qesta1990 Napisano 26 Maja 2016 Napisano 26 Maja 2016 (edytowane) Ślęża Edytowane 26 Maja 2016 przez qesta1990 Cytuj
tomachos Napisano 27 Maja 2016 Napisano 27 Maja 2016 Evo w wersji na dystanse + 120 km na oponach 700x32 , Cytuj
KarolKopara Napisano 27 Maja 2016 Napisano 27 Maja 2016 Grand Canyon AL SLX 7.9 2016. Maszyna w moich rękach od niespełna 2 godzin. Przebieg 400 metrów. Cytuj
Whit Napisano 27 Maja 2016 Napisano 27 Maja 2016 Trzeba jeździć a nie robić zdjęcia haha Fajna maszyna Cytuj
KarolKopara Napisano 27 Maja 2016 Napisano 27 Maja 2016 Trzeba jeździć a nie robić zdjęcia haha Dzisiaj akurat jest dzień regeneracji, wczoraj był ogień Cytuj
Grzybekk Napisano 28 Maja 2016 Napisano 28 Maja 2016 Mój budżetowy 29er aka Kands z kilkoma modyfikacjami Cytuj
homzal Napisano 28 Maja 2016 Napisano 28 Maja 2016 (edytowane) Inbred od tyłka strony Napęd Deorowski 2x10. Na początku rozważałem wersję białą z poziomymi hakami i piastą alfine 11, ale zabrakło odwagi Może po zajechaniu kilku napędów nabiorę w końcu odpowiednich rozmiarów cohones i zdobędę się na ten krok Przebieg po zmontowaniu do kupy jakieś 500km. Wrażenia? hmm wielka krowa !! 26 był taki zwinny [*]. Ale liczę że jednak się polubimy z wielkim kołem [trakcja genialna mimo opon SBE 2.1]. Na pewno kiera do ucięcia (720 to zdecydowana przesada nawet jak na barczystego jegomościa). Edytowane 28 Maja 2016 przez homzal Cytuj
CineK92 Napisano 29 Maja 2016 Napisano 29 Maja 2016 @homzal, nie tnij kierownicy Ja mam 680mm i szukam minimum 720mm. Rower prowadzi się zupełnie inaczej z szerszą rurką Cytuj
HerrMann Napisano 29 Maja 2016 Napisano 29 Maja 2016 Pomimo, że jestem wyznawcą zasady "niech każdy jeździ jak lubi", to tutaj się ciut wtrącę. Jakiś czas temu wymieniłem kierownicę 640mm na 720mm. Zmiana okazała się bardzo pozytywna. Pewniej przy zjazdach i podjazdach, szczególnie tych krętych. Przy podjeździe mam wręcz wrażenie, jakbym się trzymał stabilnej barierki. Można się znacznie mocniej zaprzeć przy siłowym pedałowaniu. Kolejny plus - siłowe przebijanie się w kopnym, głębokim piachu jest o wiele łatwiejsze i wymaga mniejszej koncentracji przy wyborze toru jazdy. Plus w moim przekonaniu ostatni: można wywalić rogi . Cytuj
Gość Napisano 29 Maja 2016 Napisano 29 Maja 2016 A ja znow zwezilem, pomimo ponad 50cm w barkach przejscie z 720 na 777 okazalo sie chybionym pomyslem, dretwialy mi dlonie, skrocilem do 740, poki co ok. Cytuj
homzal Napisano 29 Maja 2016 Napisano 29 Maja 2016 Fakt HerrMann w siłowych momentach faktycznie się przydaje, ale co do zjazdów nie jestem przekonany. Po 1,5cm z obu stron i będzie idealnie Taka szeroka kiera wymusza zupełnie inne prowadzenie łokci niż to do którego przywykłem. Też mam ok 50 cm szerokości barków i czasem oczy przecieram ze zdumienia jak mnie w lesie minie jakiś wycieniowany zapaleniec z kierownicą 75+ No ale nie mi oceniać, każdy ma swoje preferencje i to jemu ma się jeździć dobrze I tym podsumowaniem sugeruje zakończenie offtopu, zanim nam się dostanie Cytuj
Jaldd Napisano 30 Maja 2016 Napisano 30 Maja 2016 Dawno nic nie wrzucałem, a że słoneczny długi weekend to i sporo km się nastukało i parę fotek zrobiło PS. Inbred dostał przedni błotniczek i prowadnicę łańcucha, nie lubię plastiku w rowerach, ale to dość przydatne akcesoria nie rzucające się zbytnio w oczy. Dobre piwko w takie upały niczym zbawienie Jezioro Gnilec, do którego z kolegami równo popieprzyliśmy drogi czego efektem była przedzieranie się przez krzaki, stada komarów i całe ubranie ufajdane w błocie (choć po rowerze tego nie widać), ale takie historie zawsze później wspomina się najprzyjemniej Cytuj
t.j.tomasz Napisano 2 Czerwca 2016 Napisano 2 Czerwca 2016 Rio przed maratonem Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Miki74 Napisano 2 Czerwca 2016 Napisano 2 Czerwca 2016 Zagubił się wieloryb u podnóży gór, zostały tylko szczątki Pamiętam jak były oryginalne szczątki, obecnie przy stawie jest replika.BTW Romek dostał na tylne koło Ikonkę. Cytuj
dovectra Napisano 2 Czerwca 2016 Napisano 2 Czerwca 2016 Mój budżetowy 29er aka Kands z kilkoma modyfikacjami czesć mogłbys przybliżyć geo- i wagę? pozdrawiam Cytuj
Grzybekk Napisano 2 Czerwca 2016 Napisano 2 Czerwca 2016 czesć mogłbys przybliżyć geo- i wagę? pozdrawiam Wymiary podawałem tutaj http://www.forumrowerowe.org/topic/177405-do-1600zl-mtb-29er-kands-czy-cos-innego/?p=1661847 Wagi nie mam jak sprawdzić, ale pewnie nie ma się czym chwalić :-) Cytuj
bodzio12 Napisano 6 Czerwca 2016 Napisano 6 Czerwca 2016 Moja zipa scott spark2014 ,zero zmian ,cały czas jezdzi .Amor przedni przestał działać system regulacji Cytuj
Pittras Napisano 6 Czerwca 2016 Napisano 6 Czerwca 2016 pogoda zachecila do pierwszego umycia sprzetu... czystosc nie trwala zbyt dlugo Cytuj
misiojedzie Napisano 7 Czerwca 2016 Napisano 7 Czerwca 2016 @, wielu twierdzi że dobrze dobrana rama charakteryzuje się sztycą wysunięta prawie na limit a już koniecznie siodło musi być wyżej od kierownicy ... Nie interesuje ich to że czujesz się na nim dobrze i jest ci wygodnie i że uprawiasz na nim rekreacje a nie kwalifikowanie ściganie ... Przełóż kilka podkładek nad mostek zrób foto z innej perspektywy i przestana się "czepiać" Pozdrawiam Hahaha, ja pokażę o co chodzi ltd pro 29 z 2015 roku, wizualnie różni się praktycznie tylko szczegółami lakieru od Twojego, nawet rama również 19. Mam wszystkie podkładki nad mostkiem, siodło 1cm od maksymalnego wysunięcia, wrzuciłem już ileśtam fotek i ŻODYN mi nie powiedział że rama za duża aha i obowiązkowo rower musi być sfotografowany od prawilnej strony tzn od strony napędu A tak poważnie, fotka bardzo ładna a @rzezniol ma rację, najważniejsze żeby Tobie było wygodnie pzdr! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi