spad Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Jeszcze raz wrzucam z fotką bo poprzedni post robił jakieś problemy z dodaniem zdjęcia. Założony tydzień temu. Bazę stanowi najtańszy 29er Treka Merlin 5. Cały osprzęt, hamulce przełożyłem ze starego 26-calowca, więc Trek jeździ na Deore i SLX oraz hydraulikach (jako nowy miał wszystko sis i mechaniczne hamulce). Dodatkowo zmieniony od razu został amortyzator z Suntour M3030 na XCR. Do wymiany jeszcze opony Bontragera bo każda waży kilogram oraz zrobienie kół na bezdętkowe. Liczę, że 1,5 kg urwę na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskier02 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Świeżynka, prosto ze sklepu dzisiaj wyjechała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lecinski Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 @@jaskier02, gratuluję zakupu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskier02 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Dzięki! Oby służył jak najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Świeżynka, prosto ze sklepu dzisiaj wyjechała A co to jest? Kellys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Kellys Gate 30 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskier02 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Dokładnie tak, ja Maciej pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Fajnie wygląda podczas pracy http://testy.bikeboard.pl/artykuly,pokaz,c3ouxqft0e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertos102 Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Malowanie ma świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Oki, to mój: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 10 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Zupełnie jak mój, nawet lampka na sztycy taka sama. Się zdziwiłem srogo. Ale szczegóły inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nhandu Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Wersja zimowa + na dłuższe wyprawy i w sezonie czasem zaliczy jakiś maraton Rower na wiosne/lato czeka jeszcze na tylną oponę i dobrą pogode do zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 no to moje cudo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nhandu Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Fajnie zobaczyć że inne Shottas-y też są, bo chyba mało tego po ścieżkach jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qesta1990 Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 (edytowane) Mam takie nietypowe pytanie, dlaczego większość z Was ma tak śmiesznie wysuniętą sztycę z siodełkiem do góry na maksa i inwestujecie dalej w ten rower? Naprawdę wygdonie się tak Wam jeździ? jeśli tak to dlaczego? nie lepiej zmienić na większą ramę? (tylko bez nerwów, czysta ciekawość ;-) ) Edytowane 12 Marca 2016 przez qesta1990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nhandu Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Jaroslav Khulavy też ma wyciągniętą na maxa sztycę , a przecież "stać" go na wiekszą ramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwozdziu325 Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Mam takie nietypowe pytanie, dlaczego większość z Was ma tak śmiesznie wysunięte siodełko na maksa i inwestujecie dalej w ten rower? Naprawdę wygdonie się tak Wam jeździ? jeśli tak to dlaczego? nie lepiej zmienić na większą ramę? (tylko bez nerwów, czysta ciekawość ;-) ) W górę czy do tyłu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qesta1990 Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Oczywiście, że w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 (edytowane) Wynika to z geometrii współczesnych rowerów (nisko opadająca rura) a nie źle dobranej ramy. Po za tym w MTB mniej (w sensie rozmiar) znaczy lepiej Edytowane 12 Marca 2016 przez HarveyDent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 To tylko tak wyglada ze sztyca jest na maxa wyciagnieta. Rama to 17". Kolejna byla 19" i przy niej klejnoty rodowe nie bylyby juz bezpieczne w przypadku szybkiej ewakuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Zupełnie jak mój, nawet lampka na sztycy taka sama. Się zdziwiłem srogo. Ale szczegóły inne. Heh:-) No zupełnie fajna maszynka - nie? Coś modyfikowałeś ciekawego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertos102 Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Za mało zdjęć a za dużo pitolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Fajnie zobaczyć że inne Shottas-y też są, bo chyba mało tego po ścieżkach jeździ.w sumie niewiele tez tych rowerow bylo w sprzedazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 To może i ja dodam fotki swojego pupilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 12 Marca 2016 Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Niezła machina, co to za siodło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi