kemot1974 Napisano 20 Października 2018 Udostępnij Napisano 20 Października 2018 26 minut temu, TheJW napisał: Oglądam te zdjęcia i mi smutno... Mój Spec się posypał i nie mogę jeździć w terenie... Amortyzator wysłany przez sklep do Harfy na naprawę/wymianę, pęknięta rama czeka na decyzję producenta, a ja siedzę i się zastanawiam, ile to potrwa i co mi przyślą... Co się stało ze Specem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 20 Października 2018 Udostępnij Napisano 20 Października 2018 (edytowane) @kemot1974 Amortyzator dostał dziwnych luzów, serwis nic nie pomógł, wiec musiałem reklamować. A na ramie już jakiś czas temu zauważyłem drobne pęknięcie na sprawie między mufą suportu a widełkami, które teraz się poszerzyło, więc chyba nie mają innego wyjścia jak wymiana. @Sabarolus Pewnie będą chcieli mi dać Chisela, chociaż szczerze powiem, że po cichu liczę jednak na Epica HT. Ram z 2017r już na pewno nie mają, więc mogliby mi przysłać karbonową. No i malowanie Chisela mi się nie podoba... Pewnie w przyszłym tygodniu okaże się, co i jak z ramą. Edytowane 20 Października 2018 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 20 Października 2018 Udostępnij Napisano 20 Października 2018 @TheJW to rzeczywiście pech. Myślę, że kluczowe będzie podejście sklepu do reklamacji, na co Tobie wymienią ramę. W moimi przypadku dostałem model wyżej i wiem, że to zasługa sklepu, który rozpatrywał moją reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 3143k4r2 Napisano 23 Października 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Frame & Fork : Charge Cooker SS Handlebar: Easton EA70 flat 720mm Stem : Thomson Elite X4,700mm Headset : Chris King NoThreadSet Cranks : Truvativ Stylo 32T Pedals : Darmoor Candy Pro Chain : IZUMI Tires : Maxxis Griffter 29x2,0 Rear Hub : Ns Bikes Coaster Single Front Hub: Shimano Slx Rims : Mavic EN 321 29" Seat : WTB Pure V Seatpost: Truvativ Brakes : Shimano Deore 160mm 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 2 godziny temu, 3143k4r2 napisał: Charge Cooker SS no fajna maszynerja ............. Fenomenalna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Mój Superior po zmianie opon 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro0011 Napisano 30 Października 2018 Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Mój Canyon po zmianie napędu na 1x11, sztycy, siodła i gripów. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Października 2018 Udostępnij Napisano 30 Października 2018 A co to za sztyca i siodełko? I jak rower teraz..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 30 Października 2018 Udostępnij Napisano 30 Października 2018 W dniu 23.10.2018 o 15:07, 3143k4r2 napisał: Frame & Fork : Charge Cooker SS Handlebar: Easton EA70 flat 720mm Stem : Thomson Elite X4,700mm Headset : Chris King NoThreadSet Cranks : Truvativ Stylo 32T Pedals : Darmoor Candy Pro Chain : IZUMI Tires : Maxxis Griffter 29x2,0 Rear Hub : Ns Bikes Coaster Single Front Hub: Shimano Slx Rims : Mavic EN 321 29" Seat : WTB Pure V Seatpost: Truvativ Brakes : Shimano Deore 160mm Tylko mając TAKI napęd można poczuć ból rowerowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Października 2018 Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Wyglada pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro0011 Napisano 30 Października 2018 Udostępnij Napisano 30 Października 2018 10 minut temu, Kemusi napisał: A co to za sztyca i siodełko? I jak rower teraz..? Sztyca - Accent Execute Pro Siodło - San Marco Aspide Dynamic Gripy - Egron GS1 Na napędzie 1x11 jeździ się bardzo fajnie. Cały rower waży 10,6kg z SPD i koszykami. Gripy GS1 bardzo fajne - łapy w końcu nie drętwieją Niestety sztyca Accenta to niewypał - coś trzeszczy i nie mogę ustawić odpowiednio odległości siodła więc będę szukał dalej czegoś lekkiego z offsetem 10mm albo innym mocowaniem siodła i w ALU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Października 2018 Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Dziękuje za odpowiedz pytalem bo sam powoli zmieniam w swoim canyon -nie . na razie zmieniłem sztyce i siodełko a reszta czeka na zmiłowanie i wolny czas (zimowy) na przełożenie napędu . U siebie będę miał 1-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro0011 Napisano 30 Października 2018 Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Teraz, Kemusi napisał: Dziękuje za odpowiedz pytalem bo sam powoli zmieniam w swoim canyon -nie . na razie zmieniłem sztyce i siodełko a reszta czeka na zmiłowanie i wolny czas (zimowy) na przełożenie napędu . U siebie będę miał 1-12 A jaką masz sztycę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Października 2018 Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Wklejałem zdjęcie w innym wątku ,sztyca węglowa od canyon ,amortyzowana z charakterystycznym klinem .. działa ! CANYON S25 VCLS 2.0 CF SEATPOST Mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 31 Października 2018 Udostępnij Napisano 31 Października 2018 16 godzin temu, Kemusi napisał: CANYON S25 VCLS 2.0 CF SEATPOST Ale chyba nie kupiłeś je za cene katalogową ? https://www.canyon.com/en/accessories/?category=2706&id=61104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Października 2018 Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Kupiłem.... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 31 Października 2018 Udostępnij Napisano 31 Października 2018 a za jaką cenę miał kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro0011 Napisano 1 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 11 godzin temu, maczet190399 napisał: Ale chyba nie kupiłeś je za cene katalogową ? https://www.canyon.com/en/accessories/?category=2706&id=61104 No właśnie - ta cena :/ Ja szukam czegoś do 300 PLN - zastanawiam się nad Thompsonem 30,9 x 400mm ale wagowo tak sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Tanio nie jest...sztyca ma swoje zalety ,oprócz amortyzacji , możliwość regulowania nachylenia siodełka śrubą w dolnej części sztycy. Ustawianie trwało u mnie x2 . Po pierwszym przejeździe wyjalem sztyce i zrobiłem poprawkę , trzeba pamiętać o dobrym dokreceniu śruby bo można uszkodzić sztyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 1 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 12 godzin temu, jaro0011 napisał: No właśnie - ta cena :/ Ja szukam czegoś do 300 PLN - zastanawiam się nad Thompsonem 30,9 x 400mm ale wagowo tak sobie... Nie przesadzaj, Thomson to jedne z lepszych lekkich sztyc jakie można kupić. Stosunek waga/trwałość/cena pomiędzy alu thomsona a innymi sztycami węglowymi jest co najmniej znakomita. Dla mnie osobiście zysk wagowy i komfortu po przejściu na sztyce węglowa nie jest na tyle duży bym koniecznie chciał to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 1 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 w przypadku 30.9 nie, 27.2 to już zupełnie inna bajka a w temacie -> 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unclednken Napisano 2 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 (edytowane) Kolejna odsłona X-calibra 2015. Tym razem z nowym napędem. Koronka Banelss NW OWAL 34, korba SLX, kaseta SLX 11-46. Przerzutka i manetka XT. Łańcuch KMC. Chodzi to to wyśmienicie. Z oryginalnego Treka zaostała sztyca, siodełko i uginacz (który kiedyś też zmienię...) Edytowane 2 Listopada 2018 przez unclednken 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 2 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Fajny kolor i napęd ;-) Ale gliniane rowery to już nie moja bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 2 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Fajny ten Trek. Mam taki sam napęd w Superiorze i zastanawiam się nad owalem. Skoro piszesz, że chodzi to wyśmienicie to się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unclednken Napisano 3 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 W dniu 2.11.2018 o 19:11, Dezent napisał: Fajny ten Trek. Mam taki sam napęd w Superiorze i zastanawiam się nad owalem. Skoro piszesz, że chodzi to wyśmienicie to się skuszę Owal faktycznie chyba daje kopa bo odnoszę wrażenie, że więcej pary idzie na koło. Albo to jest subiektywne uczucie bo napęd nowy, koronka mniejsza/sztywniejsza. Nie mniej jednak jeździ się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi