Tomek21001 Napisano 9 Grudnia 2016 Napisano 9 Grudnia 2016 Czarny jak węgiel to może jest,ale spawy ma normalne - ameliniowe.....reszta może i z węgla,kto wie,takie teraz nowe technologie. Cytuj
maciej762 Napisano 9 Grudnia 2016 Napisano 9 Grudnia 2016 Faktycznie alu, dałem się zrobić jak młody. Nie zmienia to faktu, że sztyca jest ostro wysunięta. Cytuj
anthrax84 Napisano 9 Grudnia 2016 Napisano 9 Grudnia 2016 Jest to najprawdziwsze amelinium: CANYON Grand Canyon AL SLX 8.9. No niestety, tylko takie ustawienie mi gwarantuje komfortową jazdę. Był okres gdzie w tym miejscu słyszałem ostre trzaski, ale po porządnym wyczyszczeniu ramy i sztycy jest cisza. Rozmiar miałem na granicy M i L, ale z kalkulatora wychodził M, więc się na niego zdecydowałem. Co do wagi to jest 84kg...ale najważniejsze że sztyca siedzi poniżej trójkąta, chociaż tak dla bezpieczeństwa czasami zastanawiam się nad dłuższą. Możecie coś polecić o długości >40cm ? Cytuj
maciej762 Napisano 10 Grudnia 2016 Napisano 10 Grudnia 2016 BBB robi longa. Ale tylko 27,2 i 31,6. Tutaj zdaje się masz 30,9. Kiedyś były tutaj: http://www.charliethebikemonger.com/gusset-lofty-xxl-seatpost-450mm-long-272-and-309mm-1545-p.asp Cytuj
anthrax84 Napisano 10 Grudnia 2016 Napisano 10 Grudnia 2016 Te dwie sztuki już znalazłem, ale dzięki. Co do średnicy to nie mam aktualnie dostępu do roweru, ale jest raczej tak jak piszesz, 30,9. Cytuj
Wooyek Napisano 12 Grudnia 2016 Napisano 12 Grudnia 2016 Co do wagi to jest 84kg...ale najważniejsze że sztyca siedzi poniżej trójkąta, chociaż tak dla bezpieczeństwa czasami zastanawiam się nad dłuższą. Możecie coś polecić o długości >40cm ? Reverb. Cytuj
PiPoLiNiO Napisano 19 Grudnia 2016 Napisano 19 Grudnia 2016 Po wymianie crank na S-Track, waga spadła poniżej 9.9 kg:) Cytuj
RainbowHunterPL Napisano 21 Grudnia 2016 Napisano 21 Grudnia 2016 (edytowane) Northtec Cayon AL 2016 używany do spokojnej jazdy ^^ Edytowane 21 Grudnia 2016 przez RainbowHunterPL Cytuj
Kreick Napisano 24 Grudnia 2016 Napisano 24 Grudnia 2016 (edytowane) Kona w singlu w zimowym klimacie Wczorajsze 25 km po lasach dało mi w kość jak około 60 km w lecie. Edytowane 24 Grudnia 2016 przez Kreick Cytuj
akkwlsk Napisano 24 Grudnia 2016 Napisano 24 Grudnia 2016 @Kreick czy to są Szczygłowickie hołdy?! Jeśli mi powiesz, że mam sąsiada z jednobiegową Koną, to się posikam ze szczęścia! Cytuj
jobba Napisano 24 Grudnia 2016 Napisano 24 Grudnia 2016 (edytowane) Moj Cannondale Zdjecie z wyscigu z lata. Edytowane 24 Grudnia 2016 przez jobba Cytuj
ronina Napisano 25 Grudnia 2016 Napisano 25 Grudnia 2016 Zgadza się! Tak się tworzą Jednobiegowe Historie https://krzywekolo.wordpress.com/category/jednobieganie/ Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 28 Grudnia 2016 Mod Team Napisano 28 Grudnia 2016 @ NorthAngel82 Można śmigać na czymkolwiek i mieć z tego radochę, ale w miarę jeżdżenia - kilku, czy kilkunastoletniego i oczywiście możliwości finansowych, apetyt rośnie i jak złapiesz rowerową fazę przez niektórych nazywaną cyklozą, to nagle możesz zapragnąć lepszego - lżejszego i lepiej wyposażonego sprzętu, który być może zapewni Ci jeszcze ciekawsze doznania niż inne dotychczas używane rowery. Normalna rzecz dla wielu na tym forum Poza tym niektórzy za przeproszeniem też nie srają kasą, ale np. ciułają każdy grosz, żeby sobie coś ulepszyć / wymienić w rowerze. Nie wszyscy muszą, czy chcą mieć sprzęt za 5, 10 czy 15 tysięcy, a na pewno są i tacy, których stać, a jeżdzą na rowerach o przeciętnej jakości i wartości. PS Nie zrażaj się, ale to nie jest właściwy temat do pytania akurat o Twój rower - jak słusznie zauważył jeden z kolegów przede mną. Jak chcesz, to załóż swój własny temat lub poszukaj tematów o podobnych modelach i tam śmiało pytaj. Cytuj
kazafaza Napisano 29 Grudnia 2016 Napisano 29 Grudnia 2016 Wolne? Może raczej życie pozaforumowe: rodzinę, płatną pracę, obowiązki a oprócz tego może nawet poczucie humoru które napędzają takie dysputy jak ta powyżej. Więc zamiast dodawać następne "puste" posty, lepiej użyć guziczka "Zgłoś", co też sam niniejszym czynię. POZDRo-:ver Cytuj
qb3 Napisano 29 Grudnia 2016 Napisano 29 Grudnia 2016 Mój 29er jako bohater drugiego planu. W końcu doczekał się stojaka serwisowego, nowego mostka (-17 stopni), bidonu, który nie wypada przy łupnięciu oraz świeżutkiej tarczy hamulcowej (bo starą kopłem i pogłem). Następny zaplanowany update to lepsze siodełko. Rower był bardzo drogi dlatego zawsze pilnuje go mój wyszkolony do tego wilk. Pozdro Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 29 Grudnia 2016 Mod Team Napisano 29 Grudnia 2016 Piesio to chyba potomek Szarika, a rower wygląda na Canyon'a. Cytuj
qb3 Napisano 29 Grudnia 2016 Napisano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Fajny piesio co to za rower? No dobra... powiem.... ... to mój rower Edytowane 29 Grudnia 2016 przez qb3 Cytuj
HerrMann Napisano 29 Grudnia 2016 Napisano 29 Grudnia 2016 No dobra... powiem.... ... to mój rower Sądząc po minie owczarka, to akurat rower należy do niego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi