne sprawdzaja sie bardzo dobrze.

Nie wiem jakiej firmy miałeś, ale ja w zeszłym roku przekonałem się do bidonu na rowerze i kupiłem dedykowany do roweru model Speca - Zee Cage. Sprawdza się bardzo dobrze - mimo wytrzepywania go po szlakach i trasach enduro w Bielsku nigdy nie zdarzyło się by bidon wypadł.

Napisano
17 godzin temu, Eazy napisał:

Chrzest bojowy nowego 'składaka'. Momentami sporo błota, ale pogoda dzisiaj wyborna :)

20190317_131934.jpg

gdzie ten chrzest był? :) 

Napisano
8 godzin temu, Qbek84 napisał:

Nie wiem jakiej firmy miałeś, ale ja w zeszłym roku przekonałem się do bidonu na rowerze i kupiłem dedykowany do roweru model Speca - Zee Cage. Sprawdza się bardzo dobrze - mimo wytrzepywania go po szlakach i trasach enduro w Bielsku nigdy nie zdarzyło się by bidon wypadł.

Wyglada na to ze mam ta sama w swoim Jekyllu ale moja jest chyba jakas defektywna - bidon troche odstaje w strone wejscia/wyjscia i pare razy udalo mi sie go zgubic.  Dzieki za info ze twoja dziala na 100%; warto bedzie moja wymienic.

20190318_170900.jpg

Napisano
W dniu 18.03.2019 o 18:30, mess napisał:

elite rocko można wyciągać na lewo i prawo, koszyk właśnie pod ciasne scenariusze

Dzieki.  Chyba przyzwyczailem sie do tych Cannibal koszykow.  Maja podobny ksztalt do Rocko i zaczynaja byc dla mnie calkiem latwe w obsludze.

20190320_113923.jpg

Napisano

Sorry Janisław, ale to nawet jest w stylu "rzygam tęczą". 

A poważniej, to jakbyś ramę przełożył.

Napisano (edytowane)

Nie tyle przełożył, co złożył od nowa. Zamysł był zbudować budżetowego 29-era, żeby po okolicznych szutrach nie bujać się na endurówce :icon_wink:

Dlatego połowa roweru to różne "przyda się" znalezione w piwnicy, trochę używek (choćby ta specyficznie kolorowa reba za £100) - nowe jedynie są koła, mykmyk i rama.

I wyszło jak wyszło - ale tanio i lekko :)

Teraz, seawolf688 napisał:

@Janisław to ta rama z aliexpress?

Dokładnie.

Edytowane przez Janisław