Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

WP 20160510 16 32 30 Pro (2)

Inbred od tyłka strony :) 

Napęd Deorowski 2x10. Na początku rozważałem wersję białą z poziomymi hakami i piastą alfine 11, ale zabrakło odwagi :(
Może po zajechaniu kilku napędów nabiorę w końcu odpowiednich rozmiarów cohones i zdobędę się na ten krok  :teehee: 
Przebieg po zmontowaniu do kupy jakieś 500km. Wrażenia? hmm wielka krowa :D !! 26 był taki zwinny [*]. Ale liczę że jednak się polubimy z wielkim kołem ;)[trakcja genialna mimo opon SBE 2.1]. Na pewno kiera do ucięcia (720 to zdecydowana przesada nawet jak na barczystego jegomościa).

post-188074-0-64347700-1464462292_thumb.jpg

Edytowane przez homzal
Napisano

Pomimo, że jestem wyznawcą zasady "niech każdy jeździ jak lubi", to tutaj się ciut wtrącę. Jakiś czas temu wymieniłem kierownicę 640mm na 720mm. Zmiana okazała się bardzo pozytywna. Pewniej przy zjazdach i podjazdach, szczególnie tych krętych. Przy podjeździe mam wręcz wrażenie, jakbym się trzymał stabilnej barierki. Można się znacznie mocniej zaprzeć przy siłowym pedałowaniu. Kolejny plus - siłowe przebijanie się w kopnym, głębokim piachu jest o wiele łatwiejsze i wymaga mniejszej koncentracji przy wyborze toru jazdy. Plus w moim przekonaniu ostatni: można wywalić rogi :) .

Napisano

A ja znow zwezilem, pomimo ponad 50cm w barkach przejscie z 720 na 777 okazalo sie chybionym pomyslem, dretwialy mi dlonie, skrocilem do 740, poki co ok.

Napisano

Fakt HerrMann w siłowych momentach faktycznie się przydaje, ale co do zjazdów nie jestem przekonany. Po 1,5cm z obu stron i będzie idealnie :) Taka szeroka kiera wymusza zupełnie inne prowadzenie łokci niż to do którego przywykłem. Też mam ok 50 cm szerokości barków i czasem oczy przecieram ze zdumienia jak mnie w lesie minie jakiś wycieniowany zapaleniec z kierownicą 75+  :woot: No ale nie mi oceniać, każdy ma swoje preferencje i to jemu ma się jeździć dobrze :) I tym podsumowaniem sugeruje zakończenie offtopu, zanim nam się dostanie ;)   

Napisano

Dawno nic nie wrzucałem, a że słoneczny długi weekend to i sporo km się nastukało i parę fotek zrobiło :)

PS. Inbred dostał przedni błotniczek i prowadnicę łańcucha, nie lubię plastiku w rowerach, ale to dość przydatne akcesoria nie rzucające się zbytnio w oczy.

Dobre piwko w takie upały niczym zbawienie

43f0d2f0a2995.jpg

Jezioro Gnilec, do którego z kolegami równo popieprzyliśmy drogi czego efektem była przedzieranie się przez krzaki, stada komarów i całe ubranie ufajdane w błocie (choć po rowerze tego nie widać), ale takie historie zawsze później wspomina się najprzyjemniej :D

3c1f67172c36c.jpg

f8b10d59f4c94.jpg

Napisano

Zagubił się wieloryb u podnóży gór, zostały tylko szczątki ;) Pamiętam jak były oryginalne szczątki, obecnie przy stawie jest replika.
BTW Romek dostał na tylne koło Ikonkę.

9059dc0d709b9fb9.jpg

Napisano

@, wielu twierdzi że dobrze dobrana rama charakteryzuje się sztycą wysunięta prawie na limit :) a już koniecznie siodło musi być wyżej od kierownicy ...

Nie interesuje ich to że czujesz się na nim dobrze i jest ci wygodnie i że uprawiasz na nim rekreacje a nie kwalifikowanie ściganie ... :)

Przełóż kilka podkładek  nad mostek zrób foto z innej perspektywy i przestana się "czepiać" :)

Pozdrawiam

Hahaha, ja pokażę o co chodzi :D

1.jpg

ltd pro 29 z 2015 roku, wizualnie różni się praktycznie tylko szczegółami lakieru od Twojego, nawet rama również 19. Mam wszystkie podkładki nad mostkiem, siodło 1cm od maksymalnego wysunięcia, wrzuciłem już ileśtam fotek i ŻODYN mi nie powiedział że rama za duża ;) aha i obowiązkowo rower musi być sfotografowany od prawilnej strony tzn od strony napędu ;)

A tak poważnie, fotka bardzo ładna a @rzezniol ma rację, najważniejsze żeby Tobie było wygodnie :)

pzdr!