Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Był, ale tylko dla jajec zamontowany na dodatkowym mostku pod obecną kierą... :devil:  

Dokumentacja do wglądu jak tylko Yarrminator zwróci z wypadu sylwestronoworocznego.

Ale. Mogę zawrzucić Genetyka Dygestyka w miejsce obecnej giętej włoskiej celem unaocznienia co-by-jak-to. Jutro, ok? ;)

POZDRo-:ver

• Mod Team
Napisano

Amelinium sobie nie wyobrażam.

I znowu sie podkładasz jak szypiorek na wiosnę  :icon_mrgreen:  

Naprawdę nie trzeba kopać w Głębokim Interenecie aby trafic aluminiaki czy też węglowce z dropem...

Przykładzik...

6FLwY9M.jpg

p4pb10571387.jpg

Szacunek...

I.

Napisano

I znowu sie podkładasz jak szypiorek na wiosnę :icon_mrgreen:

Naprawdę nie trzeba kopać w Głębokim Interenecie aby trafic aluminiaki czy też węglowce z dropem...

Przykładzik...

6FLwY9M.jpg

p4pb10571387.jpg

Szacunek...

I.

"Nie wyobrażam sobie ameliniun" = wygląda to okropnie :-)

Napisano

Wystarczy tych szos :laugh: Canyon Nerve AL 7.9 z normalnym szerokim wiosłem.

h6RKjYP.jpg

Cuz, rogi w takim rowerze draznia mnia jak sutanna u szatana.

Napisano

przepraszam Koledzy, można już sprzątać?  :devil:

Pierwsze trzy na tej stronie(#5981, 2, 3) jak i tenże-tu można śmiało wykroić, przeniosłem się z odpowiedzią do jedynego-słusznego.

POZDRo-:ver

Napisano

E tam fajne te rogi. Dla tych co ich drażnią:  :devil:

EOQh50y.jpg

A tak serio, też mi się nie podobają, psują wygląda roweru bardzo.

Ale jak was bolą nadgarstki przy dłużej jeździe, tak jak mnie bolały, to zapomnijcie o super rękawiczkach (przerabiałem temat) - tylko rogi lub takie Ergony i problem znika w 100% bo mamy możliwość kilku rodzajów chwytu. 

Polecam je tylko dobrze ustawić (na nieuczęszczanej drodze, lekko poluzować i ustawić pod siebie pochylenie skrzydła i rogów), na tych zdjęciach nie miałem ich jeszcze ustawionych optymalnie, rogi są teraz praktycznie równolegle do podłoża. 

Pikty - jaki rozmiar i wzrost użytkownika? 

Rozmiar L, mostek od S, wzrost 182. 

Napisano

Rogi....powiem, ze fajne, wsadzilbym do swojego roweru gdzie bola mnie lapy pomimo najrozniejszych ustawien a rowerem jezdze glownie asfalt i szutry, Natomiast ten rower bylby uzywane przeze mnie tylko w gorach i z tego punktu widzenia rogi mi ni cholery nie pasuja, ale rozumie zamoar autora.

Te mi tez siadaja  nawet klorystycznie, ale raz jako opcja zmiast zwyklych chwytow, dwa w cenie 100zl mniejszej.

http://olx.pl/oferta/cube-natural-fit-comfort-grip-bar-chwyty-rogi-jak-ergon-CID767-IDddCFW.html#970ef53383 

Napisano (edytowane)

Mój 29er w rozmiarze 21"  :icon_cool: Odblaski z kół znikną po zimie, bez obaw  :teehee:

IMG_0962.JPG

BTW czy tutaj też rogi nie będą pasować? Kiedyś miałem i bardzo chciałbym do nich powrócić, zapewniają super wygodne trzymanie na podjazdach ;) Myślałem o zwykłych, prostych rogach o dł. 80 mm. 

Edytowane przez Piotrek383
Napisano

A nie ważniejsza wygoda niż to czy komuś wizualnie pasują czy nie? Ja też mam rogi w HT 29, bo nie mieszkam jednak w środku lasu, a jak dojeżdżam albo wracam po szosie lub szutrze to lubię się wyłożyć na rowerze i miałbym z tego rezygnować, bo rower na zdjęciach gorzej wychodzi?

Napisano (edytowane)

Ghost Tacana 7 z wymienionym napędem, rama 22"
Głównie służy mi jako rower podróżniczy, jestem wysoki i z kołami poniżej 29" wyglądam jak na dziecięcym rowerku :D Długo szukałem odpowiednio wielkiego roweru. W lato jeżdżę na gładszych oponach i szczerze mówiąc jestem zadziwiony jak szybko można jeździć na 29er. Pozycja mtb i prędkość kolarki to jest to czego szukałem. Świetnie się nim manewruje, stanowczo polecam na uniwersalny rower, do miasta, na podróże i do ciężkich zjazdów : )

f62a5777aef23f1egen.jpg8e97dc7c0c29d300gen.jpg

Edytowane przez Wierzbowy
  • Mod Team
Napisano

Świetnie się nim manewruje, stanowczo polecam na uniwersalny rower, do miasta, na podróże i do ciężkich zjazdów :

No, zwłaszcza do miasta i do ciężkich zjazdów najlepszy.  :yes: 

No i szybki, jak kolarka...

Echhh...

Napisano (edytowane)

Fajny :) oglądałem gdzieś Tacanę 7 jak szukałem roweru. Rzuca się w oczy ;) Ja po przesiadce na 29era już nie wyobrażam sobie pojechać na 26", wrażenia podobne jak u Ciebie z tym że opony 2.25 więc u mnie jest co prawda szybciej niż na 26", (widzę po stravie że praktycznie każdy często jeżdżony segment mam poprawiony, niektóre sporo) ale nie jest to i nigdy nie będzie prędkość kolarki ;) Zresztą, rower mam od 23.12, ciężko naprawdę to porównać do wyników z lata jeżdżąc teraz mniej i naubieranym jak ruski partyzant.  

pzdr!

Edytowane przez misiojedzie