Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 4.09.2018 o 16:55, HESHER napisał:

Witam , a takie coś złożyłem sobie, bolało mnie już jeździć na kołach 26"

rowerek.jpg

Jaki kąt główki masz w tej ramie z tym widelcem i jaki długi jest widelec? a tak poza tym fajna bryczka.

Napisano (edytowane)

a juz wiem, tam jest druga koronka 28z. na ciężkie góry, jak zawitam w góry to po prostu ręcznie zrzucę.

Bladawiec kąt w Primal'u 29" to 66 stopni amor Suntour Durolux pod koło 29" ustawiony na 160.

Ogólnie to żeby go złożyć kupiłem ramę, amor i koła, reszta została sie z tego malca na kołach 26"

Edytowane przez HESHER
  • +1 pomógł 1
Napisano
7 godzin temu, HESHER napisał:

a juz wiem, tam jest druga koronka 28z. na ciężkie góry, jak zawitam w góry to po prostu ręcznie zrzucę.

Bladawiec kąt w Primal'u 29" to 66 stopni amor Suntour Durolux pod koło 29" ustawiony na 160.

Ogólnie to żeby go złożyć kupiłem ramę, amor i koła, reszta została sie z tego malca na kołach 26"

@bladawiec

66 to on ma z amorem 140 wedlug producenta a ze 160 to okolo 65.

http://dartmoor-bikes.com/sites/default/files/documents/2018_Dartmoor_MTB_frames_geometry.pdf

@Hesh17

Nie spada ci lancuch na przekosach ? Duza tarcza jest odsunieta od srodka i na latwych biegach masz spory przekos, ktory moze sciagnac lancuch i jeszcze jezdzisz bez zebatki narrow wide. Przynajmniej ja tak mialem na wybojach.

Napisano

to jest zebatka do jednorzedowych korb, pierwsze zebatki, shimano nie do konca byly narrow ale lancuch ciasno siedzi, do tego przerzutka ma napinacz, na przekosach na 11 i 42 juz sprawdzałem  kręcąc do tyłu łancuch nie spada

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 2.09.2018 o 19:35, kemot1974 napisał:

@Waza, mowisz i masz, pozdrawiam

IMG_20180617_121239-1664x1248.jpg

Napęd XT 2x10, rower że specyfikacją jest rozpisany w dziale ,, mania lekkości,, wcześniej była czarna rama, reklamacja, dostałem  nową .

Ożesz Ty... a co się stało? 

Napisano

No tak...ale rower trzeba było rozebrać i znowu złożyć ..a jaki masz suport ,pressfit ? 

Napisano

Ładny rower ..do Cube nie mam przekonania ale to subiektywne , sztyca myk myk czy mnie wzrok myli ..? 

Ps. A rower to nie za mały dla kolegi ?

Napisano
15 godzin temu, kemot1974 napisał:

shimano BSA BB

Sam wymieniasz czy u kogoś ?