firefoks Napisano 2 Grudnia 2016 Napisano 2 Grudnia 2016 Witam Po tym jak poprzedni rower oparty na ramie Bergamont Revox 2.2(2012) odszedl do krainy wiecznej jazdy ( z powodu pękniecia podsiodłówki ) by wrocic na trasy trzeba złożyć coś nowego. Najważniejsze było to by nie powtórzyć sytuacji, która doprowadziła do pęknięcia, dlatego też szukałem ramy o bardziej "klasycznej" budowie, oraz takiej która bezproblemowo pozwoliłaby na przyjęcie części ze starego roweru. Wybór padł na ramę Force Epigoni w rozmiarze 22,5'', przełożyłem całą resztę i znowu moge jezdzic Duża rama i długi mostek - na jaki wzrost? Jak wygląda wagowo? Ja zakupiłem ramę 20 cali i trochę się obawiam bo w 26-erze miałem 22 cale... Cytuj
basidion Napisano 2 Grudnia 2016 Napisano 2 Grudnia 2016 Firefoks, duza rama i dlugi mostek bo mam 198cm, a wagowo rama realnie 1950gram a calosc ( jak w opisie z galerii) kolo 13.3kg. Ja w 26 (kellys scarpe) mialem rame 23.5'' i wygladalem jak to kumple mowili "jak na rowerze z komunii" , pierwsza rama 29 miala 23'' , ta ma 22.5'', podsiodlowke mam wyciagnieta na 26cm w gore.. Ale to na razie pierwsza jazda byla i mozliwe, ze cos sie jeszcze w kwestii wyciagniecia zmieni. Pozdrawiam Cytuj
next Napisano 5 Grudnia 2016 Napisano 5 Grudnia 2016 (edytowane) Łał! Odcienie niebieskiego i przejścia tonalne jak z innej planety.Piękne i daję na tapetę. Edytowane 5 Grudnia 2016 przez next Cytuj
Grizzli Napisano 7 Grudnia 2016 Napisano 7 Grudnia 2016 Nie liczac tej masakry z kabelkamy, to gdyby dolna rura w tym Romecie nie była taka "rozpulchniona" przy sterówce to ten rower nawet zgrabnie by wyglądał. Cytuj
woojj Napisano 7 Grudnia 2016 Napisano 7 Grudnia 2016 Romet Jig 2017 ile realnie waży taki JIG??? Cytuj
daniel33mc Napisano 7 Grudnia 2016 Napisano 7 Grudnia 2016 (edytowane) 13kg z pedałami spd M520 ,lampka sigma micro i uchwytem na latarkę, ważyłem wagą wędkarską nie wiem na ile jest ona dokładna Edytowane 7 Grudnia 2016 przez daniel33mc Cytuj
woojj Napisano 7 Grudnia 2016 Napisano 7 Grudnia 2016 To dobry wynik jak na rower do ostrego walczenia Cytuj
venom2000 Napisano 7 Grudnia 2016 Napisano 7 Grudnia 2016 To dobry wynik jak na rower do ostrego walczenia ?? Jakiego walczenia i w czym? 13 kilowy klocek z trzepakami na wunglu po niecałe 10 kilosów? Ta rama Jiga wygląda dziwnie jak już wspomniano wcześniej dolna rura jest jakaś opuchnięta Cytuj
Wooyek Napisano 8 Grudnia 2016 Napisano 8 Grudnia 2016 ?? Jakiego walczenia i w czym? 13 kilowy klocek z trzepakami na wunglu po niecałe 10 kilosów? Świat nie kończy się na XC i maratonach. Cytuj
modrzew Napisano 8 Grudnia 2016 Napisano 8 Grudnia 2016 Venom, jakbyś się nie zorientował to rometowy odpowiednik Twojego On-one'a a nie wydmuszkowaty wycinak do XC. Nie chodziło o „ostre walczenie” w postaci przepychania się na nim między zawodnikami w lajkrach i dymania byle szybciej na prostych. Cytuj
beskidbike Napisano 8 Grudnia 2016 Napisano 8 Grudnia 2016 Świat nie kończy się na XC i maratonach. Ale jak to? Można robić coś jeszcze niż tylko "trenować"? Cytuj
modrzew Napisano 8 Grudnia 2016 Napisano 8 Grudnia 2016 Trenowanie to akurat super sprawa. Oczywiście nie takie oparte na przeświadczeniu, że nic więcej się nie liczy, a jak jesteś królem lokalnych zawodów XC to już klękajcie narody. Sam nieraz mijam takich buców co to nawet cześć nie odpowiedzą i jeszcze drogę wymuszą bo im cenna sekunda ze 101% zaplanowanego treningu ucieknie i co to będzie... Nie przeginajmy też w drugą stronę, że niby reszta to takie ędóro-luzaczki co to zero spiny, browarek, kiełbaska i reszta sama się zrobi A potem płacz, że ich chłopaki od DH nawet pod górę objechali Cytuj
Bartasvsv Napisano 8 Grudnia 2016 Napisano 8 Grudnia 2016 (edytowane) Witam Przedstawiam moje jeździdło Edytowane 8 Grudnia 2016 przez Bartasvsv Cytuj
Wooyek Napisano 8 Grudnia 2016 Napisano 8 Grudnia 2016 Przedstawiam moje jeździdło Zdjęcie robione Nokią 3310? Cytuj
venom2000 Napisano 8 Grudnia 2016 Napisano 8 Grudnia 2016 jakbyś się nie zorientował to rometowy odpowiednik Twojego On-one'a Modrzew kpisz czy o drogę pytasz?? W jaki sposób niby ma być odpowiednikiem On-One? Cytuj
Wooyek Napisano 9 Grudnia 2016 Napisano 9 Grudnia 2016 W jaki sposób niby ma być odpowiednikiem On-One? Pod względem zastosowania (skok, geometria, wyposażenie). Cytuj
maciej762 Napisano 9 Grudnia 2016 Napisano 9 Grudnia 2016 Nie wiem ile ważysz ale sztyca w tym czarnym wynglu wygląda na wysuniętą ponad kreskę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi