Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z nowymi oponami - Continental Race King. Dwa wypady w teren i już wiem, że czym prędzej trzeba wrócić do Maxxis Ikon. 

Podkusiło na zmianę? Ja jeździłem na Ikonach na 26" i byłem zadowolony, a potem przy zakupie 29era pojeździłem trochę na fabrycznym klockowatym secie tough tom/rapid rob i kupiłem "popularny i polecany" zestaw rocket ron/racing ralph. Teraz leżą mi w pokoju w sumie 4 prawie nowe opony schwalbe a w 29erze założone Ikony :) pasuje idealnie powiedzenie z pracy: "jak działa to nie ruszaj" ;)

pzdr

i sorry za offtop

Napisano (edytowane)
juz sie tu pojawilismy,ale przypomnimy sie jeszcze raz :)

tutaj katalogowo 12,5 z pedalami

QfvxX9I.jpg

i po zejsci z wagi do okolo 8,5vz pedalami :P

5I8Rqfa.jpg

Edytowane przez mrovka
Napisano (edytowane)

hdr_00001_normal_a.jpg

W HDR mi nie wyszło, lekko ruszyłem. Wybrałem jedno zdjęcie lekki retusz i zrobiłem czarno-białe. W tle Szrenica i Śnieżne Kotły, zdjęcie nie oddaje tego widoku.

Miało być do Codziennie Jedno Zdjecie, Ale dawno nie pokazywałem mojego 29er :)

btw Widzę że zrezygnowałeś z przerzutki przedniej dwóch tarcz, zmiana kiery, mostek, koła, amor ?. . Co jeszcze ?

Edytowane przez Miki74
Napisano

i po zejsci z wagi do okolo 8,5vz pedalami

A świnie latają ... następne zdjęcie twojego 29`era proszę na wadze :)

Około 4 kg ważyły stare koła z oponami ... pobieżnie przeglądając foty to z istotnych elementów tylko one się zmieniły.

Chcesz powiedzieć ze nowe wazą 0 ?

Pozdrawiam 

Napisano (edytowane)

Jezeli TEN LTD na zdjeciu wazy 8.5kg i zobacze to na jakiejs porzadnej wadze, to chyba bede musial sobie obciac jaja, przepraszam, przyrodzenie- moj blad i rowniez dac na porzadna wage, aby wrzucic takie zdjecie na forum.

Do tego bede codziennie wrzucal w tym watku slogan - Mrovka jestes niczym Jezus, zamieniasz wage w wage.

P.S.

Autentycznie zycze, aby Twoj rower tyle wazyl, ale ....no nie dam rady uwerzyc.

A ksywke masz niczym moje nazwisko. :thumbsup:

Ahh, zapomnialem dla modow.

Jezeli okreslenie "jaja: kogos uraza, to niech sie nie krepuje i spokojnie sypie ostrzezeniami. Tak dawno ich nie mialem, ze mam jakis wewnetrzny niepokoj.

Edytowane przez Gość
Napisano (edytowane)
WAdSlyZ.jpg

y6QGn9o.jpg

I przez was sie spoznie do pracy :) a tu hample trza wymienic

I prosze napisac do modow z wytlumaczeniem mojej osoby za spam w nie odpowiednim temacie :P

prosze zwrocic uwage ze ma na sobie lamke,dzwonek i blotniki

Edytowane przez mrovka
Napisano

Czuję się wywołany do odpowiedzi przez kolegę @szotguna

Takie zdjęcie z wagi wiele nie wyjaśnia, jedną ręką trzymasz aparat drugą podtrzymujesz od dołu rower i masz wynik jaki tylko chcesz.

Napisano

też się dołączę do off top'u i trochę poszacuję- rama waży 2kg, korba z suportem 900g, a więc z 8,5 zostaje na resztę 5,6kg, gdzie super lekkie koła mtb ważą 1500g, a opony 1100g komplet więc zostaje 3 kg na resztę czyli rurki etc. dla porównania super lekki Scott na którym się ścigali w xc World cup waży uwaga- także 8,5 kg ale goły rower (z koszykiem na bidon) a jego rama waży 1000g i ma wszystko karbonowe więc ten wynik jest niemożliwy na normalnych komponentach- na tej ramie i tych kołach niżej niż 9-10kg się zejść nie da chyba że by zamontować takie komponenty które by się złamały po pierwszym wyboju i/lub zyskać kilogram na sztywnym widle. Tyle odemnie.

Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.

Napisano (edytowane)

Nie ma co szacować ...

Canyon Exceed na węglowych kołach DT ~1200g i ramą <1kg waży katalogowo 8,9 kg bez pedałów.

Ten LTD to FEJK cała gębą .

Do wyjaśnienia pozostaje tylko fakt czy mrovka nas trolluje celowo, czy żyje w błogiej nieświadomości tego że waga ciśnie mu wancki.

Pozdrawiam  

Edytowane przez rzezniol
Napisano

Chyba rozpętałem małą wojnę ;-)

Najprostsze wytłumaczenie to waga pokazuje głupoty.

Myślę że realnie może ważyć pomiędzy 11 a 12 kg (co i byłoby fajnym wynikiem).

Koniec OT.

Żeby wrócić do tematu, moja "drabina" - Jak to nazwał kumpel post-160003-1473435051,8924_thumb.jpg

Napisano

Dobry sprzęciarz po częściach pi razy oko wywnioskuje ile rower może ważyć. Słaby polega na jakiejś ujowej wadze i myśli, że ma 8,5kg. Skończ się chłopie ośmieszać, bo w rowerze z amortyzatorem to nie lada wyczyn dobić do 8,5kg i potrzeba mocno wylajtowanych części. Zmień wagę albo nie wspomagaj roweru na wadze, wróć i przeproś za szerzenie herezji.

Albo weź 8 kilogramowych opakowań mąki, cukru, co tam masz w domu i powieź na wadze, okaże się, że 8 worków waży wg wagi 7kg.

• Mod Team
Napisano

Usunę to co trzeba ale takie rodzynki- które mogą być powodem westchnień nawet Mai Włoszczowskiej - zostawię ;)

OKi, pośmiali my się, poużywaliśmy sobie. Większość pousuwałem, kilka losowo wybranych zostawiłem, żeby nie było ,że nie zauważyliśmy tego ewenementu.
Ciagnąć tego nie ma sensu dalej bo czuję, że jednego prawdziwego rozwiązania nie znajdziemy w tym wątku. My wiemy swoje a waga Mrovki swoje. I niech tak zostanie. Są na tym świecie, wagi i rowery o których nie śniło się najlepszym rowerzystom. Przyjmijmy to za pewnik. Kwantowy.
Oczywiście było by miło, gdyby Kolega Mrovka nie ukrywał się za "wiarą w człowieka" tylko pokazał (to się kwalifikuje oczywiście do działu anorektyków) w osobnym wątku cały rower, najlepiej ze specyfikacją części. Klub Niewierzących Tomaszów byłby szczęśliwy a Kolega wyszedł by z całej tej historii z twarzą.