Qbek84 Napisano 4 Marca 2019 Napisano 4 Marca 2019 Widzę, że coraz ciekawsze zdjęcia w tym temacie... kupa aluminiowego złomu w piwnicy, rower niczym obraz na ścianie, zdjęcie z katalogu... 5 Cytuj
homzal Napisano 5 Marca 2019 Napisano 5 Marca 2019 10 godzin temu, Qbek84 napisał: Widzę, że coraz ciekawsze zdjęcia w tym temacie... kupa aluminiowego złomu w piwnicy, rower niczym obraz na ścianie, zdjęcie z katalogu... Zdjęcie katalogowe customowego Sikorskiego z Leftym? To są takie katalogi ? Cytuj
qb41 Napisano 5 Marca 2019 Napisano 5 Marca 2019 W dniu 1.03.2019 o 14:25, shotgun napisał: Naprawde dobrze Ci sie na tym jezdzi ? Konkretnie w dol? Tak, jeździ mi się bardzo dobrze. tak jak kolega napisał jest myk-myk . A budowę mam ... no cóż taką jaką mam długieeee nogi. Cytuj
Qbek84 Napisano 5 Marca 2019 Napisano 5 Marca 2019 2 minuty temu, homzal napisał: Zdjęcie katalogowe customowego Sikorskiego z Leftym? To są takie katalogi ? Nie wiem czy są... nie interesuje mnie to. Wchodzę i oceniam to co widzę na pierwszy rzut oka... czyli czarny rower na czarnym tle i wygląda jak zdjęcie z katalogu. Takie są moje odczucia. To jest galeria 29er'ów... czyli rowerów górskich i najchętniej te rowery widziałbym na tle krajobrazu, do którego został stworzony. Ewentualnie na tle jakiegokolwiek krajobrazu, ale nie czarnej ścianki, ściany czy gratów w piwnicy... 2 Cytuj
Donayo Napisano 5 Marca 2019 Napisano 5 Marca 2019 @Qbek84 Czepiasz się strasznie i bezpodstawnie. Cytuj
Qbek84 Napisano 5 Marca 2019 Napisano 5 Marca 2019 Teraz, Donayo napisał: @Qbek84 Czepiasz się strasznie i bezpodstawnie. Wyrażam swoją opinię... mam chyba do tego prawo. Jeżeli ktoś chce zaprezentować swój rower, to mógłby się do tego przyłożyć... ale jak Wam wystarcza bylejakość... Cytuj
Donayo Napisano 5 Marca 2019 Napisano 5 Marca 2019 @Qbek84 To jest forum, nie portfolio fotografa. O ile zdjęcie spełnia założenia tego wątku i regulaminu może być zarówno dobre jak i "bylejakie". Zresztą akurat zdjęcie @ketchup91 zaliczyłbym do tych dobrych. Cytuj
rambolbambol Napisano 5 Marca 2019 Napisano 5 Marca 2019 Gorąco zapraszam do prezentowania studyjnych, piwnicznych, naściennych i garażowych fotek 29erów na : [Galeria] Pokaż Twojego XXera ... gdziekolwiek byle wewnątrz Ta galera rządzi się trochę innymi zasadami. Musi być 29er tak jakby bardziej na zewnątrz w środowisku naturalnym. Cytuj
Donayo Napisano 5 Marca 2019 Napisano 5 Marca 2019 Pierwszy post w tym temacie w żaden sposób nie wskazuje, że mają to być zdjęcia na zewnątrz czy jakiekolwiek inne. Jedyne kryterium to koła 29. Cytuj
Qbek84 Napisano 5 Marca 2019 Napisano 5 Marca 2019 Teraz, Donayo napisał: Pierwszy post w tym temacie w żaden sposób nie wskazuje, że mają to być zdjęcia na zewnątrz czy jakiekolwiek inne. Jedyne kryterium to koła 29. Skoro został specjalnie stworzony wątek dla takich "wewnętrznych" zdjęć by odsiać je z galerii rowerów prezentowanych w swoim naturalnym środowisku, to można by się do tego uprzejmie zastosować. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. karmi7 Napisano 5 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 5 Marca 2019 Stumpjumper Carbon Comp, rozmiar M. Czekając, aż zejdą śniegi z gór przegoniłem go po Jurze. Na razie wyposażenie seryjne, jedynie kierownica przycięta do 750mm. 18 Cytuj
Hardcore90 Napisano 8 Marca 2019 Napisano 8 Marca 2019 (edytowane) Poprawka Mam nadzieje, że pasuje do tematu. Edytowane 8 Marca 2019 przez Hardcore90 9 Cytuj
mess Napisano 10 Marca 2019 Napisano 10 Marca 2019 (edytowane) chyba już finalna wersja, więcej zmian na ten moment nie przewiduję Edytowane 10 Marca 2019 przez mess 3 Cytuj
mess Napisano 11 Marca 2019 Napisano 11 Marca 2019 (edytowane) 12 godzin temu, TheJW napisał: A jakie zmiany wprowadziłeś? 1. korba 175mm xx1 wymieniona na xx1 quarq dzero 170mm 2. Siodło fabryczne, chociaż fajne to było dla mnie za wąskie, zostało wymienione na Fabric Scoop Pro Shallow 3. Gripy, chociaż dobre, to bardzo niepraktyczne i ciężkie do utrzymania w czystości (seledynowe), wymienione na ciemne ESI chunky 4. Koła fabryczne DT Swiss X1675 Spline CL ważące 1750g zostały zastąpione kołami na karbonowych obręczach wewn szer 25mm, szprychy CX ray, piasty DT350 straight pull + ratched 36T - waga całości 1290g 5. Opony fabryczne MAXXIS IKON zostały zastąpione nowym zestawem od Schwalbe Ralph evo tył + Ray evo przód (obie 2.25) - IKONY są super, ale chciałem je zostawić w fabrycznym zestawie a i nowy komplet od schwalbe, którym się tak chwalą chcę przetestować Podsumowując dla każdej zmiany miałem konkretny powód, wg mnie wszystko warte zmiany rower powinien zamknąć się ze wszystkim w 10.1-10.2kg (z pudełka wyjęty, bez pedałów, koszyków itd ważył 10.28kg) Edytowane 11 Marca 2019 przez mess Cytuj
TheJW Napisano 11 Marca 2019 Napisano 11 Marca 2019 No to faktycznie sensowne modyfikacje, a nie takie zmienianie byle tylko urwać kilka gramów. 1 godzinę temu, mess napisał: rower powinien zamknąć się ze wszystkim w 10.1-10.2kg Taaa...mój Scale waży ok. 11kg i jest gumowy... Nigdy więcej nie kupię Scotta. Cytuj
Alsew Napisano 11 Marca 2019 Napisano 11 Marca 2019 Teraz, TheJW napisał: mój Scale waży ok. 11kg i jest gumowy W jakim sensie gumowy? Cytuj
KNKS Napisano 11 Marca 2019 Napisano 11 Marca 2019 3 godziny temu, TheJW napisał: Taaa...mój Scale waży ok. 11kg i jest gumowy... Nigdy więcej nie kupię Scotta. ??? Cytuj
TheJW Napisano 11 Marca 2019 Napisano 11 Marca 2019 Jak depnę w korbę - tylne koło ociera o dolne rurki trójkąta. Pomijając kwestię wydawanych przy tym dźwięków - po prostu marnuję energię i mnie to spowalnia. Podjazdy na twardo i sprinty to tragedia. A podobno karbon Scotta taki sztywny... Cytuj
Sabarolus Napisano 11 Marca 2019 Napisano 11 Marca 2019 Bez jaj... aż tak? A ile luzu masz na tyle między widełkami i oponą? I ile ważysz? Cytuj
KNKS Napisano 11 Marca 2019 Napisano 11 Marca 2019 @TheJW Może opiszesz swoje perypetie ze Scale w osobnym wątku ? Jestem cholernie ciekawy. Cytuj
woojj Napisano 11 Marca 2019 Napisano 11 Marca 2019 3 godziny temu, TheJW napisał: Jak depnę w korbę - tylne koło ociera o dolne rurki trójkąta. coś masz nie tak z piastą..... Nie ma możliwości żeby ta rama tak pracowała ;-( Nawet gdybyś generował 2 tys W ;-) Miałem tę ramę w łapach i pod tyłkiem- niemożliwe. Upatrywał bym jakiś luz na pieście-oś. Tym bardziej że jak piszesz towarzyszą temu jakieś dźwięki. Patrząc na twoje przejścia z Trekiem- to nie ma co Ci roweru sprzedawać ;-)))). Masochista sprzętowy. Miałem kumpla który połamał każdą ramę jaką miał pod tyłkiem ale ten miał powera..... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi