Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Pogoda ujowa, więc odwiedzam ponownie moje ulubione forum i wrzucam brykę idealna na lansik po Chorzowskim parku WPKiW :)

Wagowo skromnie ~ 7400gr

https://img2.aukcjoner.pl/gallery/026595778/1_f.jpg?1506018767

Król WPkiW

Waga roweru na 100% poniżej 8kg,

Do zobaczenia na stravie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Swietlikos
Napisano

Wagowo skromnie ~ 7400gr
Ta, a świstak siedzi i zawija go w te sreberka!

7,5kg jak najbardziej osiągalne dla MTB na lekkich gratach, oczywiście bez amorka.
I bez lakieru na ramie chyba, plus wiertarka i 1000 dziur gdzie popadnie! :woot: 8,5 kg to ważą rower najlepszych zawodników XC na świecie.
Napisano

Hehe i dlatego tak uwielbiam te forum! :)

@Alsew i to jest właśnie taki rower...jednego z najlepszych zawodników parku WPKiW ;) Ta korba x0 to jest najcięższy i zarazem najsłabszy punkt tego roweru. :D

Napisano

Czemu emocjonujecie się tym 7,4kg? Popatrzcie jak wykastrowany jest ten rower. Bez amora. Bez przedniej przerzutki. Kaseta szosowa. Opony mięsiste nie są - ten maxxis z tyłu to pewnie maxxlite. To jest rower prawie szosowy na ramie mtb i bez baranka.

Napisano

@marcinusz dobrze prawi, polać mu!

Dlatego napisałem skromnie 7400gr, bo wrzucając do niego typowo szosowe opony z detkami waga by spadła do 6900gr, a po wymianie kół, sztycy z siodłem i korby robi się 6500-6600gr. Ale nie oto chodzi, to jest rower do PARKU na przejażdżki i od czasu do czasu na szosowe ustaweczki z lokalną koniną :D

Napisano

Ta, a świstak siedzi i zawija go w te sreberka!

I bez lakieru na ramie chyba, plus wiertarka i 1000 dziur gdzie popadnie! :woot: 8,5 kg to ważą rower najlepszych zawodników XC na świecie.

Sto stron temu już była dyskusja na ten temat, niedowiarki dostały rozpiskę i się skończyło rumakowanie. Wpadło też kilka fotek i się sceptycy zmienili w entuzjastów.

Napisano

Pana od tego chudzielca znam :D Na jego byłym 26" bałem się zjechać z hałdy, co by się nie złamał :P Także ten tego, waga możliwa i na 100% prawdziwa. Czyżby dupę ściskało, że tak lekko ? No mi nie ściska, a reszta niech się ślini :P

Napisano

Tym razem od dobrej napędowej strony!

LZQEPiK.jpg

Bez amora z przodu? Ale teren u ciebie chyba plaski wiec taki cruiser wycieczkowy?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Napisano (edytowane)
Bez amora z przodu? Ale teren u ciebie chyba plaski wiec taki cruiser wycieczkowy?

Ano bez. Rower na asfalt, szutry, ale szlaki w Beskidach też miał okazje przejechać. Mam bikepackingowe torby od Topeak, więc jak najbardziej wycieczkowo. W przygotowaniu, cieńsze opony 1,5 na asfalt. Ogólnie jestem z Katowic  :thumbsup:

Zdjęcie się przekontrastowało... Trybem HDR w telefonie  :icon_confused:

Edytowane przez no1
  • 2 tygodnie później...