pat81 Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 Witam, to ja tez pokaże swój nowy sprzęt. Jest to Rose Mr. Big rozmiar XL Cytuj
kovaldesign Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 @kovaldesign jaka tam jest opona? Od tej ramy zacząłem poszukiwania 29era. Marzenie. Fajnie, ze sie podoba Jesli do tej pory jezdzisz na malym kole to ja nie nie wiem, gdzies ty sie uchowal Opona przod to Fat Nimble B na obreczy o szer. wewn. 29mm. Panaracer chwali sie, ze jest to 3-calowka, a po prawdzie wyciaga jakies 2.5-2.8" w zaleznosci od cisnienia i szerokosci obreczy. Nazdar! koval Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 15 Marca 2016 Mod Team Napisano 15 Marca 2016 Panowie, zróbmy dobrą zmianę i przestańmy tyle gadać w tym wątku. Cytuj
kilohaszu Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 (edytowane) Mam takie nietypowe pytanie, dlaczego większość z Was ma tak śmiesznie wysuniętą sztycę z siodełkiem do góry na maksa i inwestujecie dalej w ten rower? Naprawdę wygdonie się tak Wam jeździ? jeśli tak to dlaczego? nie lepiej zmienić na większą ramę? (tylko bez nerwów, czysta ciekawość ;-) ) Niektórzy z nas pewnie nie mają alternatywy. Przy moich 197 cm wzrostu każdy rower ma siodło w stratosferze (i jak się dowiedziałem po wrzuceniu fotki do tej galerii, wygląda pokracznie ) Edytowane 15 Marca 2016 przez kilohaszu Cytuj
krystek929 Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 Piękny artystyczny nieład. Trochę jak rower z przyszłości Cytuj
HerrMann Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 (edytowane) Piękny artystyczny nieład. Trochę jak rower z przyszłości Ooooo kolego, nowy tu jesteś to i nie wiesz, że to maszyna wręcz kultowa na tym forum. Jedna, jedyna, niepowtarzalna, rambolbambolowa . Edytowane 15 Marca 2016 przez HerrMann Cytuj
rambolbambol Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 Sir HerrMann, Jesteś Panie zbyt łaskaw a ja uniżon na te dobre słowo kłaniam się w nisko aż po sam gumolit. Moja klacz z radości aż powietrza z opon popuściła na wieść o swej niepowtarzalności. Cytuj
robertos102 Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 No tak,można było się domyślić,że po różowej trąbce będzie różowy błotnik Nie pamiętam tylko kiedy wpadł ten sztywny wideł.... Cytuj
dovectra Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 . Trochę jak rower z przyszłości a i owszem to coś na podsiodłówce to zapewne chrono-dezintegrator-czasoprzestrzeni... Cytuj
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Marca 2016 Mod Team Napisano 16 Marca 2016 że to maszyna wręcz kultowa na tym forum Chyba cuś przespałem zatem... Ona nawet brzydsza jest niż moje paździerzaki Szacunek... I. Cytuj
rambolbambol Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 (edytowane) To że jest brzydka, to nie znaczy, że nie może być kultowa Jeździ wybornie. Ja też urodą nie grzeszę, geometrią i symetrią również.Kiedyś COBIA wyglądała jeszcze "ORYGINALNIEJ". Uprasza się o nie wpadanie w panikę, link tylko dla ludzi o mocnych nerwach i pustym żołądku: Edytowane 16 Marca 2016 przez rambolbambol Cytuj
HerrMann Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 (edytowane) Co do kwestii rambolbambolowej Cobii... Szczerze mówiąc to wolę bardziej konwencjonalne podejście do tematu ninera, ale... Główną wartością tego roweru jest właśnie jego niepoprawność polityczna. Wbrew trendom, PO SWOJEMU, tak jak pasuje WŁAŚCICIELOWI, chromoląc wszelkie konwenanse w tym zakresie. Piekielnie szanuję niezależne i odważne podejście do wszelkich tematów. Edytowane 16 Marca 2016 przez HerrMann Cytuj
faceoff Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 (edytowane) Witam wszystkich. Troche wieje nuda przed sezonem to i ja zaistnieje na tym forum. Dzisiejsza jazda, okolice Olsztyna... Edytowane 16 Marca 2016 przez faceoff Cytuj
maciej762 Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 @up ile ważysz? To na kierownicy to gps czy na telefon? Cytuj
faceoff Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 (edytowane) 78kg telefon z gps:) Edytowane 16 Marca 2016 przez faceoff Cytuj
zgucior Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 Piękny artystyczny nieład. Trochę jak rower z przyszłości Rowerowa Brzoza. Nic dodać nic ująć. Cytuj
100lar3k Napisano 17 Marca 2016 Napisano 17 Marca 2016 No i w końcu się udało rower złożony. Pozostało jeszcze kilka drobnych rzeczy do zrobienia, jak skrócenie przewodu hamulcowego ale to z czasem się zrobi. Rower złożony na stalowej ramie Csepel, ze sztywnym widelcem Surly Krampus I zacznę od fotki, której tak bardzo forumowicze nie lubią . A teraz od strony napędu żeby nie było. Widok z przodu I od strony kokpitu I jeszcze jedno zdjęcie ze "starym kokpitem" Waga bez pedałów wyszła 12973, po zsumowaniu wagi chyba wszystkich części. Jeździ się fantastycznie jestem przezadowolony. Zamiast kupić porządny aparat wolałem wydać kasę na części rowerowe. Dlatego zdjęcia są jakości takiej a nie innej. Reszta zdjęć TUTAJ P.S. Jak uda mi się zrobić porządne zdjęcia z lepszymi kolorami to wrzucę jeszcze raz Cytuj
robertos102 Napisano 17 Marca 2016 Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) Co tam masz pod ramą na ostatnim zdjęciu....? edit.: Jakie masz tam gumy....już dopatrzyłem się na zdjęciach... Edytowane 17 Marca 2016 przez robertos102 Cytuj
100lar3k Napisano 17 Marca 2016 Napisano 17 Marca 2016 Nawet nie zauważyłem tego. Pakiet akumulatorów do latarki. Teraz jest pod mostkiem. Cytuj
faceoff Napisano 17 Marca 2016 Napisano 17 Marca 2016 jeszcze cos z wczorajszej wyprawy bez odnosnikow... Cytuj
kovaldesign Napisano 18 Marca 2016 Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) jeszcze cos z wczorajszej wyprawy bez odnosnikow... I tutaj kolego pokazales o co tak naprawde chodzi w 'galerii'. Moze byc i tani, obwieszony w roznosci rower (dwukolowiec rambolbambol-a akurat sie nie kwalifikuje), ale skrzetne ustawienie kadru (czyt. rowniez 'dobre oko') w odpowiednich okolicznosciach i mamy zdjecia, ktore ciesza. Jak dla mnie pokazales klase tym powyzszym. Pozostale tez fajne, ale dobrze, ze poprzestales na 3ch (pamietajac o zasadzie: czasem mniej = wiecej) Udanego sezonu i bezawaryjnego krecenia! pozdRower kvl Edytowane 18 Marca 2016 przez kovaldesign Cytuj
ishi Napisano 19 Marca 2016 Napisano 19 Marca 2016 (edytowane) Closer look foty z innego wątku. Zgodnie z wcześniejszymi pogróżkami wleciał mostek NS, żeby nie było... czarny Edytowane 19 Marca 2016 przez ishi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi