Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

co do mostka - przeciez wspominalem, ze nie lubie pozycji pochylonej

Pozycja "kiblowa" jak kto lubi ofkors, ale tam oprócz mostka "panuboguwoko", jest wywrotka podkładek...

Może faktycznie trzeba było mniejsza ramę kupić a nie taką gimnastykę odprawiać?

Szacunek...

I.

Napisano

no to i ja pokaze Swiatu mojego 29er-ka....wielu stwierdzi "profanacja"....ale to ich problem a nie mój :thumbsup:

Ja tam jestem zadowolony ze swojej uturystycznionej wersji. Potrzebowalem solidnego sprzeta (waże 110kg) do jazdy zarówno po miescie, drogach gruntowych wszelakiej masci i szosach....i powiem Wam, że 29er sprawdza się w każdym tym srodowisku REWELACYJNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomimo grubych opon 2,25, nabity dobrze powietrzem, idzie po asfalcie bezoporowo - opony SMART SAM (polecam - mega uniwersalne jak ktoś planuje wyprawe).

Przedni amorek z blokada tez przydatny...i nie tylko podczas podjazdow ale i na szosie.... :icon_cool:

Wprawne oczy wylapia i inne modyfikacje pod dluzsza wyprawowa jazde, tj. siodełko, mostek, koszyk na bidon, stopka, bagażnik...

Ci którzy pomysla/powiedzą profanacja 29er'a to niech sprobuja mi wskazać inny rower który spelni wszystkie moje potrzebny odnośnie typow nawierzchni i podola moim 110kg plus ekstra sakwy :icon_exclaim:

Miałem crossa to sie okazywal za wiotki i delikatny...

Pod tym stosem toreb, torebek i torebeczek... błotników i rogów jak u bawoła trudno dostrzec rower :)

Ale jak tak musi być...

Napisano

Niezle sprzety lordzie! Ale zaraz... widze przedni hebel zamontowany po herbaciarsku, cztaj po zlej stronie:) jest jakas wartosc dodana takiego pacjenta?

Przesiadka na motór mniej boli ;)  A po prawdzie - będąc w znakomitej większości praworęcznych mam lepszą modulację siły hamowania. Wszak tylnym się zwalnia a przednim hempluje(sorrewicz za prawienie banałów).

Dzięki za pochlebne opinie, Krampuśniak się cieszy z otrzymanych komplementów. :thanks:

...i jeszcze jeden do Galeryji:

DSC04596.JPG

POZDRo-:ver

Napisano (edytowane)

Nawiązując do turystycznych 29erów mój budżetowy składak na ramie Cube Aim 29 2014. Jeździ się bardzo wygodnie nawet na długich trasach. W planie wymiana amorka na jakiegoś XCRa i hamulców na BB7.

b19903-u7171_orig.jpg?1445206386

Edytowane przez Pidzej
Napisano (edytowane)

Ciekawa nomenklatura: turystyczny 29er :). Ni to krossówka, ni to turystyk, ni to niner... Po prostu... rower hybrydowy :) . Z tego co widzę pojawia się coraz więcej takich składaków. I dobrze. Niech każdy montuje co mu się podoba i co mu potrzebne. Swoją drogą to fajna ta nowa korba Alivio.

Edytowane przez HerrMann
Napisano (edytowane)

Po "Radomskich" lasach jeżdżę bo gdzieś trzeba :) a głównie to góry Świętokrzyskie, 1h jazdy samochodem.

Z racji że się z nikim nie ścigam i jeżdżę dla mej przyjemności to taki full to dla mnie przede wszystkim wygoda i duży margines bezpieczeństwa w górach. 

ps. Mam 193cm wzrostu

Edytowane przez jahoo84
Napisano

Nawiązując do turystycznych 29erów mój budżetowy składak na ramie Cube Aim 29 2014. Jeździ się bardzo wygodnie nawet na długich trasach. W planie wymiana amorka na jakiegoś XCRa i hamulców na BB7.

b19903-u7171_orig.jpg?1445206386

BB7 to fajny pomysł ale przeskok z xcm na xcr to żadna różnica, jak już pakować kasę to minimum Raidon. Ciekawe kiedy ludzie zaczną przerabiać 29er na przelajowki? :-)

• Mod Team
Napisano

Ciekawe kiedy ludzie zaczną przerabiać 29er na przelajowki?

Raczej trekkingi/turystyki miałeś na myśli.

Poza tym, nie wszystkich stać na posiadanie kilku rowerów, więc to wcale nie jest zły kierunek.  
Napisano

Raczej trekkingi/turystyki miałeś na myśli.

Poza tym, nie wszystkich stać na posiadanie kilku rowerów, więc to wcale nie jest zły kierunek.

Chyba nie wierzysz w kreatywność ludzi. Pamiętam jeszcze jakiś czas temu był temat, na forum o kierownicy typu baranek w mtb 26. Nie daleko szukając mój znajomy ma 'przelajke' zrobioną na bazie retro mtb jako rower zimowy. Tak więc czekam na pierwszego ninera z barankiem na forum. Nie neguje tego że ludzie przerabiaja 29 na rowery wyprawowe, ma to nawet sens w przypadku ram typu rekreacyjny Cube.
  • Mod Team
Napisano

Jaaasne, co ja tam wiem...

Wpisz sobie w przeglądarkę "dirt drop bar mtb", to pewnie się lekko zdziwisz ilu ludzi wpadło już wcześniej na taki pomysł. Tylko, że te rowery z wielu przyczyn nigdy nie będą rasową przełajówką.

29er z barankiem? Proszę bardzo...

1NY8ZZDX-MonsterBikecopy.jpg

Napisano

@Alsew: Niner z baranem już wisiał, masz prawo nie wiedzieć gdyż działo się to zanim się zarejestrowałeś ;)

Genesis Fortitude 13'...

DSC_5975.JPG

...oraz brzydal Marin vel Miriam, też 2013:

IMAG0037.jpg

Zatem: do dzieła! ;)

POZDRo-:ver