Alsew Napisano 11 Marca 2019 Napisano 11 Marca 2019 Godzinę temu, woojj napisał: Patrząc na twoje przejścia z Trekiem- to nie ma co Ci roweru sprzedawać Z tego co pamiętam to był Spec, ale faktycznie jak u Barei w salonach powinny wisieć zdjęcia kolegi z napisem 'temu klientowi rowerów nie sprzedajemy' Cytuj
TheJW Napisano 11 Marca 2019 Napisano 11 Marca 2019 5 godzin temu, Sabarolus napisał: Bez jaj... aż tak? A ile luzu masz na tyle między widełkami i oponą? Tyle, ile fabryka dała. Nic nie zmieniałem, opona 2.25, luzu jest z centymetr (jak nie zapomnę zmierzę dokładnie), po prawej stronie nieco mniej, bo jest fabryczna osłona pod łańcuch. Ale trze równo z obydwu stron, bo ostatnio specjalnie ściągałem koło, żeby sprawdzić ślady na ramie. 5 godzin temu, Sabarolus napisał: I ile ważysz? Waga aktualnie 93kg (wolno, ale idzie w dół! ). Godzinę temu, woojj napisał: Tym bardziej że jak piszesz towarzyszą temu jakieś dźwięki. To są dźwięki tarcia opony o ramę. Z kołem jest wszystko OK, od tego zacząłem sprawdzanie. Co prawda naciąg tylko organoleptycznie, ale jakiś czas robiłem w serwisie i trochę wyczucia mam. Jutro jadę na przegląd, poproszę o tensometr. I tak, to był Spec. I tak, pękła w nim rama (co ciekawe - na łączeniu widełek z mufą suportu). 4 godziny temu, KNKS napisał: Może opiszesz swoje perypetie ze Scale w osobnym wątku ? Jestem cholernie ciekawy. Jak wykluczę zbyt słaby naciąg koła, to może popełnię jakiś wątek. Podsunąłeś mi w sumie fajny pomysł - jak znajdę dobre miejsce, zamonutję kamerkę i nagram zachowanie ramy. Cytuj
Roxorloops Napisano 11 Marca 2019 Napisano 11 Marca 2019 26 minut temu, TheJW napisał: Ale trze równo z obydwu stron, bo ostatnio specjalnie ściągałem koło, żeby sprawdzić ślady na ramie. Jeżeli byłoby to spowodowane generowaną mocą przenoszoną na tylne koło to wytarta byłaby tylko jedna strona. Więc chyba nie sztywność ramy jest tutaj winowajcą? Może być też wytarte równo po obu stronach jak jeździłeś w błocie, które było przyklejone do opony. Cytuj
TheJW Napisano 11 Marca 2019 Napisano 11 Marca 2019 (edytowane) Nie, to nie błoto. Wiem, w jakich warunkach to testowałem. Wiem też, co masz na myśli pisząc o przenoszeniu mocy i przeciąganiu koła na stronę nienapędową. Ale to nie jest to. Musiałbym nagrać ten efekt, żeby wyjaśnić, co się dzieje z tą ramą. Po prostu jestem za gruby. Albo mam za dużo siły. Edytowane 11 Marca 2019 przez TheJW Cytuj
wojtt80 Napisano 12 Marca 2019 Napisano 12 Marca 2019 Godzinę temu, rzezniol napisał: Galeria panocki ... galeria !! Mówisz masz;) 5 Cytuj
mess Napisano 12 Marca 2019 Napisano 12 Marca 2019 (edytowane) 9 godzin temu, TheJW napisał: Nie, to nie błoto. Wiem, w jakich warunkach to testowałem. Wiem też, co masz na myśli pisząc o przenoszeniu mocy i przeciąganiu koła na stronę nienapędową. Ale to nie jest to. Musiałbym nagrać ten efekt, żeby wyjaśnić, co się dzieje z tą ramą. Po prostu jestem za gruby. Albo mam za dużo siły. cokolwiek jest tu winne, nawet jeśli rama, to raczej jestes odosobnionym przypadkiem tymczasowo mam jeszcze scale ultimate i musze powiedziec, ze rama beton, koła które siedzą seryjnie to dt x1200 Edytowane 12 Marca 2019 przez mess 2 Cytuj
TheJW Napisano 12 Marca 2019 Napisano 12 Marca 2019 (edytowane) Paaaanie...takich rowerów na balkonie trzymasz? Ja to bym oddzielne łóżko dla nich postawił. Edytowane 12 Marca 2019 przez TheJW Cytuj
wupek Napisano 12 Marca 2019 Napisano 12 Marca 2019 (edytowane) Ja bym uważał też na te rowery. U mnie na osiedlu nawet z 7 pietra z balkonów kradli Edytowane 12 Marca 2019 przez wupek Cytuj
mess Napisano 12 Marca 2019 Napisano 12 Marca 2019 spokojnie, one tam nie stoja, po prostu przechodziły serwisik Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sol Napisano 13 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 13 Marca 2019 Taka sytuacja. 14 Cytuj
Janisław Napisano 14 Marca 2019 Napisano 14 Marca 2019 Ulala, hajtałer Tera to dopiero będzie enduro przez duże Ę Cytuj
Sol Napisano 14 Marca 2019 Napisano 14 Marca 2019 Coś pan, ja go do lasu kupiłem ... co to te ęduro tak w ogóle, do jedzenia coś? :) Cytuj
wojtt80 Napisano 14 Marca 2019 Napisano 14 Marca 2019 59 minut temu, Sol napisał: Coś pan, ja go do lasu kupiłem ... co to te ęduro tak w ogóle, do jedzenia coś? :) Noo, w sumie do sklepu po bułki powinieneś też dać radę;) Tyle tych rowerów... a Santa zawsze wrażenie zrobi. Fajny sprzęcior. Cytuj
Janisław Napisano 14 Marca 2019 Napisano 14 Marca 2019 Godzinę temu, Sol napisał: co to te ęduro tak w ogóle, do jedzenia coś? Całkiem możliwe... bo gdzieś wyczytałem, że do tego jest niezbędna nerka 1 Cytuj
Sol Napisano 14 Marca 2019 Napisano 14 Marca 2019 Kurdesz, myślałem że jednak żołądek :) Ale jakby co spox, nie było tak źle. Rama, owszem, nówka - ale reszta to mieszanina przeszczepów z poprzednika i okazji. Btw, niby czołg ale podejrzanie szybko zapierdziela ... muszę to przemyśleć ... mialo być wolno i wygodnie :) Cytuj
Janisław Napisano 14 Marca 2019 Napisano 14 Marca 2019 Szybko przez te opony - w końcu niby nic Cytuj
niuti Napisano 14 Marca 2019 Napisano 14 Marca 2019 Własnie jak te NN . Duże opory toczenia np w porównaniu do Agressora ? ps. sprzęt stoi i czeka chyba aż ktoś sie nim zainteresuje i go pożyczy Cytuj
Sol Napisano 14 Marca 2019 Napisano 14 Marca 2019 (edytowane) Nom, nie wiem bo nie mam porównania. Ale ponieważ to wersja TrailStar, ma miękką mieszankę i faktycznie trochę kotwiczy. No ale trzymają dobrze - coś za coś. Tyle że przy okazji znikają dość szybko. Niebawem wstawiam set MK II, sam jestem ciekaw jak wypadną. Edytowane 14 Marca 2019 przez Sol Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MartinGIR Napisano 16 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 16 Marca 2019 Probujac trase pierwszego etapu 2019 Girona MTB Challange. 10 Cytuj
pawel2208 Napisano 16 Marca 2019 Napisano 16 Marca 2019 Bidony na styk. Nic się z nimi nie dzieje podczas pracy zawieszenia? Cytuj
MartinGIR Napisano 17 Marca 2019 Napisano 17 Marca 2019 12 godzin temu, pawel2208 napisał: Bidony na styk. Nic się z nimi nie dzieje podczas pracy zawieszenia? Nie, wszystko cacy. Nie za latwo wyjac ale do zrobienia podczas jazdy w lagodniejszym terenie. Cytuj
Eazy Napisano 17 Marca 2019 Napisano 17 Marca 2019 Chrzest bojowy nowego 'składaka'. Momentami sporo błota, ale pogoda dzisiaj wyborna 4 Cytuj
zaq49 Napisano 18 Marca 2019 Napisano 18 Marca 2019 23 godziny temu, MartinGIR napisał: Nie, wszystko cacy. Nie za latwo wyjac ale do zrobienia podczas jazdy w lagodniejszym terenie. To może zmień na takie ładowane od boku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi